Thursday, June 23, 2011

#145 - salah satu perkara yg b2b JANGAN buat di hari perkahwinan

kat bawah ni gambar ayah mentua saya merenjis masa majlis bertandang. perasan tak satu benda?




hehe.. korang perasan tak inai kat tapak tgn sy tu sebelah pudar sebelah terang?

haaa.. ceritanya begini. lps majlis side sy, inai mcm dah pudar sket. so mlm sebelum majlis bertandang, kwn2 sy tlg touch up kan inai kat semua jari. tp sbb dah lambat (kitaorg touch up kul 1 pagi camtu), so tak sempat nak touch up kat tapak tgn.

so sy pk, takpelah. nak pakai inai tiub je. 5 minit dh terang. esok pagi2 boleh pakai. tapii.. esok pagi pon mcm hectic sket itu ini nak kena buat. so sebelum start makeup, sy sempat pakai sebelah kiri je. sebelah kanan ingat nak pakai time tgh dimekapkan tu.

sekali, masa pegi mekap kat butik, sy terlupa nk bwk inai tu. so tak dpt pakai inai kat sebelah tgn lg. sy pk, "ala.. kat tapak tgn je pon. tak nampak sgt.." serius terlupa psl masa merenjis nnt.

bila tgk gambar, kan dah kantoi... rasanya agak obvious inai sebelah pudar, sebelah terang. hahahahaha

so girls, jgn tiru perangai sy yg amik ringan je certain2 benda ye. kan dah kantoi kat gambar. hihihihi

7 comments:

Bila Ku Kata Cinta... said...

huhu..D...ni pulak syik mencuci pinggan jek..inai malam berinai..dah pudar nak bersanding..

bulat kat tgh2 tu D tak wat ponl..huh..sebab tak berapa nak suke..rase cam rimas sgt tgn ni d conteng2

LisaLisut said...

noted! :)

♥ Kasut Pink ♥ said...

Jgn ade sikap "nanti buat" & "takpe la" kan..

Fariza said...

terima kasih ats nasihat itu :)

UyaRayza said...

aah laaaa hehe..xpe sometimes mende2 mcm nie ble jadi kenangan manis n bahan ketawa kn heheheh...

farah aminuddin said...

i nampak macam ok lawa je inai tu :)

choclairissa @ intan said...

heheh saye terus x pakai inai kt tapak tangan..haha sbb tangan mesti menggatai bile pakai inai lame2 :)