Tuesday, November 9, 2010

#84 - random photos kat taiping

thanx pd yg komen & berkongsi cerita kt entry yg sebelum ni. ramai jugak yg penah tercicir cincin ye? ;)

anyway, ni just gambar2 random masa sy pegi taiping sebulan yg lepas. lame punya cite nih. hihi

masa pegi sana, sy tak tidur pon kat rumah KH. segan lah. . ;) so sy ajak sekali kazen sy pegi so ade kwn nk tidur kt hotel. sy stay kat hotel legend inn. memula nk stay kat sri msia, tp rate legend inn lg murah & lg dekat dgn rumah KH. just rm93/nite without bfast. maybe nnt klu sy pegi taiping lg before kahwin, sy akan stay kat sini lg sbb mmg sgt selesa. :)


mlm tu gi mkn yong tau foo di tempat fav KH, dkt sebelah bomba.
mmg ramai mkn kat sini.


tgn2 yg dh ready nk mkn. haha
kitaorg berempat masa ni, dgn mak KH sekali.


dah licin! hihi


mlm tu kat hotel sy & kazen sy lapar lg. so kitaorg order pizza hut delivery.
tgklah tu, punyalah lapar sampai bukak mknn atas katil. huhu


ni jln2 kat taman tasik taiping pg ahad tu. mmg cantik!
tp sy malas jalan, so amik gambar dr dlm keta jek. haha


byk pokok besar tu kat sini. mmg cantik kalau buat photoshoot.


mak KH test sy masak utk lunch haritu. hahahahaha
daging masak pesamah yo!


dkt butik takteh. tgh nak uruskan psl booking baju, mekap & OP.


tgk album2 gambar diaorg


ptg tu sblm balik sy request kt KH pegi mkn kat kuey teow doli.
mmg teringin sgt.. huhu


tp apakan daya kuey teow doli agak mengecewakan sy!
rasanya biasa2 saje & udang pon kecik sgt! kazen sy ckp, klu branch dkt ttdi, udangnya lagi besar2. kat sini, order kuey teow special baru dpt udang besar. T__T



sy just kempunan nk mkn mee udang jek. haha mak KH kata ada satu kedai (kat kuala sepetang rasenye) yg sedap. tp malangnya KH tatau kat mane kedai tu. masa mlm tu, mak KH suruh vote nak mkn yong tau foo ke, nak mkn mee udang. of kos lah yong tau foo yg menang sbb kazen sy mmg gila yong tau foo. KH pulak tak suka mkn udang. =(

sampai dh blk kl pon sy merengek2 dkt KH sbb kempunan mee udang. hahahahaha

15 comments:

~ mizzAmy ~ said...

mee udang kat taiping lah yg sedap siap masuk tv3 kan? tapi never been there so tak tau kat mana..

btw, taman tasik taiping mmg cun lah dlm gambar especially pokok2 dia tuh... mesti nanti u buat outdoor kat situ kan?

.: an :. said...

kalaula dpt photoshoot kat tmn tasik taiping.... ~~~ verangan mode~~~

sk said...

mizzamy:
insyaAllah outdoor buat kat tmn tasik nnt. actually byk jek lg tempat lain bleh buat sbb taiping byk bangunan lama. tp taman tasik tu mmg cantik.. :D

an:
tmpt2 lain pon byk gak cantik2. tp yg penting OP tu mesti pandai shoot kan? ;)

d'Fedrin said...

hahaha... banggenye tgk gmbr kampung halaman...

kalau yong tau foo tu..
adlg tempat yg lg sedap dari sblah bomba.. dekat KE Corner... waa.. Craving yong tau foo lak...

and Mee Udang kt Kuala Sepetang tu, mmg yg masuk TV3 haritu.. Mama nana tau la kt ne.. ade la 2-3 kali diorang g mkn.. Hehehe. Lainkali if datang taiping, nana bwk SK g mkn kt sane...

:)

sk said...

nana:
oh ye ke? tunang sy suka sgt mkn kt sebelah bomba tu. sy ikut jek. hihihi

yay!! nnt sy nak gi taiping lg, sy roger nana ek! ;)

hana yoriee said...

uitsss..pegi makan tak ajak..hahaha..walauweyh..masak sampai sekuali besar..cayalah!

sk said...

hana:
hahahaha sy yg mengikut perintah bakal mak mentua. haha

hana bwk student gi beryl's td ke? nak ceklatttt.. ;)

farahfatihah said...

uhuhu dah g taiping tu g dak mkn mee udang pokok asam? besttt!!

ElyaElmo said...

wahh..dh kene test masak....takotnyeee....hahaah

♥♥ eija ♥♥ said...

wahhh macam mane nie orang Taiping pun dah lama tak makan kat DOLI hehe..

macam mane suasana Taiping best tak?? nie bakal jadi orang Taiping nie hehe....

didieadila said...

eh rumah kt taiping?kat mana?
rumah sy kat aulong! ;)
tp dh pindah kat gerik..tp still lg g rumah kt aulong tu sb sewakan kt org..ngee..

p/s-lulus tak mak mtua rasa mskn?hehe

nAzAriAh MohD MurAD said...

em....best gak kalu dapat join sekali hiuhiuh...yg x boleh tahan yong tau foo tu...meleleh aku hahahaa....

sk said...

farah:
tak sempat mkn mee udang pon. huhu :(

elya:
hahaha tulah psl. terpaksa lah buat2 terer masak. hahahaha

eija:
taiping okay, tak hectic mcm kl. hehehe
eija, mee udang kat mane sedap? nnt sy nak gi carik. haha

didieadila:
lorr.. didie org taiping gak ke? tunang sy kat tmn mas. ;)
mak mentua yg masak. sy tukang potong2 n kacau2 jek. hahaha

nazariah:
yong tau foo mmg best. especially klu mkn ramai2. cepat jek habis! hihi

Reen Tart Nenas said...

ya ampunnnn ruginya tak g makan mee udang di kuala sepetang. wpaun saye tak penah rasa, tp itu la destinasi yg saye nak pegi sgt lepas kawen nanti. dh kawen, senang sket nak paksa die pegi mencari mee udang tu... hehehe

sk said...

reen:
reen kawen dgn org taiping gak ke? ;)