Friday, February 11, 2011

#111 - my kasut sanding ;)

yesterday's mission accomplished!! =)

sukalah KH tu, dah dpt brg hantaran yg diidamkan.. penuh onak dan duri nak mendptkan barang nan satu itu.. :p

anyway, sy pon happy jugak! dah dpt kasut sanding sy. weehooo!!

haritu dh tawaf midveli, jusco sban 2 n mines mencarik kasut sanding. ada yg suka, tp takde size pulak. hmm.. so smlm gigih menawaf sunway pyramid pulak. and.... we found it!! *sengih sampai telinga*

tu pon, mcm dah nak nangis sbb emosi tetibe tak stabil, dgn sakit lututnya, pastu bleh pulak kat ada satu kedai tu, sy terpegang kasut pig skin. tulah, sape suh leka sms sambil pegang2 kasut. huwaaaa...

takyah teaser2.. sy tunjuk je terus kasut tuh. hahahahahha

taraaaaa..!!


okeh, so dah tau la kan sy bersanding pakai colour ape? hikhikhik*gedik*

akan tatapi, flower kt depan tu mcm buruk sket la sebenarnya. bila tgk jejauh nampak okay, n sweet jek. tp bila tgk dkt2, mcm alahai.. tp dia ade glitter2 sket. so sy MAYBE akan cabut bunga tu n ganti dgn brooch and letak crystal or buat jelah pape utk makeover kasut tu.

what say u? any suggestion?

apa pandangan anda?
perlu makeover tak? huhu


oh, sy beli kasut tu kat mod. suka betul hati dpt kasut yg menepati colour yg sy nak. harga kasut? rm49.90 saja. terkejut KH kasut ppuan murah camtu. sbb tu lah ppuan suka shopping KHku. brg2 diaorg murah2 pon bleh dpt.. huhu

tp, sy beli kasut tu besar sket. selalu sy pakai either size 5 @ 6. yg ni sy beli size 7 sbb belah dpn tu ketat sket. dahla ibu jari kaki tgh sakit nih sbb kena hempap dgn iron board haritu *ouch!!*

happy.. sbb dpt kasut murah. then definitely bleh pakai balik lps kawen. n love love love the colour so much. walaupon lain sket dr baju sanding sy, tp it's okay.. kasut jek pon. nampak sipi2 jek nnt. see.. sy dah takmo cerewet2 sgt lg dah. best things come when u least expected it. *sengih sampai minggu dpn*


p/s tengkiu KH bwk gi sunway pyramid smlm. :D

27 comments:

LisaLisut said...

weeee told ya.pyramid ade miracle skit.hahahahaha ;p (sounds bias sbb pyramid tetap di hati ku)

cantik la SK.sll org letak brooch etc.i rs takpayah kot.kekalkan je bunga tu.sbb bunga tu cntik!

size 7? besar tu.i pn size 5.kdg2 ade la 6 or 7.kalau u tak nk jual kat i.hahahaha.joking sj nk usik bkl pengantin kasi neves.

hana yoriee said...

pakai mcm tu pon je cute kd..hehehe

p/s: awat tak jmp kd kat jusco sban 2? hahaha..

MIZZ SUE said...

COMEINYER....HIHI

HANI IZWAN said...

chomey kasut u ni. Bagi i, dah cantik camni u, with the bunga macamtu.

yUmIe said...

Dh dkt dgn umh sye..xroger pn:(..*cewahh ade ht nk kaco sk dating..haha.sweet le kasut tue.klu xbuang pn sye rse cntik.lain dr yg lain.cm english wedding.kasut dorg pn ade yg comel2..huhu

Sueziy Sue said...

Dah comel dah tu. Tapi kalau nak glam lagi, letak la beads sikit-sikit atau swarovski crystal. :)

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum sk.

pada pandangan saya, dah ok la kasut tu. tak payah nak touch up lagi cause dia kan di pakai di kaki. tak nampak sangat la dear. jangan risau.

lagi pun bahagian bawah kurang sikit tumpuan berbanding bahagian tudung atau baju. rasanya dah tak payah pening-pening la fikir kasut tu.

serius, dah cantik dah tu. hihi.

noridaramli said...

