Monday, March 8, 2010

#12 - 8 jam kat jalan TAR

so hari sabtu aku n KH gi jln TAR utk beli kain akad nikah. kain ni nak buat hantaran masa tunang nnt. special thanx pd besfrens aku kerna sanggup menemankan kitaorg utk memberikan opinion n bg idea2 bernas. hehe

satu tips; klu nak bwk keta, sila park dkt outdoor parking opposite campbell complex. ada dua, tp yg satu tu rm7 per entry. so klu nak tawaf jalan TAR tu mmg bagus sgt park kat situ. berbaloi-baloi.. ;)

kitaorg park kt situ dr kul 11am sampai nak dkt 7pm. punyalah lama kat sana. hehe..

anyway, things that we managed to buy yesterday;
  1. kain akad nikah @ euro moda - memula plan nk theme kaler lain, sekali dah berkenan dgn satu kain nih, terus decide utk tukar theme masa nikah nnt. hehe..
  2. butang baju melayu @ wisma yakin
  3. sampin @ aked
songkok jek tak dpt. KH sgt cerewet okay.. penat kalau gi shopping dgn dia.. huhu...

oh, before bershopping, pegi pertama complex n tempah baju tunang kat situ. dulu my besfren tempah baju kawen dia kat situ. kakak tu sgt baik n rate dia affordable. aku tak mampu nk tempah kt designer2 nih. huhu kalau best baju dia buat nnt, baju kawen pon nnt bleh tempah kat dia gak :D

thanx byk2 kat D & M yg sanggup tunggu kitaorg beli brg semua. dahla dua2 tgh pregnant. really appreciate it!!

so tinggal satu lg brg hantaran (n songkok) yg tak beli lg. yg lain tinggal mknn saje. alhamdulillah.. :)

erkkk.. baru sedar, 8 jam dok kat jln TAR, 3 brg jek beli? mmg takdek beli brg lain okay.. hahahhaha..

9 comments:

Mrs Drac said...

pic kain rasie ke?hehe

sk said...

hehe.. nnt tunggu time dh jadi baju nnt lah ;)

zielalala... said...

kt kedai mana u tempah baju tunang eh? n brape yer..sbb i tgh survey2 tmpt nk jahit baju nikah ni

sk said...

i tempah kt azriyn design dkt pertama complex. dia charge i rm250 utk kurung moden (material beaded chiffon). klu lace biasa murah sket.

dia bleh buat beading n dia bleh buatkan tudung n veil match with ur baju.

kalau u nk survey, trylah pegi sana tgk2 baju yg dia dh buat. dia ada branch dkt rawang jugak, tp kakak owner tuh jaga yg dkt pertama. she's very friendly. mmg kaki borak. hehhe..

zielalala... said...

oo yeke..bj i lace biasa je..kena tnggu cutila br dpt g ni..mesti ptg dh ttp kn..

sk said...

takde la, dia tutup lewat jugak. why don't u call her dulu (kak azrina - 012-3005105) utk confirmkan dia ada kat kedai ke tak.

nnt i buat entry psl kedai kakak nih jap lg. semangat pulak i nak promote kedai kakak nih. hehehe..

zielalala... said...

tq byk2 dear..hehe..cepatan buat entry tuh..hehe

Zainur said...

awk beli kain jenis apa kat euromoda? ok xharga dia...hehe saje nak compare dgn jakel...hiks..

sk said...

zainur,
i beli beaded chiffon yg pakej dgn baju melayu lelaki. i tak penah pegi jakel yg dkt jalan TAR tu. tp klu cawangan jakel dkt seremban, harga pakej chiffon dia lg mahal.

dkt alinas ada pakej yg boleh tempah sekali. haritu i tanya utk lace, rm1250 kot utk baju laki n ppuan (kain & tempah).