Tuesday, August 17, 2010

#60 - bollywood-themed wedding

another entry peram. hehe

selalunya klu wedding, org akan buat tema garden wedding, melayu tradisional, etc2. jarang org melayu buat theme bollywood kan? melainkan pengantin tu kawen dgn india ke, ataupun ada suku sakat india ke..

tp last month, kitaorg attend bollywood-themed wedding dkt singgahsana hotel. pengantin lelaki adalah adik kpd kwn aku. awal2 lg dia dh ckp tema bollywood, so mmg kena carik baju yg bersesuaikan la kan? ;)

nak beli baju2 india ni mmg mahal, so pinjam saja baju dkt sedara abg ipar aku. abg ipar aku ni is a chindian (chinese + indian). ada sedara dia tu mmg pure indian, kawen dgn pure chinese. so the lady baaaaanyaakkk gila punjabi suit, sari etc2.. dia offer baju yg grand2, berkilat sana sini, tp aku just amik baju yg moderate saja. segan kot nak pakai bling2. kang lebih2 dr pengantin n family dia kang. hehehe

n for KH, memula kitaorg nak gi mydin jln TAR sbb baju laki india mmg byk murah2 kt situ. tp last minute rasa malas pulak nak pegi. padahal dah on the way dh time tu. KH kata, dia okay jek klu pakai shirt biasa jek pon. so, takyahla pegi. haha

kwn aku kata diaorg pilih tema bollywood sbb mak dia tgh obsess dgn film/music bollywood skang. asik tgk channel bollywood jek kt astro. haha

nak amik byk2 gambar segan, sbb tak kenal pengantin pon. hehe


pengantin nak berarak masuk dewan



pelamin



tgh dgr speech dr adik-beradik pengantin


ada tarian bhangra!



yg berdiri tu kwn aku n husband dia. suka sgt dgn sari dia. cantik!!


n finally the 3 of us. cantik kan sari dia? :)


thanx byk2 to kwn aku nih kerna sudi menjemput kami memeriahkan wedding adik dia. dia pon tak sangka most of the guests sporting habis dress up ikut theme.

oh ya, utk doorgift dpt laddu, sejenis manisan org india. gambar serius lupa nak amik. hehe

so, any B2B planning for a bollywood-themed wedding? ;)

10 comments:

~CiK NadiRa~ said...

mcm menari jgk..hihi

hana yoriee said...

aiyoyo..bollywood kaH? mesti mama reject awal2 theme ni..haha..

plus..takut org ingt tersalah majlis pulak..huhu..

Nora a.k.a Aira said...

nora pernah makan laddu..sedap jak hahaa ~ meriah la tgk =)

Liz Rohaizat said...

ni kenduri sapa. saree imee mmg cantik!!!

PurPLe LaDy AiFA said...

mmg terbaik! paling best ble everyone ikut temaa.. ohh teringin nye nak buat

sk said...

nadira:
menari ke menarik? hehehe

hana:
ahaha mmg hana, agaknya org2 kt luar hall time tu mesti ingat india yg kawen. hehe

sk said...

nora:
dia mcm manis2 sket kan? mmg meriahh.. :)

liz:
kenduri adik imee..

sk said...

aifa:
best kan? guest pon semua sporting carik baju bollywood.. :D

Reen Tart Nenas said...

meriah wedding nyer :)

sk said...

reen:
yup, mmg meriah. family dia pon mmg sporting n havoc! :D