Thursday, June 24, 2010

#45 - our E-day: bilik & hand bouquet

hehe.. so sorry for the delay. tunggu gambar dr OP. somehow i personally think the photos from OP didn't do us justice. i dunno what's wrong, coz some photos from other cameras are better than his. so ini combination from the OP's n my frens' ya. that's why it's taking me so long to sort out the photos yg nak letak kt blog.

anyway, for starters, kita layan gambar bilik & hand bouquet dulu eh. gambar org yg bertunang letak later2. kasi warm up dulu. haha..


aku guna cadar tekat time kakak aku kawen 18 tahun dulu. ye, 18 TAHUN YG LAMPAU. anak dia dh form 5 dh pun. dulu time tgh pk theme colour ape, mak pon gi keluarkan cadar nih yg dah berkurun lama disimpan. even ada defect sket here n there, still boleh guna lg. so guna sajalah labu.. that's why theme color purple telah dipilih berdasarkan cadar di atas. hehe





backdrop tu mak jahit. sbb nampak plain sgt, tu yg letak butterfly byk2. sila abaikan hujung yg senget itu. hahaha



ni hand bouquet yg dibuat oleh my sis. guna artificial flowers jek sbb aku nak simpan the bouquet utk kenangan. just beli batang hand bouquet yg dah siap span tu, then boleh terus cucuk jek bunga2 tu. agak mudah la kot.. hehe

20 comments:

hana yoriee said...

wow..classic nye cadar itu!! cantek!

Leonora Halim said...

bestnya tunang..... nak tunang lagi bley? pastu kawin lagi.. hehe.....

honestly.... i love my alam pertunangan.... and bila kawin... happier... best! happy menempuh alam pertunangan.... :)

farahfatihah said...

dear, batang utk handbouquet tu beli kat mana ek?

aini said...

kat umah i just ade alas nikah n tepak sireh tekat je zaman mak i kawen..da 28tahun umur mende tu...lg tua dr i..haha..aritu i tunang guna alas nikah tu letak kat pelamin DIY..haha

ZARA said...

huahahaha... my mom punya kaler maroon... dia dah offer... aku terpaksa tolak.

tak mo lah ma... kalau kaler lain i'll consider.... hehehe

tapi yang kaler purple ni cantek... ada orang buat lagi ke cadar ni??? rasa cam nak...

si kecil said...

cadar classic! nice..

aiyaakk..suspen2.. more pics please.

Liz Rohaizat said...

tak boleh blah entry nie!

ko saja je nak bg aku tertunggu-tunggu kan?? kan?

copek ar.. mane gambar kitorang berbaju biru nie.

aku suka tgk gmbr kita semua

aDieyZa said...

cadar tu nmpk sgt unik!! nmnpk tradisional.. mmg cntk!!!

apapun, congrats k..

sk said...

hana:
tq hana.. yup, sgt classic. pasni boleh simpan utk anak kakak sy tunang pulak. haha

leo:
thanx leo! perasaan tunang tu mmg best, tp bab byk nak guna duit tu yg tak best kan? hahahha
anyway, i'm enjoying my life as a 'petunang'. tp tak sabar nak kawen plis. kahkahkah

farah:
i beli kt kedai ZC kat nilai 3. rasanya byk kedai bunga yg jual. just mintak jek kt dia batang utk hand bouquet. ada mcm2 size.

sk said...

aini:
best kan dpt guna something yg dah simpan lama camtu? at least ada sentimental value during our tunang tu... ;)

zara:
apesal tanak? lari tema kah? haha
rasanya agak susah jugak nak carik org yg boleh buat tekat ni. dah makin pupus dah benda ni.. kena tanya org2 tua la kot..

si kecil:
thanx! stay tuned okay? hehe

sk said...

liz:
gambar kita ramai2 kan aku dh letak kt fb. itu je la kot yg ada gambar kita sume..

adieyza:
thanx zana! :)

ally said...

wah..sgt suke cadar itu..mn nak jumpe menda2 classic tp cantik..n juga thn lama..

Liz Rohaizat said...

oh, tu gambar dr OP ke? ingatkan dari org lain. orait.

sk said...

ally:
yup, sekarang mmg susah nak jumpa cadar tekat nih. hehe

liz:
tak, itu bukan gambar dr OP. tp gambar dr OP pun sama jek, posisi yg sama masing2. gambar kat fb tu lg clear & cantik.

ElyaElmo said...

sk..sgt klasik laa....:)

Durruz said...

stuju.klasik..

more sk. more! hihi

sk said...

elya:
klasik & ada sentimental value ;)

durruz:
stay tuned!

Nurulhuda|Adlie said...

sumpah classic!! mana ada org sekarang ni nak pakai tekat2 ni kan, suka la tgk.. very rare.. :)

chenta said...

simple and just nice!! more pichass pelis!!

sk said...

huda:
hehe.. nnt sila pakai songket bunga tabur tu eh. klasik gituuu..

chenta:
thanx chenta. stay tuned! :)