Monday, February 21, 2011

#116 - wedding card disaster

probably some of u dah baca dkt BBF haritu psl kad kawen sy. T_T

yeah, i hated my wedding card. hated ye, past tense di situ. sbbnya sekarang sy sudah redha. haha

i love the material so much. masa abg sy tunjuk the card (without the printed wordings), sy jatuh cinta instantly. just like what i requested to him. nak kaler putih, nnt tulisan print colour biru.

tapi agak terkejut bila tgk kad yg dah siap.. my 1st reaction, "aaaa... nape tak center?" terus rasa hancur luluh dlm hati. tp diamkan aje. sy terdiam, sambil dok tenung kad tu. lama sy tenung, pastu pandang tmpt lain, kemudian sy tenung balik. *frust & speechless*

so yes, design kad kawen tu tak center. maybe masa dia nak print tu, dia tak letak kad tu betul2 kat printer tu. ataupun alignment printer dia lari. sy tatau. tp sedih sbb kesemua 600 kad adalah tidak center. nampak sgt bila print tu, org tu langsung takde nak trial n error ke, cek quality ke.. terus main print semua. sheeeshhh

there's nothing we can do. so sy kena pasrah. apatah lg, kad ni abg sy yg sponsor, so takkan sy yg beriye nak marah or minta ganti rugi kan? lagipon org tu kwn abg sy. dia pon tak nak rugi. entahlah, sy pon tatau. malas nak ambil tau. T______T

masa memula mmg sedih gila. rasa segan nak bg kad pd org. tp parents sy sedapkan hati.. "asalkan info dlm tu takde yg silap, okay la tu.. yg penting, tarikh, alamat semua betul.. blablabla.." tp still... sy tak puas hati.. dahla font kat cover dpn tu pon sy tak suka. huhu

sy tak recommend kedai kad kawen ni pd anda semua. dun worry, dia bukan kedai2 kad glamer yg kat jln brunei tu. kedai ni kat tempat lain. nama kedai? hoho.. tak perlu kot sy beritau di sini. sapa2 dpt kad sy nnt, bleh tgk nama kedai, website beserta alamat kat kad sy tu nnt.

silap besar dia. klu dia buat bebetul kad kawen sy, mesti sy dah canang nama n website org tu. tp malangnya, jd begini. so babai. *emo*

11 comments:

i.b.t.i.s.a.m~ said...

sabar ea dear...
kalo kt tmpt kamoo,
mang rase nk nangis guling2 da...
kawen bukan slalu...
tp xpela dear...
kita pk positif je..
betul gak kata parent kamoo..
asalkan maklumat sumer betul,
InsyaAllah.... meriah majlis kamoo nnt k...

elle's laaa~ said...

erkkkk.... kesian nye u... hummm...

Adila Yusof said...

sian u dear..i pun ade gak x puas ati my wedding card..coz tulisan kt dalam tak terang sgt..blh bgtau i tak kedai mane?emel me..wnuruladila@yahoo.com..

cik senah said...

hurmm.. membaca entry awak nie.. chek tumpang sedihh jugak arr.. yalah.. kad kawen sendiri spoil tuee.. (nametag kita pun kalau di salah eja..kita marah kan..? inikan pulak kat kawen yg tak menepati citarasa - ada defect)..

apa yg buleh chek kata.. org yg cetak kad kawen awak nie..tak teliti orgnya dan prinsip dia.. "asal boleh"... janji keja dia siap..! langsung tamau check secara terperinci.. (mungkin sebab kad kawen org.. dan bkn kad kawen dia..maka.. dia buat keja CINCAI saja lah.. - pendapat chek saja arr..)

p.s : sabaq byk2 lah na.. nak buat laghumana.. menda dah jadik.. :(

LisaLisut said...

alah..kedai popular kat jalan brunei tu bukan semua pn elok..kawan i br pas ngadu dia pegi LH tu semua hancus.org tu pulang deposit maybe sbb takut kawan i spread the news kt internet..haha..gerun la i..tak sah je kalau tak de masalah kad kawin dgn kedai ni..cuak lak i..kang aku buat kad kawin sndri kang..

lovelyadibah said...

sabar eyh sk..kalo jadi kt dba pun mesti jadi sedih gak!:(

farahfatihah said...

ayoooo sabar SK...

hint la sket2 kat abg tu yg kad tu xcenter huhuhu

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum sk.

hugs you. tak nak emo-emo k. memang silap besar kan kalau ada yang buat tak elok macam tu. dah rugi.. cuba kalau dia buat elok-elok, free-free kena promote kat sini. sigh.

jangan sedih-sedih nanti aura seri pengantin tak naik. breath in, breath out ye. positive. positive.

Aya said...

byk2 bersabar ye.. my wedding card dulu pon ade prob sebab org kedai tue potong x betul. So ade bahagian gmbr yg terpotong and ade bahagian yang terlebih. jadinye kena cover part yg blank tue ngn ribbon.

nizabeba said...

jgn sedey ye sk..niza akan simpan juge kad itu..hehe..bile nk dpt jemputan ni..hehe

~ mizzAmy ~ said...

lor... kesiannya. sabar ekh sk. dugaan tuh. susah if deal dgn org yg kita kenal sebenarnya. nak ckp lebih pun susah kan?