Friday, June 18, 2010

#44 - sorry lambat review psl E-day

penat menjawab bila org tanya "mana gambar tunang?" hehe.. tuhla, tgh tunggu gambar dr OP. nnt dh dpt baru aku update smpi lebam okeh? haha..

for the time being, layan gambar rama2 kat pelamin nih dulu eh.. actually nih gambar b4 majlis start. saja testing2 duk atas pelamin. hehe


anyway, saje nk stori some facts related to my E-day..
  • abah admitted hospital 3 days before the E-day. before this dr. suspected something wrong with his liver. tu yg kena buat CT scan. sedih + risau gila okeh. thankfully esoknya lps scan abah bleh discharge. tp official diagnosis belum dpt sampai ke hari ni. non-official diagnosis aku dh tau. tp aku tanak share lg dgn sape2. just please please please for my abah's health ye? huhuhuhhu
  • kesian abg aku yg tgh study kat japan sbb tak dpt bersama2 memeriahkan majlis. tula, aku ni gatal bebenau nak tunang cpt2. hehehhe.. planned to video chat dgn dia while the majlis berlangsung, tp tetibe dia pindah hostel pulak that particular weekend. so tak dpt internet connection lg. after majlis je br dia call tanya psl majlis. huhuhu kesian abg ku x dpt tgk adik dia yg sorang ni tunang.. huhu
  • remember psl kes org pelamin aku tuh? klu tak ingat sila refer here n here. few days b4 majlis akak tu kata diaorg boleh dtg psg pelamin 2 hari sebelum majlis. tp aku kena byr extra lah for their travel cost. cpt2 je aku setuju sbb mmg dah risau kan. alhamdulillah, diaorg dtg psg hari jumaat, aku tunang hari ahad, hari isnin diaorg dtg balik utk bukak. puas hati.. tq mekar pelamin for the cooperation dan toleransi :D
  • sebenarnya aku dh target, b4 tunang aku MESTI dah submit thesis. tp byk sgt halangan dan dugaan. alhamdulillah sgt2, hari ni td aku sudah selamat submit thesis. legaaaaaa.. skang nak tunggu viva la pulak yg tatau bila. huhu..
err.. tu jelah kot yg terpk buat masa nih. bila org tanya, camne perasaan dh tunang? frankly ckp, aku rasa biasa jek. hehehehe.. masa nak tunang pun takde rasa ape. maybe sbb time tu tgh bz gila dgn keja + study, pastu abah pulak masuk ward. so mcm tak sempat nak pk benda2 lain. just time sarung cincin tu jelah nervous sket. hehe

tp mmg aku byk sedih la kot bila pk psl abah sakit. tgh siapkan doorgift, nangis. tgh prepare2, nangis sbb sedih psl abah. haihhhh.. KH ckp jgn pk sgt. tp klu tak pk, camne? we must be prepared for something worst kan? huhu

15 comments:

farahfatihah said...

ala dear baru nak layan pic, 1 je...? nnti upload byk bykkkkk tau =)

hana yoriee said...

sk..alo...1 je picnye??huhu..waahh..bestnye dah submit thesis..jelles hokeyh! hana pun nak submit thesis jugak!!!arghh..dah malas nak study boleh tak?hehe..anyway, saya doakan semoga abah sk sihat2 hendaknye..aminn..

Yanie said...

owh ni lah officemate Hana.... hohoho.... SK, sorry dear lambat gile nak cakap congrats on ur engagement day hari tuh!!! Tapi picca satu je ke? boleh tak nak lagi dan lagi? Tengok cam best je tu!!!

didieadila said...

byk saba ea..doakan utk ayh awk slalu..:)

xsaba nk tgu gmbr laen :)

Cik Belle said...

saya pon, tak sabar nak tunggu gambar lain. ehehee. ada rama-rama cantek.. saya suka! hehe

moga abah awak sihat sentiasa. amin..

aziraarif said...

wow, color purple la hantaran dia...mesti cntik

sk said...

farah:
insyaAllah.. tgh tunggu gambar dr OP.. :)

hana:
thanx hana! sy pun sama dh malas, sbb tu gigihkan diri pulun jugak buat sbb nak cpt2 habis. sekarang nak tunggu viva yg entah bila la tu. huhu

yanie:
thanx, it's okay.. haaa.. hana ade ngumpat pape ke? hahahhaha okay2, will upload more later.. :)

sk said...

didie:
thanx didie :)

cik belle:
thanx cik belle! mmg byk rama2 time tunang haritu hehe

azira:
yup.. purple di sana sini ;)

Liz Rohaizat said...

haa, korang..........

OP dah bg gambar kat dia eh. jadi sila lah masing2 paksa SK update!

Nora a.k.a Aira said...

hii...nice to meet ur blog :) i've linked u...jangan lupa upload gambar :))mesti cantik !!

ElyaElmo said...

mesti hantarann u cantik ni..ade buterfly tuuu :D

sk said...

liz:
aku try update sket2.. huhu

nora:
hye nora! tq n stay tuned ;)

elya:
biasa2 saja dong. :D

Leeyana said...

SK...jgn risau2 sgt tau..doakan yg terbaek...nnt da dpt result dr Dokter bgtau ek...bleh share sket...
i've the exprience about da liver to share wif u.. (my late papa)

sk said...

leeyana:
nnt kita email2 ek? nak email add u plis.. tq

Leeyana said...

ni email i.. leenleeyana@yahoo.com