Friday, August 6, 2010

#57 - baru tersedar tak lama lg jek nk kawen

hari ni genap 2 bulan kitaorg dah tunang. :D

org ckp, byk dugaannya time tunang. so far, between us takde lg dugaan (eg: gaduh2, muncul org ketiga etc2) yg mendatang. tp maybe dugaan kitaorg lain pulak bentuknya. dgn abah yg tak sehat, kerja KH di ofis yg byk-gila-smpi-kiamat-pon-tak-habis, so kitaorg pon dah susah nak dating2 mcm dulu lg even though our places are only 15 minutes apart. (T_T)

thankfully KH is very understanding with my current situation. n hopefully aku pun dpt bersabar dgn kebizian melampau dia. kdg2 rasa sedih jugak sbb x jd nak jumpa @ dpt jumpa kejap jek. tp kena bersyukur lah jugak kan, cuba compare dgn couple yg in long distance relationship.. huhu

plan nak ke genting entah ke mana, tgk inception pon mmg tak sempatlah sebelum puasa ni, nk spend masa sama2 jln2 mkn2 pun dah susah. sekarang ni klu jumpa pun kejap2, setakat pegi dinner kejap ataupun setakat jumpa dpn rumah sbb nak bg brg. takpelah, genting pun takkan lari ke mana. nak spend masa sama2, lps kawen nnt duduk la berdua 24 jam :p

speaking of which, td baru tersedar lebih kurang 7 bulan jek lg kitaorg nak kawen. ye 7 BULAN!! gila, satu apa tak book @ buat pun lg. KH has been pestering me, "buat budget! buat budget!" tp aku tak buat2 jugak. actually dah buat dah roughly b4 this, tp yg exact details punya belum buat lg. haihh.. entahla, malas sungguh!!

isyh, 7 bulan jek lg. mmg dah kena book dah semua kan. apesal aku relax sgt ni??

nak kawen ke tanakk??!!

*terus pegi buat checklist*

19 comments:

mysarah said...

'nak kawen ke tanakk??!!"

mesti la nak. hehehe

Fiza Z. Abidin said...

kene start prepare sikit-sikit dah dear..tak boleh lengah dah. google checklist, insy'allah byk dah kt internet.

i'm wishing u all the best..

Nora a.k.a Aira said...

hehe kejap je masa berlalu kan :) pejam celik dh nk smpai.. nora pun in 2011 but rasanya u dulu coz nora in mei Insya Allah =) selamat membuat bajet :))

p/s : bestnya dekat2..nora dan tunang jauh hehe

hana yoriee said...

huhu..cepat g wat bajet..kalo nak book dewan kena book cepat2 takut susah nak dpt..bajet buat secara anggaran je..nnt dah beli kena hupdate bajet balik..mesti ada yg terlebih n etc etc..huhu..

p/s: bersyukur dpt jmp en tunang..hana dah berbulan tak jmp..uwaaaaaa ='( raya pun belom tentu dia leh balik..hurrmmm..

farahfatihah said...

so jgn rileksss....hehehe

iedayah said...

dear..jgn lengah2..expecially if u cdg nk wat majlis kt dewan..go2 chaiyok dear..

sk said...

mysarah:
haha.. my fiance suka ckp camtu klu i tgh malas2 nk buat wed prep. haha

fiza:
thanx fiza.. tulah, rasa mcm lama lg jek, pdhal lg 7 bulan jek. lol

sk said...

nora:
mmg nak buat sume tu, tapi malas gila. fiance yg lebih semangat dan rajin. hehe..

hana:
alalalalalla hana.. jgn sedey2. tp sesekali jumpa mesti best gila kan melepaskan rindu dendam. hahaha

sk said...

farahfatihah:
tulah, tetibe rasa mcm gelabah jugak nih. dahla org bz nak puasa + raya sume nih. huhu

iedayah:
nasib baik majlis nnt buat kt rumah jek, so takdela nak kena book tempat sume kan. hehe

ElyaElmo said...

SK..jgn relax sgtt...kang kelam kabut nnt.....!!!~hua3

sk said...

elya:
heheh.. baiklahhh.. tgh seru mood kawen nih. hehe

Sya Sakura said...

ahaha, ayat 'nak kawin ke xnak tu' sgt comel.. hahah..

mestilah nak kan? so cepat2 pg buat budget and survey2 ape yg berkenan.. heheh..

idayusof said...

Kak!

Budget tu betol. survey dah byk buat kot? buat slow2 xpe. 7 bulan lame jugak tu. pastu guest list pon dah boleh start dah ni. nnt jadi cam saya, lambat gila nk menjemput.

haha. saiko tak?

sk said...

sya:
eheh.. baikkkkk.. :D

yus:
haritu dah survey lah, lps tunang dah malas nk survey blk dah. hehe

haha baik.. yg penting kena carik catering & baju + mekap dulu. huhu

Hana said...

Slamat memplanning :) bagus2.. mula ngan checklist ngan budget.. sy dlu wat yg itu dlu.. :) wat bajet lam excel senang nak update n keep track.. huhu.. cam wat bajet kat opis plak.. :D Good Luck

sk said...

hana:
thanx hana..
yup, buat dlm excel mmg senang.. :)

dialicious said...

7mths to go..bole start booking2 dh skang..at least taklah kuar duit segedebukkan...all d best w d prep yea!!

Liz Rohaizat said...

bln 7? alamak. jgn la clash dgn my other half

sk said...

diah:
a'ah, kena book awal2 nnt sume tak dpt. hehe thanx!! :)

liz:
bukan bulan 7 la.. lg 7 bulan.. huhu