Tuesday, June 21, 2011

#144 - review: catering

semalam kecoh psl blog yg nak di-hacked. blog sy pon ada dlm list tu. entah betul ke tidak, sy pon tak tau. just sy amik precaution; buat backup blog n tukar password. hopefully takde pape la ye.. T__T

anyway, meh sambung review. haihh tak habis2 review. hihihi

sy dpt a quite number of emails psl catering sy ni. almaklumlah, catering kat sban tu tak byk mane. pastu nak surf online pon susah. sbb catering yg tak byk competition tu, mmg susah gila nk cari catering yg bwh RM10 kat sban tu. klu ada pon, maybe hanya harga mknn saja, tak termasuk khemah etc2.. kan lisa kan? huhuhu

sy mmg tak cerewet sgt psl deco2 nih, just sy risau psl makanan, cukup ke tidak? sedap ke tidak? cukup ke tidak? cukup ke tidak? ha byk kali tu pk cukup ke tidak mknn. punyela risau.. hihi

alhamdulillah, di hari kejadian...

  1. menu kami: nasi beriyani + nasi putih, ayam goreng rempah, dalca vegetarian, rendang daging, pajeri terung, papadom, bubur kacang, buah tembikai, air sirap ke oren (lupa dah. hehe). utk meja pengantin, ada tambahan lauk pengantin ikan sweet sour, udang goreng, buah2an n ape lg tah, serius lupa. masa tu pon tak lalu nk mkn sgt... :p


  2. makanan cukup, balance pon tak byk sgt. just nice utk family sy mkn mlm tu. kebetulan mak sy kenal tukang masak lauk pengantin, so mak sy minta makcik tu masakkan lauk pengantin tu extra, letak dlm tupperware so kami sefamily boleh mkn time dinner lps kenduri tu. :)


  3. sy ternampak ada sedara KH yg puji2 kata lauk tu sedap. sambil angkat2 ibu jari nak menunjukkan lauk tu sedap sgt. haha.. so alhamdulillah... :)


  4. kakak sy kata pekerja2 dia sgt efisien. sentiasa pastikan gelas cukup atas meja, air basuh tgn ada, air mineral ada. maka, sy puji servis mereka. memang puas hati. layanan di meja pengantin pon bagus. pengantin tak perlu senduk nasi sendiri. hahaha


  5. pakcik rahman (owner catering) pon sentiasa ada masa majlis sy tu. dia observe pekerja dia buat kerja n tgk2 lauk cukup ke tidak. dia pon ada melayan sy kat meja pengantin tu. so, utk servis, mmg sy puas hati.. :)


setting meja VIP



deretan khemah kat dpn rumah



setting meja pengantin.
lauk2 standard diletakkan di dlm dome. utk lauk special pengantin, baru dihidangkan dlm pinggan.



tu nampak pakcik rahman (lelaki berkopiah yg berdiri) tgh melayan di meja pengantin tu?



antara lauk special pengantin



setting di khemas tetamu.
again, pakcik rahman interframe. :p



sy tak buat centerpiece atas setiap meja sbb meja mmg dh penuh dgn gelas, air basuh tgn n air mineral. n sy pon tak kesah sgt psl deco di meja pengantin. sbb tu sy amik deco standard je. kalau nk yg lebih cantik n meriah, kenala tambah duit.. hehe yg penting, makanan sedap, tak basi, cukup, servis bagus, alhamdulillah...

overall, sy puas hati dgn servis catering ni. alhamdulillah, benda yg paling sy risau sgt, tak menimbulkan masalah masa kenduri haritu.. :)

Era Sembilan Ent. Catering/Canopy (Encik Rahman)
Kg Bahagia Jiboi
Ampangan Seremban
Tel: 0193440766 / 0126950077 / 0196634603



entry sy mengenai catering sebelum ini: #65 - catering @ seremban

6 comments:

LisaLisut said...

trueeeeeeeee.last2 i pye date dh dibook..melepas pakcik rahman..huhuhu.cntikla deko u sK.chaffing dish tu dia mmg bg cmtu eh?lawa...exclusive.huhu..i just hope mknn nt sedap dan ok.dah tak nk pk dh deko2.hahaha.nk cpt abis majlis je ni.lol

sk said...

lisa:
a'ah, yg chafing dish tu mmg utk wedding. pakcik rahman kata, "yg petak biasa tu pakcik guna utk kenduri2 doa selamat je.." hahahaha

i lupa nak tanye, so lastly u amik katering mane eh?

ElyaElmo said...

kd...lawa laa dome2 tuu...comel nyeee

sk said...

elya:
u puji dome tu yg comel? puji la pengantin yg comelll... hahaha :p

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

catering punye lauk nmpk sedap! =)

sk said...

maera:
mmg sedap.. ;)