Friday, July 1, 2011

#147 - sindrom lepas berkahwin

rasanya hampir kesemua pasangan yg baru berkahwin akan mengalami sindrom ini. sindrom makan banyak, kan? berselera je sekarang ni. bfast mesti nak heavy, lps lunch, siap beli kuih @ keropok utk kunyah2 time ptg, pastu mlm makan lagi. pheww~

akibatnya, jeans dah ketat. kain baju kurung pun dah ketat. T____T

yg paling ketara sekali KH. sy belum pregnant, dia dah 'pregnant' dulu. hihihihi bila blk kampung jumpa saudara-mara, semua tegur KH dah makin 'sehat'. oleh sbb itu, KH kata dia dah tak nak mkn dinner lagi (kecuali time weekend). mkn ringan2 je mcm buah @ roti saja mlm2. sy tak perlu masak lps balik keja. wahhh.. gumbira rasa hati. pemalas, i know. hahaha



gambar dr google


KH punya stationary bicycle dah lama terbiar berhabuk. start minggu ni sy rajin2kan diri mengayuh. not bad. rasa seronok jugak keluar peluh setiap hari. bila KH tgk sy dh start exercise, dia pon terpengaruh nak mengayuh sama. sy shift ptg (lps balik kerja), dia shift pg (slps subuh). lps mengayuh, masing2 beritau hari ni dh kayuh berapa jauh. inspirasi la kunun. hihihi

semoga tak hangat2 tahi ayam la ye.. kikikiki

p/s tp sy rasa bangga jugak bila org komen kata KH makin 'sehat'. maksudnya dia senang hati & cukup mkn. betul tak? ;)

14 comments:

ElyaElmo said...

heeeeeeeeeee sama laa KD!! izmi pun dh bisinggg....kata die dah boroiii..hahha

sk said...

elya:
hahaha KH tiap2 hari dok tunjuk perut dia kat i. sabo je la hahahahaha

LisaLisut said...

i br mlm td kene paksa dgn kr to exercise.so letih -_-

mRs mysarah said...

same goes to my hubby oso :D

kawan2 dia siap pesan;

"Ko cakap la kat orang umah ko jangan masak dah. kesian aku tengok ko nak gerak pown susah. nak wat keje banyak skit dah mengah!"

hahahaha

Fariza said...

hik3.
mmg sindrom ea.
alamak coming soon tkt berjangkit kat sy.
hahahahahaha

sk said...

lisa:
memula je tu lisa. i rase klu biasakan exercise, kacang jek rasa. chewah. :D

mysarah:
hahahhaha "nak gerak pon susah?" melampau la tuh!! hahahahaha

fariza:
beware! hahahahaha

yUmIe said...

i think all wife and husband akan ada mslh syndrom yg sme le..since sye mkn byk sbb preggy,but khairir pn mkn byk jgk.dan perutnye je dh same level jgk dgn perut sye.haha.tp bahagiakn..

~LeeyanaRadhi~ said...

hiihhi...same la SK..kami membesar dgn jayenya...huhuh..so da start ambil langkah,asben ajak berenang,kite ajak maen badminton ptg2..ihihih

♥ balkidz_hunny ♥ said...

alahh suwit je main beskal :)

makan banyak takpe. hati senang! ;p

itu baru beberapa syndrome lepas kawen. akan muncul lagi syndrome2 lain nanti ;p

farhanna said...

xpe, tanda2 +ve utk preggy tu.. INSYAALLAH

MiSS NaDieYA said...

i yang dapat sindrom tu..hahaha..mcm mane nak diet ni??risau badan maken naek

sk said...

yumie:
yumie takpe.. ade reason. khairir pon taknak kalah tu.. hihi

leeyana:
kan? at least ada la jugak aktiviti bersama.. hihihi

balkidz:
sindrom ape lg? alamakkkk... hahahahahaha

farhanna:
aminnnn.. :D

nadieya:
i pon x dpt nak tlg sbb i pon ada sindrom yg sama. hihihi

choclairissa @ intan said...

haha tula psl..teringat awl2 kawen dulu sll mkn byk..org kate hepi..tapi skrg dh back to normal..tak hepikah? hahaha jaga kesihatan :)

i will follow u~~

sk said...

intan:
hehe bukan tak happy, tp dah sedar diri badan tu dah naik. hahaha :D