Thursday, November 25, 2010

#88 - butik rins suzana

masa ppm dkt klcc dulu, sy pegi dgn besfren sy. sampai kat booth rins suzana, sy suka sgt bila nampak baju pink kt bwh ni. tp besfren sy tak suka. hahaha takpe, taste kitaorg mmg sgt2 berbeza. hihi


pastu haritu sebelum jumpa butik aunty carmen kt jln TAR tu kan, sy ajak KH gi butik rins suzana ni. nak tgk2 baju. mane tau ade baju menepati theme colour n menarik hati kami.

location butik nih, dkt giant tmn permata (lembah keramat). klu tau shoplot yg ada bata tu, rins suzana dkt atas bata tuh.

so basically baju2 kt sini diaorg divide ikut code A to E tak silap. A tu kiranya yg paling baru n paling mahal lah. tp frankly, sy suka design baju2 kt sini. mmg cantik n up to date. even baju yg lame pon, still cantik n terjaga lg.

the bonus point dkt butik ni ialah dia nya assistant adalah sangat sangat sangat helpful. seriously. diaorg pon kata, kita mesti try dulu baju tu before decide nak booking tak. sbb takut baju tu tak sesuai dgn bentuk badan kita. betul kan? tak mcm certain butik2 lain tu, takleh nk try baju. habis tu camne nak tau okay ke tak? pfttt.. tp kat sini bleh try max 3 pasang jek ye.. jgn nak lebih2 pulakk.. :p

since kat sana takde colour baju yg kitaorg nak, kitaorg decided tu try out baju warna putih. tu kiranya backup plan la.. kalau dah takde sgt, kitaorg sewa baju colour putih jek.

ahahahaha.. abaikan sy yg tertidur tu. n abaikan tudung yg selekeh tu. hihi baju tu cantik, tp sy rasa sy nampak gemok bila pakai baju tu. KH kata cantik. dia suka sgt.. huhuhu

jom kawen? hihi

serius, assistant kat situ sumenye bagus2. tlg pakaikan baju, amik contoh2 baju lain, tlg bukak kan pintu & layan jek sebarang pertanyaan kitaorg. *suka*

n the best part was, diaorg siapkan proper quotation utk kitaorg. even though tak confirm lg nak book ke tak.. tak ke bagus camtu? sy mmg nampak management diaorg mmg sgt systematic.



okay, sy takde dpt pape komisyen pon drpd diaorg. n semestinya sy bukan suku sakat rins suzana. hahaha.. it's just that sy suka dgn servis diaorg. so sape yg teringin nk sewa baju ke, or nak amik pakej, bleh check out rins suzana ye.. currently diaorg ade buat promotion buffet baju pengantin. cuba tgk kat website diaorg..

18 comments:

iedayah said...

dear..mmg dorg sgt2 helpful...butik ni sgt bgus.tht day i xcnfirm lg nk gune srvce dorg pn dorg bg quot gk..=)

nizabeba said...

dear, i mmg suka baju yg 1st tu..cantek kan!! siap try test lg..hehe..btw, bj yg u try tu pon cantek!!

WillBe.Mrs said...

cantik nye bj putih yg awk pkai tu...bj incik KH pn jadikan dia tampan...

~ mizzAmy ~ said...

baju2 rins suzana mmg chantek2. tapi sewa nya pun chantek2 jugek... huhuhu...

LisaLisut said...

SK i love you!! thanks for the info.bestnye rinssuzana ni ek.nnt nk try la jenguk2.hihi

anaztasias aira said...

servis yang bagus la memikat hati pengguna =)

mizz sue said...

sangat cantik..suke2

sk said...

iedayah:
kan? suka sgt dgn servis diaorg. that's why i nak blog jugak even tak sewa pon baju kat diaorg. hihi

nizabeba:
tuhla psl.. baju kat sana byk cantik2. rambang mata! hihi

willbe.mrs:
aduh, kembang la hidung KH ada org puji dia kat sini.. hahahaha

mizzamy:
a'ah, baju baru mmg rate dia agak mahal for me. tp yg lame2 sket, quite okay lah. baju pon elok jek lagi..

lisa:
i luv u too! hihi sila2..

nora:
setuju!

mizz sue:
suka jugak! :D

ElyaElmo said...

kd, awal2 dulu pun pernah gi kat butik derang...ramai gk yg singgah sana...
tapi time tu tak try pun baju2 kat situ..tak bnyk time tu...ramai yg dh pinjam katanyee...
mcm nk g butik tu balik jee..usha2 baju..hihi

Norhayati Rostam said...

Setuju jugak!
Dorang even ramai customer, still mesra lagi.

hana yoriee said...

dah zoom pic tertidur tu..hahaha..cun aje sk pakai baju tu..hehehe..=)

K.I.N.A said...

xnmpk gemuk pun sk..
bju rins suzana mmg cntik2..

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Rinsuzana punya service memang tip top.
Tapi nak pesan kepada B2B, kalau nak booked mase ade pameran, make sure u alls dah buat survey dulu sebelom tue.

coz my fren, ade 2 orang dah terkena, they all dah survey, then konon nak booked mase pameran. sadly, harga mase pameran naik rm100 dr harga tengok kat butik. serious! ini bukan nak burukkan RS, tapi B2B kena clarify la nape naik rm100.

If ade sebab and ade add-on, so ok la. if tak, then, baik tunggu habis pameran :)

sk said...

elya:
ha silalah pegi klu berkesempatan! hihi tp bulan 12 ni byk wedding gak kan.. mesti byk baju takde gak.. huhu

norhayati:
betul! :)

hana:
haha siap zoom tu tatahan.. nampak lah perutku yg buncit nih bila pakai baju tuh. hihi

kina:
hihi tah, rasa mcm gemok jek.. haha

balkidz:
tak sure lah psl tu.. mmg kena survey dulu bebetul.. supaya tak menyesal di kemudian hari. echeh

Khumaera Ismail said...

baju tu lawa la dear.. =)
seswai..

sk said...

khumaera:
tp nampak buncit. hihi

kucincomey said...

hye dear..

sori tak pasan laa psl komen aritu..
sowi sesangat..
nk antar kad rase cam dah tak sempat..
kalau saye forward map kat email je bleh?

:)

sk said...

kucincomey:
okay.. nnt sy email.. ;)