Thursday, October 13, 2011

#159 - Review: Legend International Water Homes (currently known as Grand Lexis PD)

Ada permintaan di BBF utk sy review mengenai Legend International Water Homes (LIWH). Sekarang ni dah tukar nama ke Grand Lexis PD. Saya pun baru tau masa tgh rancak berborak psl hotel ni kat BBF.

Anyway, sy pergi LIWH 4 hari selepas kami nikah + resepsi. Sementara nak tunggu gap utk majlis bertandang, rumah parents sy pun dah habis kemas, so kami decide nak spend 1 mlm di sini. Memang sy dah lama teringin nak pergi sbbnya setiap bilik kat sini ada private pool. Perfect for the newly weds. hihihi

Mula2 nak ambil pakej Legendary Romantic ni:

A night stay at our Deluxe Pool Villa
* 90 minutes “Legend SPA Retreat” for 2 Persons
* A Welcome Drinks & Fruit Basket upon arrival
* Complimentary buffet breakfast for 2 person
* A Romantic Candle Light Western Set Dinner for 2 persons
* Complimentary a bottle of sparkling juice upon your arrival
* Tanamera SPA set
* A Heart Shape Cake & 1 Dozen of Roses for the lady upon your arrival


Tapi harganya RM 1098. Erkk.. kalau banyak duit terlebih2 masa lps wedding tu, mmg tak pk panjang sy terus book. hahaha So we ended up book bilik hotel saja.

Kami ambil bilik Deluxe Pool Villa (above the sea). Gambar2 yg tiada watermark, sy ambil dari website LIWH. Memang sebiji mcm yg kita akan dpt dlm kehidupan sebenar. eheh

Sebelum sampai hotel ni, KH had no idea psl private pool semua ni. Sy terus saja book sendiri2. Sampai hotel, terus dia terkejut n excited tgk hotel ni. hihihihi ;)

Ambil gambar dari tempat parking


Naik buggy nak ke bilik.
Laluan dpn bilik mmg muat2 je utk 1 buggy lalu.


The newly-weds.
Tiba2 rindu pulak saat2 baru berkahwin ni dulu.. ;)


Rupa bilik mmg sebiji mcm ni (minus the apples la.. hihihi)


Their unique feature - private pool in each room.
Kitaorg nampak pool ni terus rasa nak terjun.
Almaklumlah, baru kahwin, baru ada peluang nak berdua2 duduk hotel mcm ni. hahahaha


Pool ni mmg cukup besar utk 2 org. Syiokkk.. :p


Masa lps check-in, kitaorg lepak2 tgk tv. Then, dah ptg sikit, terus terjun dlm pool. hahaha Lps tu lewat ptg, keluar jalan2 kat PD. Jalan2 tepi pantai, pegang2 tgn. Oh indahnya... Masa tu pulak weekdays, so tak ramai org. So, very relaxing n privacy.

Lps tu, tapau dinner n balik hotel. Nak order kat room service, mahal bebenau. So kitaorg tapau food siap2. Mlm tu lps dinner, lepak2 lagi tgk tv. U know, mmg betul2 relax la after penat buat wedding preps n penat wedding sume. Late at night, kitaorg terjun dlm pool lagi. hahahahaha

The next morning, after breakfast, jln2 sekitar hotel. Dia ada jugak outdoor swimming pool, tapi kitaorg tak heran pon. hihihi Balik bilik, masuk pool lagi. Yelah, mandilah dlm pool puas2 sebelum balik, ye tak? ;)

Lepas tu siap2 utk check-out, balik S'ban, kitaorg gi jalan2 kat Jusco n lunch kat sana. Mmg takde buat aktiviti apa sgt pon, tapi the time u spent for the first time together as a husband n wife tu yg sgt precious. Bak kata Nadya, "Kalau dgn hubby.. gi memane pon best.." Apetah lagi, baru2 kawen kan.. ;)

Overall, mmg sgt2 puas hati. Bilik mmg superb, puas hati dgn private pool dia, bfast buffet was good, ample parking spaces, staffs dia mmg friendly n efficient. Kiranya worth all the money. Haihh.. bila tgk gambar2 ni balik, teringin nak pergi lagi.. InsyaAllah kalau ada rezeki... *senyum bermakna kat KH*

Currently, diaorg ada buat promo rates for weekdays n few other promotions. So sapa2 yg nak pergi for short honeymoon, boleh check this link out. The rates are definitely cheaper drpd time kitaorg pegi dulu. Hopefully, even though dah tukar nama ni, their condition n services still maintain, if not better.


