Thursday, January 27, 2011

#105 - viva?

3 mac 2011

bukan tarikh kawen sy. tp tarikh sy viva. dalam byk2 tarikh lain, boleh lagi seminggu nak kawen sy dipanggil utk viva? sbb tu jek tarikh dekan sy free.. sheeshhh

even though org kat pps (pusat pengajian siswazah) kata sy boleh postpone tarikh tu tp sy sebenarnye tak mau tunggu lg. bulan 6 thn lps sy dh submit thesis. lama dah sy tunggu utk viva. kalau nak tunggu lps kawen, lg lambat jadinya. takkan lps kawen nk trus viva kot. kena la honeymoon dulu :p

so that's it. 3 march it is. biar time kawen nnt dh lega tak perlu pk psl thesis lg. sekarang kena siapkan slides n study balik. doakan sy semoga sy pass viva tu. kalau tak pass, ada pulak pengantin muncung jek atas pelamin sbb tak pass viva. kuikuikui


viva: oral examination @ thesis defense

15 comments:

Aya said...

aldabest 4 ur viva! saye pun 3 hari b4 wedding ade interview. tue je mase free.. terpakselaa available kan diri

lovelyadibah said...

owh..master k phd sk??wow..gudluck!!:)

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum sk.

lamanya. kamu U mana?

alhamdulillah, saya dah lepas, selamat. saya submit bulan 10. bulan 11 terus viva. insya Allah, bukan 5 konvo. saya uitm. hihi..

anyway, all the best ye!

missbutterfly said...

agak stress di situ..hehe..anyway all the best SK!!

farahfatihah said...

huhu xkan lah xlepas...good luck eh!!

nizabeba said...

chaiyokkk dear!! insyaAllah pass with flying colors! hehe

Meey@ said...

meeya pun tgh tunggu viva date ni.
jangan kena a week before nak tawen da lah!risauuu, xprepare ape lg!haha.btw, gud luck yah!BERSUSAH DAHULU BERSENANG KEMUDIAN.hihi..=)

~ mizzAmy ~ said...

lor.. so by now u dah kena siap sedia. tak dek lah nanti kelam kelibut. good luck dear!!

CikSyafa said...

my dear, Syafa pun penah lalui kess cmni.viva a day before engangement! sabot gak la.preparation lg..tak pa i.Allah semua akan berjalan lancar dengan izin Allah ^__^

fainie_riz said...

gudluck..msti sng hati gile bile dh lepas...klu viva lepas kawen, masa kawen pun asik ingt viva jerk..hihihi

sk said...

to all:
thanx so much korang! doa2kan sy ye.. nnt bleh sengih lebar di hari persandingan. kikikikiki :D

cik syahira:
sy study kt ukm. tp skang keja kt upm ;)

iedayah said...

gud luck sk!

sk said...

iedayah:
thanx iedayah! :D

Q said...

syonyer nak viva..im in writing stage and still ada skit analysis..nak viva jugak before kawen...so masa kawen betul2 nak free kan otak..hihi gud luck!

sk said...

Q:
thanx Q! good luck to u too! =)