Friday, July 2, 2010

#47 - our E-day: hantaran

utk hantaran, supposedly 5 balas 7. tp sehari sblm tunang, abg aku offer nak tambah lg satu dulang. so jadi lah 5 balas 8. hehe sume hantaran nih, kakak aku yg buat. aku QC jek, approved ke tak. haha.. brg2 mostly beli kat nilai 3. sume guna artificial flowers jek. diaorg ni nak bwk balik taiping, so klu pakai fresh flowers, tak sempat sampai taiping mesti dah layu ye tak? hehe

kain baju melayu + songkok


sampin + butang baju melayu


perfume


sirih junjung yg tak nampak sirih pon. haha
ni tempah kt org lain utk buat. langsung tak expect sirih sikit gitu je dia letak. haha

pastry by aunty nani.
ni 2nd time aku order kat aunty nani. bukan setakat rupa yg cantik, rasa dia pon sedap okeh! :D
this is sponsored by my bestfren. tqvm!


fondant cake from SR.
ingatkan SR takde buat fondant cake design camni. rupa2nya ade.
sponsored by another bestfren. tgvm jugak!


halwa. tempah kat kwn mak.
memula design dia lain, tp telah di'alter' oleh my aunty. klu tak, tak muat nak letak atas polyfoam putih tu..


buah2an. ini yg last minute addition tu. tq big bro!!


mcm yg makanan sume tu, kitaorg letak jek atas dulang. so cantik sikit bila amik gambar. bila pihak lelaki nak balik, baru pastry sume tu letak dlm bekas transparent..

yg hijau pulak hantaran dr KH. ni sume mak dia buat sendiri, termasuk alas dulang tu pon mak dia buat sendiri. rajin betul bakal mak mentua aku nih. hehe

mcm biasa klu tunang kan mesti ada tepak sirih. satu yg unik nye, dlm tepak sirih tu, family diaorg letak uncang2 kecik isi beras & duit (adalah dlm 5 ringgit lebih). aku tatau apa simboliknya benda2 tu. tp sampai sekarang aku tak masak lg beras tu. hahahaha

cincin


sirih junjung yg tinggi gila!
hari nak tunang tu, mak KH carik fresh flowers kat area umah sewa KH, tp tak jumpa. sbb tu kosong camtu jek sirih junjung dia. hehe


kain utk akad nikah


perfume


buah2an


manisan (kurma, kismis & gula)
yg nih bukan hantaran, tp manisan ni disuapkan pd aku lps sarung cincin. ;)


i'm thinking of renting out la alas dulang silver beaded tu. ada sesape interested? pls email me eh.. ;)

next entry psl mekap & baju pulak. time utk meletakkan muka yours truly di blog ini. hahaha

esok nak gi kursus kawen. ngeee!! :D

4 comments:

aDieyZa said...

cantik hntrn dr pihak u tu.. so sweet!!

sk said...

adieyza:
thanx zana! =)

nizza said...

salam,
tahniah atas pertunangan :)

sy berminat nak tahu tentang alas dulang yg awk nak sewakan,
leh sy dptkan gambar alas dulang & harga sewanya skali?

ni email sy abira_nthebeast@yahoo.com

sk said...

nizza:
thanx nizza.. :)

okay, nnt sy email ye..