Monday, November 8, 2010

#83 - cincin risik sy tercicir!

cuak gila kejap tadi. huwaaaa...

pg td sy gi cafe nak beli bfast. bila lalu kat satu kawasan berumput tu, sy terasa ade benda jatuh tp tak nampak pon apa2 benda yg jatuh. so sy ignore jelah..

dah few hours lps tu baru sy perasan cincin risik dkt jari sy dah takde! ha terlompat kejap td!

memula sy pk sy terlupa nk pakai, tp mustahil sbb cincin tunang ada pulak sy pakai. so terus teringat psl benda terjatuh pagi td. cepat2 pegi kat area situ td.

ya Allah.. alhamdulillah sgt2 cincin tu ada kat atas rumput tu!!

nasib baik dia selamat kat situ. kalau ade org lain yg jumpa? nauzubillah.. huhu

terkejut nya tadi... syukur sgt dpt jumpa balik. T_T

cincin ni mmg longgar sikit. bukan sbb sy dah kurus, tp time beli mmg sy pilih yg longgar sikit. tak suka cincin ketat2 sgt. huhu

moral of the story, jaga cincin @ gelang risik/tunang/nikah. kalau tercicir or hilang, ganti yg baru pon still tak sama mcm yg original kan? huhuhuhu

sorry KH, sy sgt careless. huhu

16 comments:

iedayah said...

sk..i fhm ap yg u rs..nk nangis pn ad kn rasa..tp bl da jumpe,rasa cam nk lompat bintang pn ad..i pn prnh kn cmni gk..=)

Cik Belle said...

Alhamdulillah, nasib jumpa. saya dah pernah rasa, sedih sangat. tapi, nasib jumpa hehe.

anaztasias aira said...

Alhamdullilah naseb ada. walau diganti pun xkan sama. saya pun penah jadi mcm awak tp jumpa balik la. huhu tak tahan en.tunang memg marah gile time tu :(

K.I.N.A said...

haish..bahaya tu..tp bukan slh sk..kina lagi la siap tertinggal lagi kat toilet opis..:P..

~ mizzAmy ~ said...

syukur rezeki u ada lagi. nasib baik lah perasan time kat rumput tuh kan. kalo tak.... mesti ingat jatuh kat rumah ke apa.

ElyaElmo said...

sibbb baikkkk!!! kaget disituuu

d'Fedrin said...

waa... sangat nasib baik.
I nyer cincin risik pun longgar..
Kena jaga baik2 ni mcm ni..

:)

Cik Linda said...

Huh,nasib jumpa balik.Kalo x adeh sure 3,4 mlm dok nanges.Yup,mmg xsma sbb bkn pada harga tp pd nilai sentimental yg ada pd ssuatu bnda yg bmakna dlm idop.

.: an :. said...

uh..uh.. an lak yg cuak! huu...

farahfatihah said...

sib baik xhilang kang jenuh tadah telinga kena bebel

hana yoriee said...

aiyoooo..nasib baik jumpa..huhu

Sya Sakura said...

wahh, nasib baik jumpa balik kan? Kalau tak, mesti sgt sedihhh... pasni jaga baik2 tau? :)

~Ayu BnSyg~ said...

Nasib baik :)

kucincomey said...

nak kongsi citer ngan u..
nasi
cincin risik saya tercicir dalam karung plastik hitam mase tgh shred kertas.. huhuhu.. mase tu ari jumaat.. perasan juge cincin tu dah melorot dari jari (jari manis kiri sbb jari manis kanan pakai cincin tunang).. jari kiri longgar sket & tak perasan lgsung bile tercicir tu.. hanye perasan bile nk amik wuduk utk solat asar..

terus pi amik karung plastik tu cari but tak jumpe.. jam dah dekat kul 5.. nak taknak terpaksa tinggalkan dalam bilik (opis) karung plastik tu & carik balik ari isninnye.. alhamdulillah, hari isnin bile teraburkan balik isi karung tu baru jumpe.. gelabah gak.. huhuhu..

mmg kene jage sentiasa laa.. nasib tunang tak bising.. huhu.. :)

zielalala... said...

sy pulak dh bape kali tertinggal cincin kt toilet opis..nasib la akak2 yg baik jmpe..klau org lain abis dh la..huhu

.:Mrs. Engineer:. said...

sy penah tercicir gk./..nasib bek jmpe blk...uhu