Wednesday, August 4, 2010

#56 - pegi wedding tp tak kenal pengantin

ni entry peram. dah nak dkt dua bulan kot ada dlm draft. huhu

anyway, ni wedding sedara jauh yg kiranya ada la bau2 bacang sikit. aku kenal makcik2, pakcik2, n sepupu2 pengantin tp i didn't have the slightest idea siapa pengantinnya. my bad. maybe time kenduri kendara pun kitaorg tak penah jumpa.

so the wedding was held dkt 1 dewan dkt area sg besi. masa mula2 sampai, nampak pelamin terus rasa suka. simple but nice..~ ;)


seriously tatau sapa tukang pelamin. tanye kazen dia pon, kazen dia tatau. kitaorg sampai pukul 12 lebih camtu. agak awal, so mmg tak ramai org lg..



suka walkway dia. simple juga tp nice.. :)



disebabkan sampai awal, so ada sedikit hiburan. tgk budak2 ni menari 2-3 lagu. rasanya bagus jugak bg pengantin yg buat kat dewan, in case akan sampai dewan lambat, so boleh hiburkan tetamu dgn tarian2 dulu. takdela tetamu boring tunggu pengantin kan? ;)

tp problem pulak dgn walkway td, maybe sbb tapak dia tak rata, so asyik terjatuh jek. pantang ada org terlanggar sikit, mesti dia tumbang. bahaya, takut terkena org. lebih teruk kalau terkena pengantin!


jatuh lg. tettttttt..


so kalau nak pilih hiasan dkt walkway ke, mmg kena pilih yg stable. kalau tak, asyik terjatuh jek. tataula time ramai org & pengantin berarak mcm mana. sbb dlm pukul 1 lebih kitaorg pon balik. tak sempat tunggu pengantin dtg sbb kitaorg ada hal lain lps tu.

sbb tak jumpa pengantin, maka sampai hari ni masih blur siapakah yg kahwin sebenarnya. hish, teruk betul!!

13 comments:

Sya Sakura said...

a'ah la, pelamin dia nmpak simple tp comelness!! heheh..

p/s: pasni i pon nk kene take note jugak la psl walkway deco tu, kang terjatuh ms nak masuk dewan kang, takut i tergelak abis tak senonoh dh rupe pengantin. hahah..

Btw, i follow ur blog eh. Boleh kan? :)

sk said...

sya sakura:
tulah, sebenarnya byk kali jatuh. mmg agak kecoh jugak bila dia jatuh. hehe

eh, mestilah boleh follow. tak berdosa.. hehe.. :p

thanx anyway.. :)

Nora a.k.a Aira said...

hehe thanks for info pasal walkway tu hehe sgt berguna :)

Cik Belle said...

huish, bahaya jugak tuh... kene take note mende macam ni kan. uhuhu

hana yoriee said...

aiyark..tgk memula dh cantek dh walkaway dia..tp teeetttt..asyik terjatuh la plak..sabar je lah..huhu..

mysarah said...

ish bahaya tu. dia punya design dh nice dh tapi kena ada backup plan for that la kot. maybe dekat kaki kena letak sumthing yg lebih stabil kan?

sk said...

nora:
welkam.. :)

cik belle:
yup, selama ni mcm tak terpikir pon deco2 ni akan jatuh kan? so kena test dulu bila nak sewa @ beli nnt.. ;)

sk said...

hana:
cantek kan? tp tulah.. agak bahaya sbb klu budak2 lari kt tepi tu pon takut terlanggar...

mysarah:
i pun terpikir letak batu ke. tp mcm tak cantik la pulak kan? better tukang buat tiang ni buat tapak yg rata siap2.. hehe

idayusof said...

Dewan kaler biru. sweet.... kalau yus, yus terus buat tema biru. hahahaha.

*hugs*

sk said...

yus:
buat tema biru gak, dah tak nampak mana dinding mana pengantin nanti kang.. :p

*hugs balik*

iedayah said...

npk simple je prob tu kn.tp sbnrnye mendatangkn mslh jgak kt tetamu kn..ni i kn aware ni..

ElyaElmo said...

alaamakk..kene alert pasal bender2 mcm nii...mender mcm nii laa org akan do mengata kann

sk said...

iedayah & elya:
yup.. kena alert jugak dgn walkway deco takut jd benda2 camni.. :)