Friday, April 2, 2010

#26 - butik chantique

zilaziman akan berkahwin pd hari aku tunang. so tak dpt nak amik dia. munie & kak sada x available. ltouch, emmapesona & ai punya rate okay. just that bila tambah travel cost & aksesori to sban tu yg jadi mahal. sobs..

so aku decide utk survey dulu kat sban. mana tau jumpa yg berkenan, so that i can save on the travel cost kan.. surf punya surf, i found butik chantique. rate sgt okay plus they are in sban. lps campur aksesori sume pun still murah.


smlm aku pegi butik dia nih. aina, the one yg jaga butik nih sgt la bagus. semua aku tanya dia layan. mcm2 benda aku tanya. layan jek aku yg cerewet nih. nak mcm tu, tanak mcm ni.. hehe.. dia siap tunjuk lg rantai, n other accessories yg aku nak pakai.. pastu satu yg bagus, since the owner cum the MUA takde time tu, aina tulis every detail yg aku ckp. so hopefully she will pass the note to the MUA lah.

the latest project MUA dia nih ialah mekapkan contestant raja lawak. of kos lah aku tanak dia mekap aku jd mcm raja lawak kan. hahha.. tp since dia bleh ikut apa yg aku nak, i think i'm gonna hire them lah. tp belum confirm lg, nak kena dpt petunjuk dulu. hehe..

i even asked her about mini pelamin, pdhal ada book kat tmpt lain kan. but i remembered cik belle is still looking for one. dia kata just tunjuk gambar, nnt diaorg akan buat mcm tu lah. so aku pun main tunjuk je gambar mini pelamin (with kerusi 2 seater) lebih kurang mcm cik belle nak kat satu magazine tu. dia kata around rm6-7 ratus. kalau guna fresh flowers, tambah dlm rm200. i think cik belle pun budget around that price gak.. the prob is, bukan diaorg yg buat pelamin. ada part-timer lain katanye. so kalau nak tgk hasil kerja, better set-up appoinment jumpa sekali dgn tukang buat pelamin tu.

memula aku plan nk survey tmpt lain lg. tp sbb aina nih layan aku bagus gila, aku pun terus balik umah lps tu. malas dh nak survey kt sban. dan sebenarnya malas dh nak pikir psl MUA nih. huhu maybe aku akan buat trial mekap dgn diaorg dulu (klu sempat). kalau tak, just hope for the best time my E-day nnt.


butik chantique (http://yahabib.blogspot.com)
63-A, lorong haruan 5/3,
oakland commerce square,
seremban.
landmark: columbia hosp, DHL, hai-o stokis.

4 comments:

aDieyZa said...

murahnya harga pakej dia.. susah nak jumpa pakej hrga ni skrg..

Zainur said...

ekh murah...kalo ok makeup mmg sgt berbaloi baloi...mcm femes jugak kan butik chantique ni...rasa pernah nampak iklan depa kat majalah pengantin...almost every month ada...hurrmmm..

Cik Belle said...

wah wah wah. murah betul makeupnyer. hihi. thx babe tanye kan pasal pelamin mini tuh. hehee.. columbia hosp kat mane eyh? ni area jusco sane eyh?

sk said...

adieyza:
itu bukan pakej. harga mekap je. klu plus accessories, kena tambah sikit lg.. maybe murah pun sbb diaorg baru lg... ;)

zainur:
oh ye ke femes? tak perasan pulak. hehe.. mmg patut kena advertise byk2 sbb diaorg nih baru sgt lg..

cik belle:
murah kan? harap2 okay lah dia mekap. keeping my fingers crossed. hehe..

columbia hosp mcm nak gi tesco xtra. klu dr bdr seremban, belok kiri dkt traffic light before u reach sban 2.