Thursday, April 15, 2010

#30 - masalah rambut gugur


i've been facing this problem since forever. tp lately, makin teruk pulak rambut ni gugur. especially time syampu rambut & sikat rambut. makin lama makin nipis rambut ni. atas lantai & kat katil jgn ckp lah, bersepah rambut aku..

anyone ada solution utk masalah rambut gugur ni? any shampoo or product yg berkesan?

pic: google

17 comments:

aDieyZa said...

dear, zana pun alami masalah yg sama.. makin risau.. bangun tido tgk rmbut kat bantal, rasa seram jer.. time mandi n sikat rambut xyah cakap la.. risau!!

Fiza Z. Abidin said...

Babe..try guna shampu Bawang. sy dh guna seminggu, nampak kurg sikit dah rambut gugur. kalau tak b4 ni mmg byk specially time mandi smpi kan husband pun terkejut tgk byk rambut gugur kt mana2 je kawasan dlm umah. dia yg risau, sb tu dia suggest guna shampu bawang. awk bleh beli kat farmasi Vitacare. tmpt lain sy xpasti sb puas jugak mencari hr tu..tp bare in mind bau shampu ni kureng sikit hihih

aDieyZa said...

fiza, mmg nmpk perubahan ye? bau kureng?? adoiiii..

Durruz said...

huhu. i face the same prob as well... sampai kepala nak botak dah. dahla jenis rambut memang nipis..

BTW, i changed to shampoo HIMALAYA.purely herba. worth trying, kurang sikit lah gugur.=)

sk said...

zana,
tu lah.. mmg agak seram! i pun terkejut bila tgk kt sikat @ tgn byk gila rambut..

fiza,
bau dia kureng ek? huhu.. bau camne?

durruz,
bleh jugak try himalaya nih. tp bau dia sedap tak? ke bau herba? hehe..

Zainur said...

Mine pun sama cuma rasa yang gugur dan yang tumbuh sama banyak...sebab rambut ni tebal sampai rimas dibuatnya..aihh...

sk said...

hahha baguslah seimbang jek. sy nih rambut byk gugur, tp tumbuh tak byk. makin lama makin nipis rambut ni. huhu

zielalala... said...

sama la sy..dgn kelemumur lg..huhu

sk said...

ziela,
sy pakai syampu sebamed utk hilangkan dandruff. dandruff hilang, tp rambut makin teruk gugur. rasanya sbb syampu tu kot..

~ thalhazlin ~ said...

awak, my friend rambut gugur sangat teruk. pegi yun mam tapi tak jalan juga. pegi jumpa dr. kata sebab stress pun memainkan peranan dan ada di beri ubat. pil dan krim. sekarang under madication lagi.

rambut saya pun banyak gugur. huhu. anyway, thanks to all friends bagi info syampu bawang dan syampu himalaya.

sk said...

thalha,
so far ada improvement ke kwn u tu? i pun maybe nk try syampu himalaya or bawang. huhu

Nurulhuda|Adlie said...

i gugur bila tgh rambut panjang, mcm sekarang sb nak simpan for wed, i rasa kan kalau rambut pendek tu tendency nak gugur tak teruk, rambut u panjang?

aah we are at ida's wedding, tp almost at 3pm, haha, sesat barat.. u kul bape sampai? sure awal tu yg tak dapat meet!! eh her wedding gorgeous kan, tenang je color dia.. n i adore tempat potong cake, serious garden sgt.. :)

sk said...

huda,
a'ah rambut i agak panjang. mmg rimas, rasa nak potong jek..

i kul 1 dah sampai sana. yup, tmpt potong kek dia sgt sweet! :)

Anonymous said...

ada org kata syampu bayam mustika ratu pon ok jg.murah pon ye jg..

-adah-

~ thalhazlin ~ said...

sk, so far my friend tak ada improvement lagi. kesian dia. rambut tengah sampai botak :( masih under medication..

sk said...

adah:
oh ye? okay2.. akan dicari.. thanx!

thalha:
kesiannya. i pun risau nih takut lama2 botak. huhu

Anonymous said...

Shampoo bawang mmg bgus. Sy pnguna setia. X nak tukar dh shampoo lain. Pkai shmpoo n conditioner. Bru lah mujarab. Gerenti!! Cuba lah ok. Bab bau.... not to bad lah.... x busuk pon. Cume x wangi mcm shmpo2 lain. Bau dia mcm shmpoo treatment yg kat saloon tuh ha.