Monday, January 24, 2011

#104 - pre-wedding photoshoot

haritu elya tanya sy, "u buat pre-wedding tak?". bila sy kata, "tak", elya mcm pelik kenapa kitaorg tak buat. hahahaha

jawapannya sbb sy & KH mmg takde discuss pon nak buat pre-wed ke tak. pendapat sy, tak perlu kot nak buat sbbnya majlis kami dkt rumah. selalunya org yg buat pre-wed ni nak guna gambar2 tu utk buat playback @ montage utk majlis kat dewan @ hotel. so automatically pre-wed takde dlm planning kami.

lagipon, kitaorg takde budget nak buat pre-wedding. hahaha tp klu u all buat majlis kat rumah pon, n ada budget lebih. apa salahnya buat pre-wed kan. saje for fun.. ;)

tapi ni antara gambar2 pre-wed bloggers yg sy suka.. ;)









lynda by her friends


hana by eddy photography


zara by fadza rafidelic


yanie by digital syndicate


nawal by artisme republic

so which one yg u all suke? ;)

last weekend, sy follow KH balik taiping utk fitting baju. lps settle sume, pegila jalan2 kat tmn tasik taiping (takde tempat lain dah nak dating. haha). luckily, besfren sy pon ada ikut sekali. so dptla amik2 gambar mcm2 aksi kat sana..

n this in one of my personal fav.... ;)


even KH kata dia selekeh, tp it was an impromptu plan pon. so okay la tuh.. tp kalau dia pakai seluar hitam n baju purple + putih mesti gambar ni jadi lg cantek kan? kan? :D

so klu pasni kalau ada org tanya, mane gambar pre-wed, sy tunjuk gambar ni saja. hahaha.. jadilah.. tak payah keluar duit nak hire mana OP. hihihi *cheapskate*

13 comments:

yUmIe said...

Hehe sye pon mle2 budget kureng nk hire photog khas tuk pre-wed..but then OP sye offer for free..so last saturday ktorg wt photoshoot.so ok le cm2 kn..actually xkisah pn if xde..ble dh ade,so boleh le guna gmbr tu nt as a prop tuk deco ke or tuk wt bunting..hehe.not a big deal if awk xwt pre-wed pon..huhu

lovelyadibah said...

huu~..hi sk:)nie first time dba dtg blog sk:)

comel ajor kan diorg wt pre-wed:)haha~..

pre-wed nie mesti la orang wt utk bgtau orang n kawan2 yg kita dh nk kawin gitu kan??hee~..

paper pun up to us la nk gaya kan mcmana..kalo xde,xdela jadi paper pun pada majlis nnt:)

gudluck!

hee~..byk plak ckp:P

:)

iedayah said...

lawa r pic kmu sk..view pn cntik..=)

cha said...

i pn takde bajet nk buat pre-wedd sbb dh abis utk photo and video huhuh

farahfatihah said...

fara pun xbuat pre wed ari tu..sbb majlis kat umah..so mcm xtau nak tempek kat mana hehe

Khalisa Ridzuan said...

ala SK. i pn takde plan nk pre wed sbb buat kt rumah...hehe. tp tetiba td siang i book op bertandang dgn kawan dia caj 500 je dh skali transport semua n pre wed pn insyallah suh dia main2 ambik je.for fun.n utk letak buntings kot.hehe.eeeeeeeee sukanya taman tasik taiping!!! kalau dpt amik gmbr kt sne pas bertandang kn best

nYomeL said...

ok la tuuu.. ade jugak gambar kann..
nice one! :)

nizabeba said...

"like" sume gambar diatas bole tak??HAHAHA..tp kan, bile gambar berdiri kat tingkap mmg ade extra ummpphh la..hehe
but, gmbr korg menjadi! setel pre wed! =)

sk said...

yumie:
untung lah dpt free! :D kitaorg bunting pon tak buat sbb segan nak tayang muka besar2. hahaha

lovelyadibah:
thanx dba.. sy suka tgk org lain buat pre-wed. tp diri sendiri takmo buat. haha

iedayah:
cantek kan?? tmn tasik taiping mmg lawa nak amik2 gambar.. :D

cha:
i pon dr awal mmg tak terpk nak buat. pastu tgk2 budget pon takde. hahaha

sk said...

farahfatihah:
kan? same la.. tp ade org saje buat suka2.. :)

lisa:
bestnye dpt free!! suka i benda2 free nih. hahha kuala kangsar quite jauh jugak kan dr taiping? i'm sure kat kuala kangsar pon byk view cantek2.. klu OP tu terer, tmpt biasa2 pon jd cantekk.. :D

nyomel:
thanx! kitaorg mmg tak byk gambar berdua. hihihi

niza:
boleh2.. haha nnt niza kawen amik gambar dkt tingkap bebanyak! hehehe

~ mizzAmy ~ said...

ha'ah lah sk. dah mmg macam pre-wed nyer photo dah tuh. chantek dah. ;)

sk said...

mizzamy:
jadilah kan?? pre-wed bajet ciput. hihihi

Anonymous said...

assalamualaikum to the blogger and everyone here.

I am Shafeeq from www.shafeex.com.
First of all I would like to thank to the owner of this blog for putting my link here. Really appreciate it.

Anyway, normally I shoot pre-wedding is not only for the slideshow to be displayed during the reception, I also will design and print a custom 'guest book' for the client by using the pre-wedding photos.

It is something interesting to have during your big day.

Thank you :)

-www.shafeex.com