Tuesday, August 24, 2010

#63 - how we met part 2

24th august 2009

aku dpt sms dr KH.. the very 1st sms from him. chewahh.. ;)

"assalamualaikum, sorry ganggu.. sy ni KH, kwn P yg nak sewa rumah awk tu. sy ni tgh super urgent nk cari rumah.. nak tanye, kalau sy masuk rumah tu awl skit bole tak? awk da x duduk rumah tu lgkan..."

aku time dpt sms ni, rasa mcm.. "ishh mamat niihhh.. sabar2 bleh tak? byk lg brg2 aku kt umah tu.." hahahaha serius, rasa mcm annoyed jugak. tak sabar2 betul nak pindah masuk. sbb dah janji ngan owner nak bg kunci hujung bulan, so i had an ample time utk angkut semua brg2 tu. dahla tgh bulan puasa..

aku tak ingat aku reply apa. have to check dgn KH blk coz dia pon simpan all the sms that i sent to him. hehe

tp 2 hari lps tu (26th august) , kitaorg met up kt rumah sewa tu. aku angkut habis semua brg2 aku (kecuali aircond), n dia pon dtg nak tgk condition rumah tu camne.

n that was the first time we met....

1st impression? biarlah rahsia.. hahahahaha

tp time tu aku still blum pk pape lg. yelah... tgh pindah umah je pon, bukannya dkt agensi mencari jodoh. hahaha

so lastly dia confirmed nak dok kt umah tu dgn sorang housemate dia..


29th august 2009

hari ni nak gi jumpa owner nak pulangkan kunci rumah. so we decided to meet up dkt rumah sewa tu jugak. sbbnya aku pun nak gi bukak aircond tu.

but this time around, KH takde sbb dia balik taiping. housemate dia yg dtg sbb nak jumpa owner utk ambil kunci.

bila balik rumah.. KH sms lg...

"slm sk, org aircond tu da smpai ke? kalo dia x dtg, xpela.. awk jgnla rushing2. kitaorg tak kisah pon. bila2 awk nak buka aircond tu pn bole. housemate sy tu ada contact awk tak? blablablabla..."

aku dpt sms ni terus mcm pelik. nape dia sms aku tanya psl aircond dh bukak ke blum? dia boleh jek tanya dkt housemate dia tu kan? napela concern bebenau nih? ;)

haaa.. time nih aku dh mcm dpt 'sense' something dh.. hahahahahaha *blushing*


-to be continued-

18 comments:

hana yoriee said...

hahaha..ini yg ditaip sorok2 tadi..hehe..lagi lagi lagi..=p

ally said...

bibit2 bermula..cewah...=)

mysarah said...

cepat cepat sambung :D

Sya Sakura said...

waa.. cepatla sambung lg.. best! :)

idayusof said...

haaa. setahun perkenalan yeee.... dok teringat-ingat laaa tu. :)

sk said...

hana:
kantoiiii kahkahkah.. :p

ally:
*blushing*

sk said...

mysarah & sya:
esok2 sambung lg.. saje kasik saspen hehe ;)

yus:
tuhla.. dlm setahun, mcm2 jadi.. hehe

Leeyana said...

haiiyaaa sambung lg....uuwaaaa...cian readers tau...biase die!!!hehe

sk said...

leeyana:
takleh tulis pjg2.. nnt boring.. hehe

Liz Rohaizat said...

ko ni nak buat 'drama' berapa babak? hehhe...

sk said...

liz:
sabar.. sabar.. aku byk keja lain nak buat jugak. hehe

ElyaElmo said...

KD..jgn hati batuu sgt plssss...ha3..
nway....ade berapaa episode nii...hu3

si kecil said...

we have so much things in common!
tarikh tunang sama, design baju sama. saya n tunang pon baru kenal setahun. haha.. 6.6.2010 genap setahun dr first time jumpa. =)

tarikh kawin je tak sama. tapi kalo tiba2 gatal nk kawin awal..mungkin lah kot. haha..berangan.

~ mizzAmy ~ said...

hye, cam menarik jugak perkenalan korang.

btw, jumpa jugak b2b 2011. salam perkenalan. ;)


http://thepinkdressdiary.blogspot.com/

sk said...

elya:
tetibe mcm tak reti nak sambung kt mane.. haha

si kecil:
awwwww.. haritu kira tunang hari anniversary perkenalan la ek? ;)

sk said...

mizzAmy:
hi mizzAmy! salam perkenalan.. =)

Mimbulus Mimbletonia said...

meh nak smbung sket...pd 10 oct 2010, KD & KH dtg kenduri kwin abg WS...di situ, mereka malu2 kucing... tgh mkn tu pun dah ala2 pengantin dah aku tgk....meeoowww... hahahaha...ape aku merepek nih..kui2

mana smbungannyer KD??*kepoci x aku?*

Mimbulus Mimbletonia said...

eh...silap tarikh...10 oct 2009...hahaha...patut aku lingkup sejarah...kui2