Dear Grand Lexis, since I dah buat promo free ni, why don't u give me a free 1 night stay? ;)

19 comments:

nida-razak said...

thanx dear for sharing...mmg cantek la tempat dia..macam nak..huhuuh

Farr said...

bestnye kd...
private pool mmg perfect utk muslimah mcm kita kan.. mandi kt public pool tak masyuk... tudung lekat2 kat kepala.. hehe!

mesti pegi one day. kena kumpul duit dlu..

nnti review psl melaka plak k.

Miss Aai said...

oh my,love the part terjun pool lagi!hahaha..i taktau pon tmpt ni dh tukar nama..i pnah pergi masa mula2 diorg launch.mmg menarik!

K.I.N.A said...

siap ade pelampung ye..hee..nice review sk..

LisaLisut said...

i dh lama tak ke PD.last masa matriks rasenye.haha.i rs PD tu jauh gila dr seremban lol.

bestnyaaaaaaaaa bilik dia.satu je i rs mls nk g pd sbb panas dia mencucuk2 haha.kene la duduk dlm bilik je ye x ;p

g mana2 pn best kalau dgn husben.duduk rumah dlm bilik pun jadi best hahaha opppsie! joking. ade rezki i wanna go there too laaa

Fariza said...

BESTNYA !!!
lg2 br kahwin kan. berbunga je. hik3

Q said...

mintak lah 2 nights!!ahahah thanks for the info dear!:D sangat interested dengan pool dalam bilik..nk pakai bikini..ahahahha :p

Reen Tart Nenas said...

bestnyer. my fren pun pegi sini utk anniv with their baby.

MiEzA said...

dear.. brapa price ye?
berminat nih.. huhu..
tak pernah lg stay hotel yg ada private poool

~LeeyanaRadhi~ said...

adehh.. terus rase nk pegi jugak..tihihih !!

sk said...

nida:
hehe welcome. jgn rambang mata okay! :p

farr:
a'ah. aku mmg tak suka mandi kat open swimming pool. segan n most hotels agak strict dgn swimming attire. anyway, aku recommend ko utk pegi nak rehat2. senang ada private pool so alya bebas nak mandi (tp pool dia dlm sikit la..)

pegi weekdays lah. murah sket.. :D

sk said...

miss aai:
kannn.. hopefully they maintain their services so that tak hilang customer. hehehe

kina:
a'ah, dia bg pelampung tp bukan mcm dlm gambar tu la.. hehe kina, cpt buat review sume psl bali! hihi

sk said...

lisa:
betul, PD mmg panas. sbb tu kita kena spend dlm hotel n dok dlm pool jek. hahahahaha

fariza:
betul... tuhla, rindu pulak time2 baru kawen nih. hehehe

sk said...

Q:
welcome! tuhla, dpt private pool camni barulah bleh pakai bikini kannn... hihihihi

reen:
mmg best.. ada anak yg suka mandi swimming pool lg la puas hati. hehe

sk said...

mieza:
try check dkt website dia ye. dia ade byk promo mcm online rate, weekdays rate sume. i pegi dulu rate dia lain..

leeyana:
pegila.. utk special occasion mcm anniversary ke, birthday ke.. ;)

choclairissa @ intan said...

cantiknye ade private pool..walapun saye xpandai swim tp rase sgt romantik kalo dpt swim gedik2 dlm pool ngn hubby :)

sk said...

intan:
sy pon x pandai swimming. tp best jek nak gedik2 bila ada private pool ni. hehehe

LisaLisut said...

oh ttbe i terfikir.wpun i xsuka pantai sbb panas,dllm kes ini - PD, tp sbb skrg dh bertudung,so private pool adelah d best option lps ni.huahuahua.dulu freehair slmbe badak je berendam public pool.hiks

sk said...

lisa:
private pool perfect for us! bleh pakai bikini lg. muahahahaha