Thursday, March 25, 2010

#22 - MUA - checked!

i am so cerewet in choosing my MUA. niat di hati mmg la nak amik yg big names mcm seindah wajah ke, munie ahmad ke.. tp budget utk tunang nih tak besar sgt.. nnt time kawen, kalau ada rezeki lebih, bolehlah nak hire diaorg..

antara syarat MUA yg aku nak, dia mesti lah org yg muda, tanak mcm makcik2 ke.. senang sikit nak deal. ;) n lg satu, tanak mekap tebal2 n outcome nye muka aku lain sgt2 dr muka aku sebenar. tanak nnt org ckp.. "lainnya muka kau bila dh mekap.." nnt anak2 aku tgk gambar tuh dia ingat ayah dia tunang dgn org lain. lol

anyway, at first aku plan nak amik kak sada, from http://dsadarn.fotopages.com/. but kak sada tak available on my E-day. dia offer team dia yg lain, tp aku risau kalau dia mekap lain dr kak sada mekap. hehe..

so cari punya cari.. i found awyn (http://nywa-makeupartist.blogspot.com/; fb: wynas bridal)

i think her rate is affordable for me yg bajet ciput jek.. hehe.. easy to discuss with, n can accept any request from me. veil pun dia kasik sekali so takyah aku pening2 nak carik veil dh. oh she uses mac n kryolan.



hopefully nnt aku puas hati dgn mekap dia. risau gila nih. for anyone yg nak mekap light2 je n budget under rm500, can contact her. her rate for engagement mmg murah, way below than rm500.

7 comments:

Mrs Drac said...

saye baru tau MUA tu make up artist..hahahhaah..(sambil termalu-malu siput)

Cik Belle said...

i pon ritu ade email die. tapi die da xavailable. ehehe one of my fav jgk. ngee

sk said...

mrs drac:
comel la u nih. hehehe..

cik belle:
nasib baik dia available on my day. klu tak agaknya sampai skang la i tak senang hati. hahaha..

Nurulhuda|Adlie said...

aah comel kan drac, hehe..

xpe xpe, kawin nanti usaha dapatkan mua yg meletup2 okay, save the budget for big day.. =) yg ini pun look nice.. flawless..

zielalala... said...

dear, munie not so expensive..i amik dia utk nikah..RM350..klau tunang sure lg murah..

sk said...

huda:
yup.. time wed kita survey all-out punya. haha..

ziela:
oh really? nvm.. i plan to have her for my wedding nnt.. ;)

jihan musfirah musa said...

hai saya baru prasaan entry ney ada gambar sayer di make over hehehehe...;p