Wednesday, October 6, 2010

#73 - memilih theme colour

pilih theme colour mmg bleh rambang mata jadinya. kalau boleh nak pilih colour yg mmg tgh 'in' sekarang ni. betul tak?

dari dulu lg sy teringin warna navy blue utk wedding. mcm dlm entry ini. mmg sgt2 lah fav colour sy. KH pun sama.

tapi, ada satu hari tu kitaorg pergi satu butik pengantin kt sban n try baju colour navy blue. iskk.. jadi gelap okeh! warna navy blue tu mmg sesuai utk org yg berkulit cerah (seperti sy hahaha) tp definitely a big NO utk org yg berkulit gelap (seperti KH hahaha). okay, actually KH tak la gelap mana. tp bila pakai colour navy blue tu mmg la nampak mendung jek pengantin. hehe

mcm ni la lebih kurang colour baju tu.
bila tgk tergantung, cantik jek. tp malangnya tak sesuai dgn KH. :(


for that, sy decide utk tukar theme kpd yg lebih soft sedikit. supaya sesuai dgn KH.

see.. baik tak sy? ikut jek selera KH. kitaorg ni mmg terbalik. sy mcm byk tak kesah, KH yg cerewet gila. haha

so the key point nye di sini, jgn pilih theme colour sesuka hati. yg mane cantik pd pandangan mata kita, yg tu kita nak. plis think about ur partner as well. jgn ikut sedap rasa jek.. n kdg2 colour yg tak cantik di mata kita tu lah sebenarnya yg paling sesuai dgn warna kulit kita. tak gitu?

20 comments:

Xora said...

dulu kan, saya pun nak navy blue! d pun suka saya pakai navy blue. tapi tup2 bila kt dia, terus out kaler tu psal dia gelap skt :P

AnEs said...

sk,anes da follow!hihi..buka2 blog nampak baju navy blue tu..so far side fiance dia nak biru,tapi tatau lagi biru macam mana..cam takot nak letak theme color dulu pun ye jugak..takot nak color lain,tapi yg sesuai ngn kulit color lain kan..

~ mizzAmy ~ said...

betul-betul.... kadang2 warna favorite kita tak semestinya suite well dengan kulit kita.

sama lah, saya pun still ingat pesanan my fiance with which color that he doesn't like.

ElyaElmo said...

Kd..taste kiter samaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
elya pun pilih songket navy blue masa bertandang nnt.....
tunang sukee kaler tuuuu!!~nmpak klasik katanyeeeeeeeee..
tapi elya sukee light blue mcm Anne Hot FM pakai..lawoooo!!!~

PurPLe LaDy AiFA said...

oh biru ni nama die navy blue ek? cantik la kaler dier.. looks elegant! hehe

tu la susahnye nak pilih theme nie.. mmg kne ingat partner jugak.. tp during my time on his side mak die pilihkan kelr itam outfit kami.. x sesuaiii tp redha aje. hhe

sharifuddin N shakina said...

betul2..best kl jd org kulit cerah..wane apa2 pun bleh..kl warna gelap mcm navy blue ni lg la menyerlah..

mysarah said...

biasanya dalam bab macam ni, yg pmpuan akan control sume. yg laki duk angguk jer. padahal dlm ati, meronta2. haha

yg penting tolak ansur kan :)

Hana said...

hehe.. betul2.. sy sgt suke pink tp mr fiance tamo pink.. tapi lasnye sy bejaya masukkan pink as 2nd color.. hehe.. :)

sharifuddin N shakina said...

dear..kina nak edit bloglist nak bubuh nama so senang nak igt..bleh x bg nama yg seswai nk letak dekat link u..tq..

Anonymous said...

kenapa baju tu cantik sangattttttt.....huhuhuh

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

babe, dulu lynda pon problem nk carik theme color. tapi pn rocker bagi link ni which i think sangat membantu.

http://theperfectpalette.blogspot.com

u'll get some idea there :D gudluck babe >.<

sk said...

xora:
haha same!! so sekarang jd colour lain pulak. hehe

anes:
sy sendiri pon still tak decide bebetul lg baju nak pakai colour apa nih. hihihih

sk said...

mizzamy:
yup! kesian pulak kalau x sesuai kan? yg penting jgn syok sendiri. hihihi

elya:
elya.. korang dua tak berkulit gelap, makanya mmg cantik pakai warna navy blue *jeles* hehe

baju anne tu cantik jugak. tp navy blue lg lawa! haha

sk said...

aifa:
klu mak mentua dh pilih tu, kena redha jeklah. hihihi

kina:
a'ah, kalau org berkulit cerah, mmg cantik sgt pakai kaler gelap2 nih. setuju2..

sk said...

mysarah:
yup, mesti tolak ansur. so dua2 sama2 nampak cantik! :D

hana:
hehehe tu salah satu cara jugak. kalau teringin sgt nak pakai colour tu, bolehla selit sket2. hihihi

sk said...

kina:
letak 'sk' je le.. ;)

anon:
kenapa? kena tanye org yg buat baju tu. haha

sk said...

lynda:
sy guna colour palette tu jugak! ehehe mmg best byk2 choice ade. tp tula, bila ada kain tu bleh test kt badan. tgk sesuai tak. lg puas hati.

thanx anyway!! =)

Suzie Sueweeets said...

Haaa.. Betul. Navy blue memang sangat cantik kalau kulit cerah. Hehe~*

Samala kita, ada problem camni dak. Macam Sue teringin nak warna garang macam oren tapi partner lak tak suka. =p

By the way, thanks for following. Kalau tak, mesti tak jumpa blog SK kan? Interesting gak. And you linked me? Ceh, diam-diam je. Sib baik nampak ni ha. Hehe.. I followed you back k. Jap lagi Sue return the favor of linking your blog ni kat Sue punya blog. ;)

cik syahira said...

assalamualaikum sk.

terima kasih follow saya. saya link kamu dalam b2b list saya tau.

cantik warna navy blue tu, classic.

saya obses dengan pink tapi tak pernah terfikir nak sedodon dengan my sweetheart. hu2x.

>_<" sbb dia tak sesuai langsung~

sk said...

suzie:
welkam.. :)

sy pun suka warna oren & warna2 garang ni!! tp tulah, tunang pon tak berapa gemar. risau dgn warna kulit nya.. hehe

syahira:
welkam.. :)

kalau suka sgt warna pink tu kan, the main colour tu buat colour lain (cthnya putih @ silver), tp bubuhlah jugak colour pink tu sket2. hihihihi ;)