Thursday, February 17, 2011

#114 - dan jawapannya adalah...

GUESTBOOK!!


bijak betul luvira, mysarah & ibtisam. hadiah yg anda menangi ialah percutian 3 hari 2 mlm di rumah sendiri. hehehehehe

dah agak dah, mesti ramai teka kad kawen. hahaha.. kad kawen sebenarnye dah siap.. parents dh siap distribute kat sedara mara dah time diaorg blk ipoh baru2 nih. tp tuan punya badan ni belum tgk lg camne rupa bentuknya kad itu. berdebar tak? haha harap2 by esok dah bleh amik kad tu sume kat abg. huhu

so this is my 1st DIY. DIY part design n print tu jek. part binding tu hantar kat kedai.. hehe

sy sebenarnya nak mintak dia hard cover lain. tp kedai tu takleh buat. kalau ada kedai yg boleh buat pun, mahal la jugak. sbb nak buat satu je kan. so last2 pasrah dgn binding mcm thesis. T_T



pastu disbbkan dah binding mcm thesis, so tulisan kat cover pon dh ala2 huruf blok mcm thesis. org tu kata boleh nak tulisan fancy2, tp nak buat blok huruf tu kena charge lain. haduii.. takmo lah. save bajetttt.. *pasrah*



so jadi lah seperti cover di atas. tak suka sebenarnya. dah la tak center. pastu tulisan dia agak besar to my liking. tp suka sbb dia warna silver. takpelah. pasrah lagi. T_T

so guestbook dah setel. nnt korang yg dtg, jgn lupa meninggalkan jejak kat sini ye! =)

nnt sy buat lg kuiz eh? smlm tu saje test power. next time sy bg hadiah betul punye. hihihi

21 comments:

i.b.t.i.s.a.m~ said...

yeay~~ guestbook... besh nye kalo dpt kesempatan tuk tulish dlm tu... tp nk dtg pun xberkesempatan... sedeynyer..

LisaLisut said...

ooo..hehe..apsal la i tak terfikir

K.I.N.A said...

haha..kina langsung terpesong..smart la guestbook sk..simple & elegen gtu..sori tau kina xdpt dtg..;(

sk said...

ibtisam:
hehe.. it's okay klu tak dpt dtg.. :)

lisa:
cuba lagi lain kali. hihi

kina:
kina jwb signage kan? hahahahhaha takpe2.. cuba lagi.. ala.. sedih kina x dpt dtg.. sobs..

lovelyadibah said...

sangat mcm tesis!hoho..suka:) kemas n elegan!:)

Adila Yusof said...

dh sweet ape guestbook u ni..tambah reben skit ok gak..hehehe..:)

Ainee Cumi said...

Ahahahah! Salah lahh pulok

mysarah said...

sk i tau sebab i pown guna method yg hampir sama for my guestbook :D

Renee Meow said...

dear..kalau u rase simple je kan.. (xpe i phm nk budget ;) ) u bleh je DIY tambah deco2 sket guestbook u tu.. try ikat ngan ribbons ke, letak brooch ke..xpun tampal bunga ke.. xpun letak gambar2 u n partner.. ;)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

sk said...

dba:
hahaha.. kan? mmg kemas, tp tang elegan tu tatau le.. haha

adila:
yup2.. thanx for the tips.. nnt sy cuba menggunakan kreativiti. hihi

ainee:
takpe. cuba lg di masa hadapan. hahaha

mysarah:
kikikikiki.. lupa nak tilik bebetul guestbook sarah haritu. hihi

renee:
tq for tips renee.. :D nnt i cuba buat ye.. hehehe

yUmIe said...

sye antara yg terpesong menjawab kad kawen.hahaha..good job sk!!lps sye pn nk wt teka teki cmne rupe guestbook sye..eh ade guestbook ke??huhu

ElyaElmo said...

best kan buat kuiz2 ni !!! tak tensi pala otak i !!haha..
kd..u buat berapa page eh? i tak tau la nk wat baap page..

sk said...

yumie:
hihi cpt buat. nak tgk! :p

elya:
hehe i buat tak sampai 40 keping kertas (so kalau page, jd 80 la lebih kurang). tp i pakai kertas 190gm. so dia tebal sikit..

harzharun said...

ok..aku dah salah..haha

sk said...

harz:
tahnye.. konfiden jek jwb haritu. hahahahaha

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum sk.

wah, semangat thesis nih! hihi. jika kamu nak tambahkan perisa pada guestbook ni, tambah ribbons atau apa saja aksesori mengikut warna tema/ warna kegemaran kamu.

MiE said...

dear,
kat mana nak hantar binding buku nie? terpikir nak print ala² DIY A4 paper,pastuh antar binding cam buku... tp kedai biasa guna ring biasa jek cam wat folio skola...bole recomend kedai??? plsss...huhuhuh

sk said...

syahira:
thanx pon the ideas! tuhla.. rasa2 nnt ade tambah pape kot. hehe

mie:
gi hantar kat kedai yg selalu buat binding thesis. dkt area serdang n kajang byk kedai binding sbb dkt dgn universiti.

nak yg murah, binding mcm thesis jek. tp klu nak guna material lain, boleh jugak, tp agak mahal. lagipon nak buat satu je kan..

nur aishah bte abd hadi said...

mcmana erk nk buat guest book mcm ny
meant nk pergi kedai kat mana
paper tu sume
kew pergi kedai binding jewk erk
tp kalo mcm kat dlm buku tu ada cam layout camana
email sy dska_032@yahoo.com
thanks awk :)

Ashizu said...

kertas saiz a4 ke a3 ?

sk said...

ashizu:
saiz a4.. :)