Wednesday, July 20, 2011

#151 - projek hujung minggu

sambungan dr entry yg lepas..

yay!! sy dh beli mixer!! dahla sama mcm gambar dlm entry haritu. hahaha.. kebetulan pulak yg tu yg ada kat jusco. beli guna voucher jusco, so just top up sikit duit. double yay!! =)

lps beli mixer, terus semangat gi beli brg2 nak buat choc chips cookies. kwn sy bg resepi yg senang.. memula buat, leper2 jek cookies sy. pastu modify sket, baru menjadi!!

bukan warna sebenar. amik pakai camera hp jek nih.


so babai famous amos. hihihihi

pastu, kebetulan semangat membaking tgh membara2, so proceed dgn buat choc croissant pulak. yg ni laaaaagila senang sbb guna instant puff pastry.



next time nak buat inti sardin pulak. ;)

haihh gemokla mcm ni every weekend dok experiment mcm2 resepi. hihihi

13 comments:

cikFM said...

rajinnyee.. bgs2.. :)

LisaLisut said...

chef in d making?buat byk2 cookies tu.masa tgk tv boleh munch dgn husband ye dok ;p

Diana @ bilakukatacinta said...

teringin nak merajinkan diri seperti kamu...

mRs mysarah said...

ok suka suka suka. nanti post gambar2 makanan yang lazat yer? :P

Renee Meow said...

waaa cookies tu nmpak menarikksss.. yummeh~ :D

UyaRayza said...

wahhhhh yg puff tue mcm menggiurkan hehehe..nkkkk

Reen Tart Nenas said...

x sabar nak cuba buat choc chips. tapi kekurangan masa. maybe bulan pose nie blh buat :)

ElyaElmo said...

wahhhhhhhhhhhh dah leh jual ni!!hahaha

sk said...

cikFM:
ni mood tgh rajin. bila mood tgh malasss... hihihi

lisa:
mmg takleh diet la camni. gomok!!!

diana:
hehe mood tgh rajin. tgk husband mkn, seronok... ;)

mysarah:
okay! saja buat org lain drooling nnt. hehehe

renee:
mmg yummmehhhh.. rupa2nya senang je buat choc chips nih. hehehe

uya:
meh dtg umah! :D

reen:
jom buat jom. sy nak try buat biskut cornflakes pulak lps ni. hehe

elya:
alamak.. takleh la nak cantas bisnes kukis elya... hahahaha

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Kak Sk sayang, saje je goda sy yg tgh pantang nie yer ;p


meh pos sini sket meh. HEHE.
bagus, isteri mithali buat eksperimen. ikat perut suami dgn masakan. biar kurang sedap ke ape, janji air tangan kite. ye tak?

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

pandainye masak =)

Reen Tart Nenas said...

saye pun memula buat jadi leper. camne xnak kasik die leper eik?

sk said...

reen:
reen, sy tambah sikit tepung gandum supaya dough tu tak lembik sgt. lps tu baru okay.. :)