Monday, July 5, 2010

#48 - our E-day: baju & make up

so mardiana from butik chantique yg telah mekapkan aku masa tunang haritu. sbb aku on normal days mmg tak mekap pon, so aku mmg mintak sgt2 supaya make up natural sahaja. risau gila kot. dahla muka byk jerawat haha (tak caya cuba tanya hana & leeyana huhu)

so thanx byk2 to mardiana & aina (her assistant) yg memenuhi segala kehendak aku yg cerewet ini. haha n congrats to mardiana sbb baru jek melangsungkan perkahwinan jumaat lps. ;) very recommended pd b2b kat sban. dahla rate sgt affordable, pastu mardiana is very polite. time make up, dia bleh ckp "saya tekan sikit ye.. etc2.." siap mintak permission tu... takdela main tenyeh jek kan? hehe *thumbs up*

even though majlis haritu start pukul 11am, tp pukul 7.45am mardiana dah sampai umah. pukul 9.30am dah siap. sbbnya mardiana nak gi make up org lain pulak. gila awal dah siap. haha




veil & accesories (crown lekap, dokoh & gelang tgn) drpd butik chantique. baju, aku beli kain kat jakel & tempah kt azriyn design, pertama complex.





haha suka gambar yg atas nih. sbb dah siap awal gila kan. maka sempat bergossip bersama kwn baik. tah hape la yg digossipnya tuh. siap muncung2.. haha


clearer view of the veil


hye everyone! sy lah sk! :D

pasni klu jumpa kat mane2 boleh tegur ye..
muka sy mmg susah nak senyum, tp sy tak gigit org.. :p



p/s psstt.. si kecil, corak baju kita mcm nak same je kan? hahahaha

17 comments:

Mrs Drac said...

hye SK!!akhirnya ..tak sorok2 lagi..kamu lawa..hehe

Squarecut Ring said...

veil is from chiffon erk? nice. ^_^ Congrats dear. ^_^

hana yoriee said...

hihi..cun lah dia on e-day!! hehe..

farahfatihah said...

wahhh very nice!!! pepel+merah jambu!! i likee!!

sk said...

mrs drac:
hikhikhik tengkiu pd MUA kerna telah melawakan sy!

SCR:
yup, veil tu kain chiffon. thanx! :)

sk said...

farahfatihah:
thanx farah! :)

hana:
haha tp klu gi keja mmg selekeh gila.. malas nak make up! haha

kay kamal said...

i like the assesories..tga gle menyervey (ade ke perkataan ni) spider tu

Cik Belle said...

hye sk! hehee.. comel je tuannyer.. pelamin awak cantek! =) makeup pon cantek!

Zainur said...

hi sk :) congrats...lawa orgnya ;)

sk said...

kay:
owh spider ek name dia? i tatau, i pakai jek.. haha

cik belle:
tq! tuhla, risau gila dgn mekap haritu. nasib baik tak mengecewakan.. hehe

cpt2, nak tgk gambar pelamin cik belle pulak! :D

zainur:
thanx.. lawa sbb dimekapkan.. klu jumpa time lain, selekeh gila. haha

si kecil said...

suke! suke!
suke baju..sbb mcm lebih kurang je..hihi..haruslah suke..taste sama..
suke warna..purple also my fav..sama taste lg ni.
suka SK, lebih kurg acronym si kecil jugak..haha..
suka orangnye, manis je..err..yg part ni je tak sama..

amElyn said...

hi dear!
congrats on e day!!!
i love ur simple veil n hand bouquet!
the makeup pun nice~
so bila kawen??? jom share prep sama2!!

sk said...

si kecil:
ha.. baru keluar komen dr si kecil. hehe

thanx SK... haha.. haipp2.. kita sama2 manis okay.. *perasan*

sk said...

amelyn:
thanx amelyn! kawen insyaAllah next year.. date blum confirm since nak kena tau date cuti skolah dulu ;)

amElyn said...

oic.k boleh la share neves sama2 kan?? huhuu. feel free to dro by eh dear.
kumakikaeamelyn@blogspot.com
im following u btw~
thanks. kip in touch yahh!

aurikelsan said...

nice sweet color..tudung tue awak pakai tdung apa ek?

sk said...

aurikelsan:
thanx aurikelsan! tudung bawal jek tu.. tu pon dulu mak i komplen napa tudung tak cukup bling2. sabo jela.. hehe