Wednesday, June 2, 2010

#42 - theme colour utk wedding

i'm thinking of having a blue theme, sbb blue adalah fav colour sy! :)

dulu, tgk baju kahwin ning, terus rasa jatuh chenta dgn warna biru itu. dlm diam2 terus berangan, nnt kawen nak warna biru itu jugak. padahal boifren pun takde masa tu kehkehkeh

source: syokkahwin.com

anyway, aku n KH berebut2 okay nak colour biru. side dia pon nak pakai warna biru, aku pon nak jugak warna biru. last2 dia compromise la jugak sbb dia dah jumpa baju colour lain yg menarik hati time dia survey2 bridal dkt kg dia haritu. lagipun he has his kuasa veto on baju nikah. dia nak putih walaupun sebenarnye aku teringin nak warna2 lain mcm baby blue ke, turqoise ke utk nikah. tp dah dia nak jugak, okaylah... ikut jeklahhh.. :p so utk nikah, theme akak putih ye adik2... ;)

so biru mcm2 jenis biru. haritu ade ckp dgn mak n kakak2 aku nak navy blue utk wedding. diaorg terus "ha turqoise lah.. turqoise lah!!" aik, sape yg nak kawen nih? haha

the prob is, KH sgt risau kalau colour tu tak kena dgn dia. actually dia tu takdelah gelap sgt. tp bg aku pun, turqoise definitely not his colour lah. aku mmg rasa dia tak sesuai pakai turqoise. hmm..

so what colour it should be?


navy blue & white


navy blue, light blue, silver & white


blue & apple green


navy blue, light pink & silver

tetiba haritu teringin nak combine navy blue & yellow. the main colour is navy blue, n nnt kerawang2 ka, corak2 ka, letak colour kuning sikit2. actually i dislike yellow colour, tp klu matching apa la salahnya kan? lgpun, tetiba teringin pulak nak colour kuning. hehe cantik ke tak eh?




so okay ke tak eh?

credits: theperfectpalette.blogspot.com & www.bridalbuds.com

17 comments:

Leeyana said...

Sk...i pki kuning mase nikah..
kuning air yg sgt2 soft..huuh

dear...i da bli ounch kat JJ tu...TQ so much lalink... =)

sk said...

leeyana:
dh dpt eh puncher tu? yay!! =)

time nikah sesuai pakai kaler yg soft2 kan. tp KH nak pakai putih, so putih it is! huhu

missbutterfly said...

putih baru la suci murni.kekekeke..but mine will be off white/cream mcm tu la..bkn putih susu..bkn slalu pakai putih kan..=)

MY said...

biru ngan kuning.. sgt daring.. tapi kalau kena gaya sure cantik kan..

btw.. that navy blue ngan light blue punya shade tue sgt cantik!!

kay kamal said...

navy blue, light blue, silver & white tu macam menarik hati..ngee~

NoRr said...

lain dari yg lain but in a way it's very exclusive looking! lawa~

ZARA said...

i like yellow and navy blue because yellow is my favourite color but i have to agree with kay... navy blue, light blue, silver & white is the best color combination :)

Liz Rohaizat said...

mak tak kesah, janji kami punya warna baju sesuai dgn majlis ko ye. taknak color yg susah nak cari baju. ahaks!

tp aku suka kalau navy blue, light blue, silver & white!

sk said...

missbutterfly:
a'ah, takpelah, once in a lifetime ada baju putih suci murni. hehe

my:
daring eh?? hehe tp i mmg suka colour2 kontra nih. hehe

norr:
i think kalau buat biru kuning nih nak kena gaya gak kot. kalau silap, mesti jd burok. tu sbb i think nak minimizekan the yellow. entahla.. tatau lg camne..

liz:
aku dh siap terpk dah nk suruh korang pakai colour apa klu aku amik blue-yellow nih. tatau lg. nak kena tanya KH, mak n akak2 aku dulu...

my, kay, zara & liz:
yup, navy blue-light blue-silver-white is my 2nd choice. i think it's the safest choice n colour yg paling blend sekali. bila tgk colour2 tu terasa mcm musim winter pulak. hehe habislah 'wedding blues' wedding haku nnt. kahkahkah

Durruz said...

sangat contra, but very interesting combination ;)

sk said...

durruz:
klu org kulit cerah sesuai kot. rasanya mcm KH nak reject je idea blue-yellow nih. hehe

Liz Rohaizat said...

betul.. ur 2nd choice tu ala2 winter. tu yg aku suka.

oit, kalau ko ambik blue-yellow, aku xnak kitorang pakai yellow eh. hehee..

aku rasa korang pakai blue mcm ning. and kitorang pakai light blue-white. baru la korang menyerlah!

adda_shariff said...

dark blue n yellow is so awesome! n so blumarine nye color! ehh Like lah! ;)

sk said...

liz:
aik, nak pakai blue lg ke? takdekla aku nak suruh korang pakai kuning. light yellow sudahhhh.. :p

adda:
hehe.. tuhla, tgh pikir2 lg nih. nak proceed ke tidak. hehe

Liz Rohaizat said...

aku x kesah nak pakai blue lg. blue is my fave color too. ikut la, ko yg nak kawen. aku dah lepas. hehehe

iedayah said...

dear..i pn heart gle ngn blue colour..i plih theme tiffany blue..auwww

sk said...

iedayah:
tiffany blue is so 'in' skarang kan? mmg cantik.. :)