Thursday, February 10, 2011

#110 - wedding checklist (30 hari lagi..)

30 hari lagi?!!

1. legal stuffs
kursus kahwin - done!
hiv test - done!
borang2 - done!


2. catering + canopy - booked!
to meet up dgn pakcik rahman nak byr 2nd depo & discuss psl layout khemah.


3. baju + kasut + aksesori
nikah - done! tp tudung nikah & veil belum ada. huwaa
bersanding - in progress. 2nd fitting next 2 weeks. kasut sanding belum ada lg. huwaa
bertandang - booked!


4. makeup
nikah + bersanding - booked!
bertandang - booked!


5. pelamin + deco
nikah - DIY je kot. simple2 jek.
bersanding - booked!
bertandang - booked!
bunga pahar - done!
deco tangga - booked!


6. handbouquet
nikah - in progress. mak DIY.
bersanding - booked!
bertandang
- still looking. haihh..


7. bilik pengantin
bedroom set - done! this weekend akan suruh hantar.
deco - in progress.


8. photographer
nikah + bersanding - booked! nak set dgn rudy bila nak jumpa to pay 2nd depo & discuss on flow of event.
bertandang - booked!


9. videographer (nikah + bersanding only) - booked!
nak set dgn abg wira bila nak jumpa to discuss on flow of event


10. hantaran
brg2 hantaran - almost settled. tinggal 1 item & brg2 makanan.
deco - in progress


11. cincin
mine - done!
his - done!


12. invitation card
seremban - this weekend siap.
taiping - done!


13. doorgift
all guest - in progress.
kids - belum beli.
rombongan dr taiping - in progress.


14. entertainment
PA system
- TBC with abg.
kompang - booked!
list of songs
- in progress.


15. guestbook table
guestbook
- in progress.
deco - in progress.


16. baju
pengapit - done!
family - done!
frens - done!



17. homestay
seremban - booked!
taiping - booked!


18. others
bungga manggar - done!
bunga rozet - done!
signage ke rumah
- in progress.
inai - amik daun inai dr umah sedara kot. pakai simple jek..
spa - still looking around. tatau nak pegi kat mane lg.


19. honeymoon
honeymoon 1 - date fixed. tp belum book.
honeymoon 2 - still looking for the best date. KH settlekan.


yg merah2 tu yg sy blum settle kan lg. haisyhh..

misi hari ni: cari kasut sanding & settlekan 1 item hantaran.
misi hari esok: settlekan guestbook & adress kwn2.
misi weekend ni: amik bunga hantaran & discuss dgn mak psl deco bilik.

15 comments:

aDieyZa said...

hope semuanya berjalan lancar..

Adila Yusof said...

waaaa ngeri i dgr..huhuh..i pun byk lg x settle..lg2 utk bertandang..baju ke bunga ke semua blum cari lagi..huhuhu..btw slmt mencari..:)

LisaLisut said...

ya allah.gedebak gedebuk dada i baca wpun i lmbt lg.maybe sbb i punye majlis pun kt seremban so cuak tu lebih.byk soklan nk refer SK ni.tp taknak la bg u jiwa kacau lagi skrg.

cuma ada 1 part yg i still wondering juga sama dgn u: bunga tangan sanding n nikah -->who's gonna do it if tak dpt dr mak andam ke apa.i was thinking beli je bunga kt pasar seremban n DIY tp tkt tak cntik la tu je.huahuahua.kang kalau bawk ke tempah dr org2 kt KL layu lak..

ke u ade jumpa org Seremban yg buat handbouqet ek?takpe.bole jawab lepas u kawin nt pn takpe soalan i ni.hehe.sj je mengomen kt sini.idea nk tye tgh byk ;p

lovelyadibah said...

wah!honeymoon sampai 2!hihi..[itu je aku nmpk kan..HAHA]

redmerah said...

salam, hai..sy google psl wedding & terjumpe blog awk, trus follow since kite sekampung =) leh menuntut ilmu buat wed preparation. nway, smoga semuany berjalan lancar utk awk..


http://www.redsimerah.blogspot.com

syazana said...

salam perkenalan dear =)

Relax jangan dok kalut.heheheh still got time right?selesaikan satu2 insyaallah semua akan sempurna.

*kalau free silalah jenguk blog,ada produk kesihatan untuk merelaxkan B2B.Just come and see =)

yUmIe said...

Sk, sye pn sme xde veil nikah lg.huwaaaa.maleh nor den nk cari ha..

hana yoriee said...

1 kad jgn lupe tgglkan atas meja hana..hehehe

Dia.Honey said...

wahh ada lagi tak sampai sebulan je...huhuhuhu........good luck ye....ai lak yg cuak nih

sk said...

adieyza:
tq zana.. :)

adila:
adila.... biar betul baju bertandang takde lg?? cepat carikkk!!! :p sori, tak membantu langsung. hehe

sk said...

lisa:
psl handbouquet kan, memula i terpk gak nak DIY jek coz mmg nak guna fresh flowers. tp mak tak reti dek nonn.. maybe utk bertandang i DIY. lagipon time tu dh relax2 sket. i tak suka nak bz2 time mlm sebelum nikah + sanding. huhu

u bleh jek nak DIY. trylah beli fresh flowers n praktis dr sekarang. so time wedding u, u dh confident buat, takde trial n error dah time tu.

another suggestion, u pegi florist yg ada kt sban. selalunya diaorg mmg terima tempahan hb utk wedding. i pegi survey kt taipan haritu. ada florist cina bleh buat. tp kena assign someone utk pick up the hb hari wedding u nnt.

tp i mintak my MUA yg buatkan. sbb MUA i org sban pon. nnt dia bwk sekali time dtg mekap. senang kelije. hehe *dasar pemalas*

sk said...

lovelyadibah:
haha honeymoon ada dua, tp dkt2 jek pon. takde duit nk gi jejauhh.. hahaha

redmerah:
hye red.. org sban ke? weee!! best2.. suka dpt jumpa org sban nih. hehehe tq2.. :D

syazana:
hye syazana.. thanx ye.. wili cekidaud nnt eh.. :D

yumie:
tulah hai.. harap2 sume dpt settle cpt2 kan.. huhu

hana:
wokeh! next week kot.. hehehe

sk said...

dia.honey:
i have mixed feelings skang. cuak sket jek, tp seronok n tak sabar yg banyak nye kot. hahahha *gatai*

Adila Yusof said...

haaaa..i dh beli smlm..nnt i review my baju bertandang k...simple jek..:)

sk said...

adila:
haa... dah dpt dah ek? yay!! simple pon cantek jugak.. :)