Tuesday, April 20, 2010

#32 - wedding yus @ ida

some of the bloggers panggil dia ida, tp aku panggil dia yus. eheh..

anyway, yus was my junior masa sekolah dulu. so seronok gak gi wed dia, dpt jumpa ramai her batchmates dulu..

aku gi ngan KH. kitaorg ada 2 wedding hari tu, memula gi wed yus kat cheras, then nak pegi wed kwn KH kat shah alam. sampai sana kul 1 kot. mmg depends solely on the map sbb dua2 tak expert area batu 9 tu. agak mencabar lah nak sampai umah yus nih. hehe

sampai2 pengantin tgh mkn. terus jumpa kwn2 yus. borak2 kejap, since dah lama gila tak jumpa diaorg nih. kejap2 mata aku nih melilau carik nawal n her soulsisters. excited gak ah nak jumpa diaorg semua. haha



her wed dress is so meletup okay!


pelamin yg sgt sweet! :)


sume pakai dslr, maka aku segan nak amik gambar dkt2. hehe


nom nom nom

by 2pm, kitaorg decide utk gerak ke shah alam. takut lambat smpi wed yg kat shah alam tu. so tak dpt jumpa soulsisters. sobs..

tp on d way, tetibe KH mcm rasa tak jd nak gi shah alam. apekah? dia kata mcm dh lmbt jek, since jemputan sampai kul 3. n dia takde la baik sgt dgn pengantin tu (pengantin ppuan tu yg kwn dia). dia just nak jumpa kwn2 sekolah dia yg pegi wedding tu. chait. call semua kwn dia, semua kata tak pegi wed tu. laaaagilah dia malas nak pegi.

so last2, kitaorg divert ke ikea. sbb kat wed yus td mkn sikit jek sbb nak save for the 2nd wedding. tp dah tak jadi pegi, mari kita pekena meatball kat ikea. kahkahkah


pic ini adalah ihsan google

anyway, the soulsisters sakan bergambar kt wed yus nih. apparently they're taking turns to blog about the wedding. eheh.. so sila ke sini, sini, sini dan sini.

soulsisters, lenkali kita jumpa eh?

21 comments:

beautique said...

hye..nice blog.. =)
anyway..if anda ada nak carik doorgift menarik utk hari bahagia, jomlah jenguk ke blog ini..
http://beaucraft-ku.blogspot.com

Cik Belle said...

wedding cake die cantek! hee

NahWaL said...

HAHA. sorry sayang ai buat u pening u sehat tak? LOL.

next wedding jom!!!cik belle jom! LOL

Cik Belle said...

eyh, mari!! hehe. 1st may ramai yang kawen ni.. tatau mane satu nak p. huhu.

cik yaya said...

ko buat pe kt sk nawal?
heeeeee...next time kte jmp ye(bkn ko nawal, sk)

dpt amek gmbr ida potong kek.kitorg potong kek sendiri je.hee hee hee

p dot s:sk tu seri kembangan ke?heeeeee :D

sk said...

beautique:
tq..

cik belle:
mmg sgt cantik! tak silap i WP dia precious moments.

nawal:
lg pening i baca entry blog korang. kejap2 kena lompat sana sini. hahahhaha

nawal & cik belle:
1st may wedding sape? jom kita buat gath b2b.. haha

yaya:
i sampai mmg time peak. tp tuhla, tak dpt borak2 sgt dgn pengantin.

sk tu initial i. tp i used to live in sk jugak.. hahaha..

NahWaL said...

eh cik belle ni, pukul baru tau.pukul*

sk>haha memang itu tujuannya.

Cik Belle said...

hui, ramai.. salah sorang blogger, mazni puteri.. kat bandar baru bangi.. then, a week after, wedding elyina, 9th may, kat selayang.. hehee. mari la pergi.. boleh berjumpa-jumpa. tihihi

buk nahwal, awat mau pukul guwe? hahaha. can't make decision la which one to goooo.. haha. semua pon menjemput. sigh..

Leeyana said...

huhu SK...somban jugak ek..hehhe..
tapiiiiiiiiiiii...ur E-day = my W-day...6 Jun isn't?..so harusla soul sista ke seremban on 6JUn...heheh...betol x betol x?
wahhh nmpknye soul sista mendpt jemputan hangta gitu..haha

eh SK..u dok sri kembangan ke?

sophisticated bridezilla said...

Sk, inikah belog kamu? ya Allah, aku baru jenguk! haish. hAaaaa nanti kite buat satu rombongan cik nawal ke wedding. tak paham aku nawal ni. 1st May ai tak dapat join. sbb kene p cuci umah : pindah masok *yeay* eh, eh, i nak sep ur link keh (=

sk said...

cik belle:
alamak, tak kenal la blogger tu. takpela, kita gi ramai2 folo rombongan cik belle. kahkahkah

leeyana:
ha tula psl. clash pulak... huhu

dulu i dok kat sk, tp skang dh dok putrajaya. nape? u kt sk ke?

lynda:
*sep balik* i nih tak kenal ramai b2b. tp i folo jekla eh rombongan cik nawal ke cik belle ke.. hahaha

idayusof said...

kak....

balik awal sangat ohhh. kalau balik lambat sket, boleh jumpe cikgu redza. hehehe. dan boleh jumpe & borak lame sket. :)

but thanks for coming! insyaAllah, kalau xde pape sy turun seremban ok!


take care!

sk said...

yus:
haha kunun nak gi wedding lg satu. tp last2 tak pegi sbb dh lmbt. anyway, akak sempat jumpa cikgu redza tgh jln nk gi parking. okay, nnt dtg dgn pae skali. ajakla j's yg lain.. :)

the miss bride-to-be said...

oh my! ida looked so beautiful. :)
n her wedding dress sgt gorgeous. :)

Leeyana said...

sk u dduk mane?

sk said...

aim:
betul! makeup dia cantik! dress mmg meletup! :D

leeyana:
u mean kat umah parents i kt sban ke? kat paroi jaya.. ;)

Leeyana said...

ooo paroi jaya..ala dekat sgt la ngan lavender...uhuuh
skrg dok sea kat mane?

sk said...

leeyana:
yup, mmg dkt! hehe skang i dok putrajaya. eh u dok kat sk eh? katne? i dulu dok kt equine tu..

Leeyana said...

halaaaa...dekat jugakla kite..heheh aah i dok equine..pinggiran putra...yeayyyy!!! kite dekat la..hehh..boley terjah2...

Leonora Halim said...

meatball IKEA = terbaikkkkk!!!! :)

p/s: macih kerana singgah blog kita.. :)

sk said...

leeyana:
oh ye ke.. haha kecik btul dunia nih.. hehe

leonora:
meatball ikea mmg terbaekkk!! nak buat sendiri tak reti. hehe welkam2.. :)