Thursday, June 9, 2011

#142 - review: photographer nikah & bersanding

since dari entry ini, sy mmg dh beritau sape OP sy. dari awal lagi sy tak berangankan gambar2 wedding yg terlampau artistik dan over-edited. sy sukakan sesuatu yg nampak natural.

alhamdulillah, sy dipertemukan dgn dia. entah, tak ingat mcm mana boleh jumpa link dia. sedar2 je dah ada dlm bookmark laptop. overall, sy sgt2 berpuas hati dgn hasil kerja dia. sgt2 cermat, kemas, dan sgt pantas. tepat2 4 minggu lepas majlis, album dah siap. cepat kan? so, he deserves an entry of his own.

rudy azwan in action!!



drpd pakej yg sy amik, sy dpt satu signature album dgn exclusive box, satu sticky album and satu dvd containg soft copy gambar2. pakej dia mmg within our budget. n bonus point di sini, dia tak berkira sgt psl transportation and lodging jika luar dari kl. he charged us based on mileage n tol ke sban. bukan mcm sesetgh vendor yg ada standard amount jika area luar kl. n utk tempat tinggal, since dia ada saudara di sban, so dia waived saja charge utk lodging. maka kami dpt save di situ. ;)




the dvd.
nicely done!


layout dlm signature album.
love it!! :)



so thanx byk2 rudy azwan for the wonderful job n photos. mmg nampak dia sgt kepenatan masa majlis kami haritu. yelah, majlis back-to-back, pagi nikah, then tgh hari sanding, ptg outdoor pulak. dahla cover sorang2 pulak tu. we did asked for a 2nd photog, tp ada prob last minute so the 2nd photog tak dpt dtg. it's all okay. sorang OP pon dah cukup puas hati. ;)

dlm 2 minggu sebelum majlis kami ada jumpa (second time) utk byr 2nd depo n discuss flow of events. sy mmg dah mentioned pd rudy supaya jgn lupa capture jugak wedding setting mcm gambar khemah, doorgift, deejay etc2. n thanx to him, semua gambar pon ada. even gambar lauk pengantin pon ada. dan semua gambar org yg merenjis pengantin pon ada. *puas hati* so it's important to remind ur OP gambar apa yg nak diambil, in case dia akan ter-miss nnt.. ;)

so di bawah antara gambar2 hasil 'air tangan' rudy azwan. byk gambar2 dia yg sy dh letak dlm entries sebelum ni. yg kat bawah ni yg tak penah letak lagi rasanya.. gambar2 outdoor byk yg cantik2. ;)




















so thanx again rudy azwan. semoga terus berjaya n dimurahkan rezeki. he's highly recommended pd mereka yg sukakan gambar2 yg tak over-edited. adik beradik sy semuanya suka dgn album ni. so kami pon jadi happy n bangga nak tunjuk album pd sume. no regret at all. hihihi

one thing i can guarantee, he's reliable dan hasil kerjanya kemas. bravo rudy!! *senyum lebar*


p/s tak.. rudy takde bagi komisyen @ sponsor pon sy utk buat entry ni. ni review jujur. hihi

14 comments:

K.I.N.A said...

cantiknya baju biru sk tu..!

lovelyadibah said...

wah!!dier nyer budget reasonable eyh sk??leh r tanya.since budget dba pun xbesar sgt.huhu~

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

gambar sweet sgt! =)

yUmIe said...

u got the best 1 for ur day:)..hihi

LisaLisut said...

true SK!! i pn tak suka yg over edit.hahaha.rs mcm fake ;p

bestnye sebulan je dh dpt.rudy azwan termasuk dlm list i jugak dlu.tp i amik Sam Rais sbbdia pn tak berkira jugak.hehe..

sk said...

kina:
thanx kina! :)

dba:
okaylah.. kena dgn budget sy.. ;)

maera:
thanx maera. credit goes to rudy azwan.. :D

yumie:
yes! hehe

lisa:
sam rais pon masuk dlm list i gak dulu. tp i jumpa rudy dulu, so terus deal dgn dia jek. taste & budget OP kita mcm same jek. hahahaha

aNiEys said...

bper tok package op u tuh????

Miss Aai said...

Suka lah wedding dress sk.. :)

tqahmisdar said...

suke sgt baju tu.. =)

cikFM said...

gmbr kemas.. alhamdulillah dpt OP yg ok kan.. puas ati..

UyaRayza said...

gojesnyeeeee hehehe

sk said...

anieys:
anieys, harga pakej actually boleh tgk kat website rudy, tp sekarang ni dia remove pulak. maybe ada pertukaran sket kot. anyway, bg email u, nnt i beritau..

miss aai & tqahmisdar:
thanx! tapi biasa2 je tu.. ;)

cikFM:
alhamdulillah.. mmg puas hati.. :)

uyarayza:
gojes?? hahha tak gojes mana pon.. hahahaha

miey anna said...

suke baju kamu..waaaa...suke!!suke kaler die jugakkk

sk said...

miey anna:
thanx ekk.. :D