Thursday, August 19, 2010

#61- cantik ke tak eh?

cantik ke tak kalau khemah warna all-white? scallop pon colour putih, alas meja pon putih, kesimpulannya semua putih lah.



the reason is, caterer tu nak tau what's my theme colour. nnt scallop, alas meja, sarung kerusi sume dia nak letak same colour.

tp aku tanak la baju aku sama colour dgn alas meja n scallop khemah. huhu

so, cara yg paling selamat ialah all-white. so, kalau lps ni nak tukar theme colour pon boleh jek kan? haha





tapi, cantik ke tidak??? i have a feeling that my family mcm tak suka jek. haha


selingan: suka dgn kaler khemah kat bwh ni. mcm marshmallow. hehehe


pic source: http://sewakhemah.blogspot.com & http://frcanopy.blogspot.com

21 comments:

Sya Sakura said...

in my opinion, cantik je.. it'll give the ceremony a 'purer' look, especially cantik for nikah lah i think.. but maybe u can add a dash of colour by letak flowers (striking colours) as the centerpiece.. :)

mysarah said...

for me ok jer. suci gitteww. kalau baju u kaler striking memang berseri giler ah nanti! ;)

hana yoriee said...

suke jugak canopy yg last tu..hehehe =)

kalo wat all white pon cun ape..tambah lantern ngan bunga..mesti berseri nanti..kan?

~ thalhazlin ~ said...

terlalu putih kot awak? tapi memang selamat la. warna apa pun tema kawin memang masuk. ;)

Cik Belle said...

saya suka semua putih! hehe. suci aje nampak..

Nora a.k.a Aira said...

hurm, kalo nora, nora suka ada kaler skit2 hehe =)

Miss Maira said...

all white mmg cantik!... but believe me, u have to bare with cakap2 family u nanti esp parents terchenta..

my exp, diorang buat muka pelik bila i tunjuk pic khemah all white tu.. abah lagi la, ada ke dia ckp 'mcm kenduri org mati je'.. hahak..jahat! hhehe . so at the end i decided to hv baby pink+white instead..

but its all up to u dear.. klu u rasa ok, just bulatkan hati jek!

u go girl! =)

ellfazira© said...

white mmg santek..all white pn santekkk..no worries..:)

Hana said...

my opinion..white is nice , so pure.. tapi mungkin kena deco lebih ckit cam centrepiece ke to add color and naik kan seri...

sumpit said...

cantik laaaa...
nampak suci murni.

sk said...

sya:
a'ah, kena letak centerpiece kot. tp meja tu nnt penuh dgn botol mineral, air basuh tgn, gelas n air sirap. so how? tak berserabut ke nnt? hehe

mysarah:
malangnya kaler baju i nnt tak striking kot... (T_T)

sk said...

hana:
tuhla, nak kena rajin pulak carik bunga. takde idea lg nak buat camne.. hmmmm

thalha:
haha tula psl.. takut tetibe nak kaler lain pulak. huhu

sk said...

cik belle:
kan? kan? kan? cik belle, tlg tambah hiasan kat canopy ni plis? u can kreatif.. ;)

nora:
tuhla nak kena tambah kaler sket2 di sana sini.. hehe

sk said...

maira:
tuhla.. memula i nak light blue n white, tp my baju MAYBE light blue. so mcm nak sama jek. klu dark blue-white, dah mcm barisan nasional pulak. haha

keeping my fingers crossed. this weekend nak propose to mak. nak tgk apa kata dia. haha

sk said...

ell & sumpit:
kan? kan? kan? tp my family mesti ckp canopy tu dull. huwaaaaaaa

hana:
tuhla, nak kena pk centerpiece. tp meja tu dh crowded dgn air mineral, air basuh tgn, gelas2 n air minum nnt. tatau lg camne.. huhu

ElyaElmo said...

all white cantik jee SK...nmpakkk tenang jeee wedding uuu :D
tapi klo bolehh klo all white.baju buat laaa kaler lainn..br menonjol:)

farr said...

too plain la kd...

except...

kalau ko nye deco kena sgt menyerlah dah viva da vasss!!!

sk said...

elya:
yup, my baju nnt kaler lain.. tgklah dulu camne... jd ke tak nak buat all white nih. huhu

farr:
ko tlg decokan boleh? korang kan gundik2, eh silap.. flowergirls aku.. haha :p

zielalala... said...

cantik..nampak suci je..tp baju u haruslah berkaler dear..confirm naik nanti..

Durruz said...

cantik. nampak suci and bersih,

tapi kalau ada kaler2 pun cantik jugak.. nampak lg meriah.

sk said...

ziela & durruz:
a'ah, baju i nnt kaler lain.

malangnya idea nih telah dibantah oleh family. so tak jadi la nak pakai kaler putih. sobs..