I like d colour

dyn said...

cumil kasut tuhh ermm xpi xtaw la nak suggest buat makeover ke x kene tgk bj kot br leh suggest...tp kasut tu da mmg cumil

lovelyadibah said...

leh gak kalo nk tambah brooch:) xpun riben..haha..ikut la mana dan:)

hoyeh!saya setuju dengan kenyataan yang leh pakai blk pas kawen..:P

sk said...

lisa:
i jarang gila gi pyramid. setahun sekali pon susah. *lol*

yup, i pon selalu size 5 or 6. tp ni sbb ketat sket lah bhgn depan tu. tersepit jari jemariku. so beli besar sket. eh, klu u nak beli, sila pegi mod sekarang. hahahahahaha

hana:
ye eh? tgkla dulu camne kan.. hehe sy gi jusco tu setahun sekali je kot hana.. jarang gila gi sana. balik sban, dok memerap kt umah jek. hehe

ElyaElmo said...

depends pada baju jugak..klo rasa baju sanding u sesuai klo pakai kasot tu.takyah cabut tau ...hehehe

sk said...

mizz sue:
sape cute? kasut ke, org yg beli kasut tu? hahahaha

hani:
errr.. tu lah kan. dlm gambar nampak comey je kan? tp bila tgk dkt2 mcm tak lawa pulak bunga tu. huhu

yumie:
english wedding? alahai, sesuai ke dgn baju sanding sy ni? haha

kitaorg kt pyramid dr ptg sampai tutup. dok tawaf satu pyramid tu. sakit kaki. hahaha

suziey:
ha tuhla kan.. ingat nak glam sket. kikikikiki.. tgk la dulu nnt camne.. :D

sk said...

syahira:
wslm syahira.. tuhla.. nak kena try dgn baju nnt. tgk camne.. kalau rajin, sy buat la make over sket2. hihihi

norida:
me too! =)

dyn:
a'ah.. nnt time fitting nk angkut sekali lah kasut tu. try tgk camne. hehe

dba:
letak riben kat belakang kan? kan? kan? nice idea! hehe

tulah.. takdela rasa membazir sgt pakai sekali jek kasut tu time wedding.. :)

farahfatihah said...

kasut tu dah oredi kiut la sk....kalau nak bling2 letak batu sket2 xpun letak brooch

nizabeba said...

sunway pyramid mmg best kan shopping..hehe..sk, bg niza kasut da cute sgt..maybe kalo nak touch up kan, ltk bling2 sket je kot..

Adila Yusof said...

cantik & murah!!!bape inci kasut u ni?review la blkg skali..hehe..takpyh nk touch2 lg dh..dh nice sgt dah ni:)

dyll basri said...

sk, may be u can put brooch kecik white color kat atas bunga tu.. mesti lagi chantekkk...

sk said...

elya:
nnt time gi fitting i nk bwk sekali kasut tu try tgk. match ke tak dgn baju. hehe

farahfatihah:
kan? nnt tgk dulu camne ek..

niza:
tuhla, nk letak bling2 sket. nak kasik glam sket.. hihihi sampai sakit lutut dok tawaf sunway pyramid haritu. hehehe

sk said...

adila:
tak tinggi sgt.. mcm 1 n a half inch je kot. takleh pakai tinggi2, my fiance n i same tinggi. hehe

dyll:
gud idea.. i terpk nak letak something colour turqoise or silver, to match my baju sanding. hehe

aDieyZa said...

kasut tu sangat comel!!!!!!!!!!!!!!!!!

K.I.N.A said...

bunge tu cute sgt sk!!

sk said...

zana & kina:
kan? kan? kan? *suka* :D

~ mizzAmy ~ said...

sk, for me kalau tak buang bunga tu pun dah cantik. suka bunga fluffy2 camtuh. ;)

sk said...

mizzamy:
thanx amy. most probably i pon tak jadi buang bunga tu.. hehe

Rilla said...

Dear...comel giler ok. Kalau nak makeover jugak, just taruk hot fix swaroski diamond kat kelopak bunga tu pun lawa. Sweet lah. suka.

sk said...

rilla:
nice idea! nnt i try tgk camne eh.. thanx! :D