Thursday, December 30, 2010

#96 - december-to-do list part 2

esok dah 31st dec. cepatnye la masa berlalu... *gulp*


anyway, merujuk pd december-to-do list sy awal bulan haritu, jom kita cek balik dah settle ke belum semuanya tu. hihihi


1. confirm design pelamin
haritu dh tgk design yg nana dh lukis. sukaaa~ tp ada nak tambah sket2. so still ongoing discussion over fb. hehe nana tunjuk jugak deco tangga. just a simple deco tangga jek.. *likes*


2. hantar tempah baju nikah
dah hantar. last2 hantar kat aunty carmen. cabaran jugak nak hantar ni sebenarnye. memula nak hantar kat kak azryn, tp tak jadi. then nak hantar kat satu butik kt sban, owner dia admitted to hosp sbb denggi pulak. so last2 hantar kat aunty carmen jek. tgh bulan jan siap.


3. hiv test
dah buat! dah cite seperti di sini.. :D


4. isi borang nikah
dah isi separuh (part sy). part KH n wali hari ni nak isi. esok nak bg kat ayah sy so dia bleh bwk gi jumpa imam etc2..


5. completekan brg2 hantaran (cincin jgn dilupakan!)
bleh kata mostly dh dpt. cincin for both of us pon sudah. just ada 1-2 things yg still pending sbb bukan beli directly dkt outlet. n sirih junjung & mknn2 sume tu, dah dkt2 nnt la baru settle bebetul.


6. design kad kahwin
boleh kata haritu dh siap. tinggal nak touch up sket2 n email kat abg sy. tapi..... laptop hilang. so kena buat balik. *sigh*


7. buat guestbook & deco utk guestbook table
guestbook dh siap design tp tak print n hantar binding lg. so sama mcm design kahwin, dah selamat dicuri dlm laptop tu. nak kena buat balik. huhuhu utk deco, sy dh dpt idea sket2. tinggal nak beli few barang n prepare sket2.


8. beli kain utk 'hantaran ladies'.
dah beli dah dgn besfrens kat jln TAR haritu. baju melayu n kain utk pengapit pon dah beli, tinggal satu jek lagi. esok insyaAllah gi beli...


9. setelkan signage
dah siap haritu. tp nak kena buat balik. huhu takpelah, senang jek pon.


10. start kemas2 brg
haha.. tak kemas pon. tak tau nak start kemas dr mana. hihi


11. start renovate toilet & kemas bilik pengantin
renovation dah start. esok nak balik sban jap nak tgk progress camne. rumah tgh cat. kitaorg cat sendiri so every weekend adik beradik sy sape yg balik akan sambung kerja mengecat. bedroom set belum beli lg. harap2 esok dpt lah beli..


12. try to DIY crystal hand bouquet
hahhaha.. tak beli brg pon lg. errrr.. tak sure lah jadi buat ke tidak. nak sgt buat, tapiiiii... hmmm




so based on checklist kat atas, i would say 50% jek dah betul2 complete kot? byk yg still ongoing. ada yg kena buat balik. ada yg belum start pon lg. nak kena rotan diri sendiri nih.. hihi


sy dah recover balik file budget sy (nasib baik haritu ada bg kat KH even tak updated sgt pon). so hopefully sy takde miss pape. bila tgk duit yg dah keluar, mcm tak caya jek sbb tak sedar dah keluar amount byk camtu. lps nih makin byk nak keluar duit. so kena rancang expenses betul2. jgn sampai tak cukup mkn pulak. hihihi


sy dpt jadual gaji ni ibnrajab. ofis sy punya tak keluar lg. so at least yg ni bolehla dijadikan panduan bila duit nak masuk, n bila nak keluarkan duit tu. hehehe




last but not least, CONGRATS IN ADVANCE pd bakal pengantin weekend ni ya.. zara, lynda, iedayah, bungakristal n sape lg eh yg sy tertinggal? insyaAllah sy berkesempatan pegi wedding lynda & iedayah. sape pegi nnt, kita jumpa di sana ye? ;)

so korang.. HAPPY NEW YEAR!! selamat bercuti n see u all next year okeh? =)

6 comments:

iedayah said...

xsbrnye nk jumpe kamu lagi sk!!terharu....jadual gaji masuk awal ni mmg i tunggu2..thanx 4 sharing dear..

~ mizzAmy ~ said...

Sk, i pergi wedding iedayah. tgh cari geng ni. email me ur phone number, so that tak dek lah i segan sorang2. hehehe...mizzamyzalini{at}gmail{dot}com

ElyaElmo said...

tk sabar nak buat checklist nii...heehhehe

fainie_riz said...

balik ni nk update checklist jgk la..ble tgk checklist jek msti terkecut perut..hihihi

farahfatihah said...

happy new year laling

sk said...

iedayah:
hehe okay, jumpa ahad ni ek! ;)

mizzamy:
ha.. okay2, nnt i email.. :D

elya:
cepat buatttt!!! :p

fainie:
hihi relax.. relax.. hihi

farahfatihah:
happy new year farah! bila lah kita leh ketemu nih... ;)