Sunday, March 21, 2010

#19 - nilai 3

so selasa n rabu lps aku amik cuti sbb nak pegi nilai 3 n survey bridal kt sban. hari selasa pegi nilai 3 dulu. to be frank, this is the first time aku gi nilai 3. walaupon umah parents kt sban je tp aku tak penah jejak pun nilai 3 tuh.. nak tunang nih br pandai nak pegi tmpt2 camtuh haha..

aku gi sana dgn mak n kakak aku. tp mak pun mcm ingat2 lupa kedai kt situ, so kitaorg pun gamble jelah gi sana..




hasil shopping? bunga2 di atas utk hiasan kat hantaran. bunga ni sume beli kat kedai ZC. even though kedai tu a bit mahal n takde diskaun pulak tuh, tp bunga kat situ byk cantik2 n susunan kedai tuh tak menyakitkan mata. bunga pulak disusun ikut colour. so senang jek nak carik. hehe..

pastu pegi kedai VR Star, jumpa bekas mengkuang utk doorgift. mak asik ckp kwn dia buat bahulu sedap sgt, so kitaorg decide utk beli bahulu makcik tu n letak dlm bekas mengkuang tu. so no bahulu resturezeki for tunang. sobs.. takpelah, nnt time kawen bleh beli utk bg pd sedara mara ke..

pastu diaorg gi beli kain. my siblings akan pakai baju coklat, mak n abah pulak pakai purple time tunang nnt.. aku dok diam2 takde shopping pape sbb skang kena save budget.. kena focus on brg tunang n kawen saja.. hahhaha..

2 comments:

Fiza Z. Abidin said...

wah...nice flower babe :). Sy pun dulu rajin shopping brg kawen kat VR Star. Masa tu promosi kedai baru bukak..brg2 dia a bit cheaper dr kedai lain tp kene pandai survey okay.

Tips dr sy ialah...before pegi, list down kan apa nk beli & survey 2-3 kedai. Then baru beli...baru lah bleh save your money.

Good luck on ur engagement :)

sk said...

thanx fiza :)

yup, VR star mmg murah. i dah terbeli polisterin dkt ZC, skali tgk kt VR star lg murah. menyesal gila. takpelah.. nnt time kawen dh tau mana kedai yg best & murah.. :)