Friday, April 29, 2011

#136 - pengapit & hantaran ladies

dulu masa sebelum kawen, sy dah ada impian utk mengajak kwn2 n sedara terdekat bawakan dulang hantaran sy. sy mau mereka involve dlm majlis sy. sy mau mereka pon dpt limelight yg sama (tp takmo sampai overshadow pengantin. hihi).

bila sy dah confirm nak kawen, terus sy buat senarai nama2 yg 'naik' utk jadi hantaran ladies. bila sy inform mereka, semuanya excited, dgn besar hati nak menolong sy. alhamdulillah.. syukur sy dikurniakan kwn2 (yg excited n gilakan kamera. hahaha) n sedara yg rajin n supportive.

hantaran ladies sy 9 org; 7 org kwn since sekolah menengah yg rapat hingga kini & 2 org lg sedara sy yg agak rapat dgn sy. sy bukan suka2 hati pilih sape2 utk jadi hantaran ladies sy. they have a special place in my heart ;) sy mmg dah set dr awal utk cousin sy yg seorg ini menjadi leader hantaran ladies sy. dia yg akan membawa sirih junjung n berjalan di depan sekali. malangnya dia ni a bit pemalu n segan nak posing2 amik gambar, so gambar dia yg paling kurang dlm entry ini. tak mcm 8 org yg lain (dan termasuk pengapit), penuh entry ini dgn gambar diaorg je. hahahahaha




tgk tu, bila dah jumpa semua sebok borak sesama sendiri. pengantin dok diam2 kat tepi. haha


ya, 5 hantaran ladies sy dah berkahwin n mempunyai anak. syukur mereka mempunyai suami & keluarga yg sporting yg bleh tlg jagakan anak sekejap sementara mereka menjalankan tugas.

antara benda yg paling sy regret ialah sy tak sempat amik gambar dgn hantaran ladies sy sebelum majlis nikah. lepas sy siap mekap & pakai veil semua, kami dh dipanggil turun ke bwh. tak sempat nak posing ramai2. gambar yg bawah ni jelah yg sempat snap. masa tu tgh nak susun aturan hantaran ladies. T____T




utk baju mereka, sy mmg dh plan dr awal mahukan mereka pakai kain cotton bunga kecik2. comel jek. tp masa beli kain, tak jumpa kain cotton yg menepati citarasa dan bajet, maka sy beli kain (tatau jenis ape) yg corak seperti kain cotton. *puas hati* sy pon ada beli sepasang utk sy, tp baru teringat belum hantar tempah lagi. hahaha harap2 mereka pon suka lah dgn kain tu n tak simpan je dlm almari slps ni. hehe




satu2nya gambar dr OP yg memuatkan pengapit & semua hantaran ladies sy





sorang hantaran lady (cousin sy) yg pemalu tiada dlm gambar


utk pengapit pula, tak perlu nk inform atau menjemput dia utk menjadi pengapit sy. sbb dia mmg bestfriend sy yg mempunyai sama wavelength dgn sy. sbb gelombang frekuensi yg sama, kami boleh berinteraksi melalui hidden satellite kami. jadi, dia sendiri dah tau dia akan menjadi pengapit sy. haha




my fellowship. my besfriends. :)




kan dah kata diaorg ni gila kamera. siap hijack pelamin masa pengantin tgh layan tetamu. :p


hijack lg


sy ajak jugak mereka utk join outdoor photoshoot ptg tu. tp sbb ramai yg beranak kecil n mempunyai komitmen lain, hanya 4 org je yg dpt join. yg pastinya mereka sgt sporting n sabar menunggu pengantin bergambar. sbb time pengantin bergambar, diaorg pon sebok bergambar juga. mereka gila kamera, remember? ;)










dan akhirnya, dpt juga kami bergambar ramai2. :)






thanx to rudy azwan selaku OP, n syiefa atas gambar2 yg cantik di atas. n special thanx utk tmah, kak long, zila, ma-g, farr, dila, lize', syiefa, imee & azni atas bantuan korang sume di hari bahagia aku. sayaaaaaannnnnnn korang!! *pelok cium*

7 comments:

lovelyadibah said...

auwwwww...so cute!!:)

LisaLisut said...

tapi saya takde sedara mara perempuan yg ramai.semua cikonet.lepas tu semua pn malu2 yg dh besar.ngahaha.kawan2 sy semua nk jd penonton.wpun mereka gile kamera.sapo nk angkat dulang den.makcik2 tua yg tgl.kakakaka

tiramisu said...

saye belom pk lagi pasal hantaran ladies ni.... =( nak mntak tlg sape ntah... da la hari jumaat, kwn2 keje...

nieda said...

best punyai teman seperti ni...congrates

sk said...

dba:
kitaorg mmg cute pon. hahahha

lisa:
ajak BBF! hehe

tiramisu:
tira.. try pujuk kwn2 n sedara yg rapat2. mana tau diaorg sanggup amik cuti.. ;)

nieda:
mmg best. :D thanx nieda! :)

Zainur said...

Sk, hope it's not too late to wish u selamat pengantin baru...nak pergi mmg tak sempat hanya mendoakan SK n suami memperoleh kebahagiaan, sakinah dan mawaddah dlm berumahtangga :)

Anonymous said...

salam akak...
bleh x saye nk tau..mane akak uat yg status fb tu?
saye berkenan sgt idea akak ni..
tengs lau sudi share2.;)

-fifiey kelantan-