Friday, May 21, 2010

#39 - woh risaunya..

aku baru call mekar pelamin utk confirm booking semua2 tu. then bila aku tanya bila diaorg nak pasang pelamin, akak tu ckp, "maybe pagi sblm majlis.. "

what?? agak terkejut di situ. aa sempat ke?

majlis aku start around 11am camtu, tp sure dlm kul 9 camtu dah ramai org kan?

aku tanya dia takleh pasang sehari sebelum ke. akak tu ckp, boleh kalau nak pasang mlm tu, tp aku kena sediakan tmpt tidur sbb diaorg jauh nak dtg 2 kali. so diaorg dtg pagi2 tu psg, tunggu time majlis n lps majlis terus bukak pelamin tu bwk blk kuala s'gor.

boleh tak aku nak rasa risau sbb TAKUT diaorg sampai lambat? pastu aku rasa mcm agak kelam kabut jek sbb sure time tu dah ramai sedara dtg, takkan la time tu baru nak sebok2 pasang pelamin sume kan?

aaa camne nih? what should i do??

7 comments:

si kecil said...

waah! pagi tu? huiish..better ade back up plan. macam dkt2 je majlis kite ni..

Cik Belle said...

clear kan dengan akak tuh, pukul berapa die nak sampai, lepas tuh cakap pukul 10pagi tetamu dah start datang sebab rombongan dijangka sampai kul 11pagi.. tawakal je babe.. diorang mesti da pakar bab pasang-pasang pelamin, mesti diorang boleh budget berapa jam nak siapkan pelamin tuh..

MY said...

thank you for your comment..

btw.. setuju jugak dengan cik belle nyer komen.. maybe diorg dah biasa.. tapi my aunt last time cmtue gak.. eh. bukan pagi pun. the day b4.. n it turns out not the way she wanted it to be..kena deco lain.. kesian tgk..

just an experience to be shared dear..

missbutterfly said...

suruh diorg dtg lps subuh.hehe..xsempat la dear..ish..dia kena buat the nite before..baru la anda blh tido dgn aman...

Durruz said...

i think the best time is malam sebelum tu...

kalau pagi tu baru nak buat...takot jgkkan. try nego ke, mintak datang earlier. by 6am dah kena mula... hehe

farahfatihah said...

wahhh dearrr itu risiko..tp kalau betul dia boleh pegang pd janji, xda hal la kan..

Liz Rohaizat said...

pagi baru nak pasang. agak kelam kabut la sbb org pun dah ramai. nanti jgn sbb nak cepat, dia buat cincai. tak cantik pulak nanti.

kalau tempahkan hotel bajet, mau ke diorg?

-aku selalu masuk tp x tinggal komen. takut ko marah.