Monday, August 23, 2010

#62 - how we met part 1

today (23rd august 2010) marks the first year we've known each other.

ya rakan2, sk & KH baru setahun jagung jek berkenalan. berkenalan jek baru, berchenta belum lg time tu. (^_^)

sumenye bermula bila abg aku dpt offer utk further study kt jepun. so dia ajak (merayu sebenarnye, hehe) aku pindah kat umah dia utk temankan wife dia while dia tgh study tu. the main reason ialah akak ipar aku tu tgh sarat mengandung, so nnt susah la takde sape nk tlg dia klu ada pape..

that time aku menyewa sorg2 kt sri kembangan. tp dgn hati yg berat, aku pon pindah la umah diaorg. so nak dijadikan cerita....

tarikh: 23rd august 2009
time: 10.30pm la lebih kurang..
lokasi kejadian: dlm keta, tgh nk byr tol kat tol kajang...


telefon aku bunyi..

sk: hello..
KH: hello, ni sk eh? sy ni KH, kwn P. P ckp awak nak pindah umah ek? sy tgh cari rumah ni. bila awak nak pindah ek?
sk: owh.. errr sebenarnye sy dah pindah dah. tp ada brg lg sket2 tinggal kt umah tu. hujung bulan ni baru nak serah kunci kt tuan rumah.
KH: owh ye ke. boleh tak awak bg contact number tuan rumah tu kat sy? sy nak tanya dia klu dia nak sewakan ke tak.. bape ek awak sewa rumah tu?

blablablabla..

tak lama lps kitaorg habis ckp tu.. aku dpt sms dr kwn kitaorg, si P nih.

"sk, sorry member aku yg nak nombor kau. oh btw, dia pon single jugak. kitaorg tgh lepak kat mamak presint 9 ni baru balik masjid besi. blablabla.."

heh.. siap beritau mamat tu single jugak. haha

seriously, aku takde terpk pape pon time tu..


-to be continued-

15 comments:

Meey@ said...

lepas tu?hehe

@ty_farEd said...

waaa..besh gak ni... nak tau gak kesudahan... :)

Hana said...

waa.. happy anniversary.. mesti sweet kan bile ingat balik :)

ally said...

alamak sk..igtkan entry pjg..hihi..sila sambung lg..look interesting on how u met..hihi..

hana yoriee said...

alaaaaa..ape pendek benar ceritanye??huhu..

Leeyana said...

uikssss..laaa u olls baru knal ke?tgk cm da lame je kapelnye...mesra alam gitu...hehhee...xpe xpe...smg hbngn kalian berpanjangan....ameenn

Nora a.k.a Aira said...

mula2 kita memg takkan terpk kan hehe sweet !

sk said...

meeya:
akan disambung slps ini.. hehe

aty:
nantikan kesudahannya.. hahaha

sk said...

hana:
tq.. kitaorg dok rasa mcm lawak pon ada gak.. haha mcm tak sangka.. hehe

ally:
tulah.. klu dah jodoh tu kan? ;)

sk said...

hana yoriee:
hehe.. saje kasik saspen.. :p

leeyana:
mesra ke? hahaha aminnn tq2.. :D

sk said...

nora:
tulah.. tak terpk pon. klu tak pindah, mmg takkan kenal dia agaknya. hehe

ElyaElmo said...

khadijah..cepat2 continue.....\jgn delay lama2 sgt k :P

sk said...

elya:
tgh mengarang.. ;)

Liz Rohaizat said...

lawak ar piun masukkan ayat "dia pun single gak". pandai piun masukkan jarum kwn dia. hahaha

sk said...

liz:
haha dulu aku suruh dia carikkan bf utk aku, dia tak penah nak kenalkan KH dkt aku pon. padahal selalu diaorg melepak same2. nasib baik aku pindah umah. haha