Thursday, July 8, 2010

#50 - our E-day: random shots & credits

rasanya ni last entry psl E-day kot. err.. or maybe 2nd last.. ;)

anyway, last nite KH telah menjumpai blog nih hasil bloghopping ke sana sini. punyala aku berahsia tanak beritau dia kewujudan blog ni. kununnya after kawen br nak ckp, sekali boleh jugak dia jumpa. sheeshhh.. dah tak surprise dah. dia pon dah khatamkan all the entries last nite. huhu :p

okay2.. moving on to the random shots that i love during the E-day.. takdela byk sgt.. but still, sampai skang kalau tgk mesti sengih sorang2.. :D

besfren tgh tlg mengilatkan kuku.. hehe


OP in action


encik tunang yg kenyang perut suka hati.
actually ni jek gambar doorgift yg ada time kenduri haritu.
doorgift tu isi bahulu cermai 3 biji, ordered from kwn mak.


SK: cantek tak? okay tak make up?
KH: cantek.. cantek.. :p


with part of KH's family


with part of my family.
family sy besar.. 8 org adik beradik n i'm the youngest. hehe


dgn abah


my baby blues.
thanx sgt2 pd mereka yg byk tlg aku selama nih..


my fellowship.
suka sgt gambar nih. :)
syg sgt dgn diaorg. susah senang sama2...


some of frens yg dtg. tq so much korang!


tah apa yg diborakkan abah dgn pakcik KH tu.
pakcik KH tgh promote insurans maybe.. hehe


ni yg bebudak tu buat time aku layan tetamu, hijack pelamin aku. hehe


KH dh nak balik... sob sobss..


nak tgk gambar byk lg, bleh add me kat fb eh.. sk.adam[a]rocketmail.com

family KH kejap jek ada kat rumah, so mmg tak byk gambar dgn KH. takpe, nnt time kawen kita amik gambar puas2 eh? hehe

alhamdulillah.. syukur sgt2 majlis tu berlansung dgn sgt smooth. even though b4 that ada few hiccups here n there (tukar date, terpaksa cancel MUA, tak dpt caterer, etc2..) but it went very well that day.. kwn2 n sedara pon ramai dtg, food pon habis, doorgift pon cukup, so mcm sedang elok jek kan?

so i would like to take this opportunity to thank all of them..

hantaran & deco bilik: sisters, SIL, mak, aunty nah, sponsors (ma-g, tmah, mak & abg man)
food: sisters, SIL, brothers, BILs, mak & aunties
doorgift: kwn mak, mak, dila & anak2 buah
make-up: mardiana & aina from butik chantique
pelamin: mekar pelamin
baju: azriyn design
OP: akaz, assisted by syiefa
canopy: abah
liz yg dtg siap bawak kuih..
family yg byk tlg dr awal sampailah ke saat ini..
my fellowship & my baby blues
kwn2 yg dtg; kwn skolah, matrix, u, office
sedara mara yg dtg n tlg
family KH yg dtg jauh dr taiping & penang
jiran2 yg dtg memeriahkan majlis
n sesape jeklah yg dtg & tlg direct @ indirectly..
sorry sape2 yg tertinggal nama..

n to KH..
yg byk bg advice regarding the preparation
yg jadi tmpt luahan perasaan ketika tension psl preparation
yg tlg aku sort out apa nak buat coz he's such an organized person, unlike me. ehehe
yg tlg support, emotionally & kdg2 financially hehe
tq very much for making it real for me..

17 comments:

ally said...

wah..awk the youngest..manja x? hehe

sk said...

ally:
hehe.. bolehlahhh.. hehe *blushing*

idayusof said...

Kak KD,

comel je kawan2 akak dtg sedondon kaler biru. sweet gile. suka =)

Liz Rohaizat said...

ye la, bwk kuih.. pastu disangka kuih dari pihak lelaki. hahaha.. sampai skrg aku ingat.

aaa, suka gambar baby blues. gambar baby blues yg pertama tu dari kamera sape? ko xde upload kat FB pun. kemas sikit goddaughter ko. gambar lain, rambut dah serabai asyik main je

NahWaL said...

tahniah udah tunang :D

ElyaElmo said...

wah!!! saya suka gamba lasttt yang ala ala hindustani tu.....

sk said...

yus:
tuhla.. dlm gambar nampak cantik jek.. :D

liz:
tu camera syiefa.. ada la dlm fb.. cuba ko tgk bebetul... huhuhu

sk said...

nahwal:
tengkiu! :D

elya:
ayah sy org perak. tp yg nih ikut adat family KH. maybela adat org perak & belah2 utara nun.. hehe

haha berlakon jek tuh. tp time dia nak blk tu mmg sedih, sbb kejap sgt jumpa. dahla lama tak jumpa time tu hehe..

hana yoriee said...

hihi..after this dah kena plan how to make it real on the w-day plak..=)

kay kamal said...

i had the same feeling masa my Mr T nk balik gak..rase cm nk hold dier prisoner je.nikahkan terus.hik hik gatai

sk said...

hana:
hikhikhik :D

kay:
haha gatai.. tok kadi, mana tok kadi? hahaha

@ty_farEd said...

tahniah.. n selamat masuk ke alam petunangan.. :)

anyway..salam kenal.. n follow ur blog key... :)

iedayah said...

sweet picx..=p..cantik sgt wrne purple nyer..

sk said...

@ty_fared:
thanx aty... salam kenal.. :)

iedayah:
thanx! :)

~ thalhazlin ~ said...

thaniah dear! kamu sangat cantik. pelamin so sweet!

sk said...

thalha:
thanx thalha! :)

Hana said...

waa.. banyaknya pics engagement..sy punya tak berapa banyak pon sbb adik yg amek kan.. nice la white and purple.. good luck untuk preparation wedding.. :)