Tuesday, February 22, 2011

#117 - still psl kad kawen..

sebenarnya ada byk lg sy frust psl kad kawen sy tu. tp rasanya nak tutup cerita yg tak best lah. lama2 pon sy mcm dah redha dgn rupa bentuk kad kawen tu. sy chant dlm hati.. "it's just a card.. it's just a card.. " ;)

anyway, masa abg sy suruh sy prepare wordings apa yg nak ditulis dm kad, sy terpikir sy nak letak sesuatu yg takde dlm kad kawen org lain. something unique.. sy taknak letak gambar. malu n a bit rasa tak selesa (tp dlm blog suka jek nak letak gambar sendiri byk2. haha). so last2 sy reka bukan satu, tp dua rangkap pantun. hehehe..



mula2 nak buat satu rangkap jek, guna loghat negeri sembilan. sbbnya mak sy org negeri, kenduri sy pon di seremban. tp sy pk, better buat dua, n lagi satu tu sy buat dlm loghat utara pulak. sbbnya even taiping (kampung KH) tu dkt perak, tp org2 kat sana semuanya speaking utara. so terciptalah pantun 2 rangkap seperti di atas. hehe

thanx to KH sbb bg input jugak camne nak buat pantun utara tu. dia yg proofread pantun sy tu. hehe..

rasa puas jugak lah hati. sy tak creative nak DIY mcm2. so at least, ada jugak pantun ni yg sy 'DIY' sendiri. hehehehe ;)


p/s thanx byk2 pd komen2 di previous entry. sy dah redha dah.. terimalah kad kawen sy yg tak seberapa tu ye.. :)

14 comments:

ElyaElmo said...

comel!! wedding kad elya tak muatt nk masuk2 kan doa and pantun2 mcm ni :(

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum sk.

TERBAIK!! *thumbs up.

lovelyadibah said...

nice!:) simple and yet fresh! hoho..kalo org selangor nk pakai loghat pe eyh?HAHA

sk said...

elya:
kad u kecik sgt ke? klu size standard, bleh punya... mcm i, pantun ni i letak kt belakang, kat tempat map.

syahira:
wslm.. ngeee... tq! :D

dba:
err... selangor pakai bahasa baku kot. hahaha

LisaLisut said...

best gile pantun nogori dgn utara ni.hehe.kreatif nye la pandai berpantun.hehehe

rini.borhan said...

jgn pk sgt psal kad kot..kad kt pun x ok sgt..kalo ikut ngan yg kt spend..tp abaikan je..asal info tu smpi..kad kt design slah even berkali2 kompomkan..takde word sekeluarga pas name lak tu so ade yg takmo dtg sbb hal tu je..pastu tak muat sampul lak..huhu..sbb tak best sumenye so tak wat pun post psal kad..blei camtu ??haha..

~LeeyanaRadhi~ said...

WOW...sy suke dgn pantun kamu...

gud job SK! =)

sk said...

lisa:
hehe tak kreatif mane pon. teringat belajar pantun time sekolah rendah dulu jek. hehe

rini:
hehehe.. redha je lah kan.. rini nye majlis pon dah selesai kan.. tu yg penting.. :)

leeyana:
ngeee.. thanx! :D

~ mizzAmy ~ said...

menarik ok pantun sk tuh. creative. kalo amy pantun 2 kerat je. lol...

hana yoriee said...

chomell//takpelah tak center ke ape ke..dah ada pantun ni terubat lah sikit kan kd? hehehe

sk said...

amy:
2 kerat pon okay what... hihi

hana:
tu jelah pengubat hati. nasib baik dia letak pantun tu. klu tak...... mmg nak kena bakar. haha

Mimbulus Mimbletonia said...

wahhh...awat comel sgt!! togolak bosa den membaco eh...haa...tu dia, loghat becampuq2...hahaha...

maafkan kawe dok dpt dtg bekwoh & kenduri kawen demo, kawe tok leh nok napah lo ni...keje byk...hahahaha

sk said...

MM:
bekwoh? apa tu? haha

Mimbulus Mimbletonia said...

bekwoh = bigwork = kerje rewang b4 kenduri...

hebat tak org kelantan speaking? wakakkaa