Friday, November 11, 2011

#164 - husband's birthday

So this was like 3 weeks ago. Baru sekarang nak cite. hahaha

Ingat tak hari Jumaat yg hujan lebat lebat lebat gila tu? Hari tu 21 Oktober 2011 bersamaan birthday KH.

Puas sy pikir apa nak buat since ini first time celebrate birthday dia as husband & wife kan. So nak letak extra effort la sikit. Tapi bajet kecik. haha So ini je yg termampu sy buat. ;)

Dahla hari Jumaat tu extra bz di office. Ada kelas & meeting. Lunch break tu rush2 balik rumah prepare mana yg sempat then rush balik office balik. Lps tu stranded kat office sbb hujan lebat gila. Tp alhamdulillah.. sy buat apa yg termampu n KH loves it.

Sbb hujan lebat, KH pon stranded kat office dia. Sy pon terpaksa bohong sunat sms hujan lebat gila kat rumah, jgn balik dulu, stay je kat office tunggu hujan reda, yada yada yada.. Sebenarnya sy kat rumah tak siap prepare lg nih. hahaha

Bila dh siap, sy sms KH kata hujan dah reda tp rumah black out. Cepatla balik sbb sy takut nak dok dlm rumah gelap2. Padahal.....


sy susun byk2 lilin kat lantai rumah bg effect romantik sikit. hahaha (muntah!)



Kunun nak buat candle light dinner la nih. :p


Nampak tak bouquet bunga besar as deco tu kan? Sebenarnya nak beli 2-3 kuntum fresh roses letak kat situ tp sbb hujan lebat gila so tak sempat nak gi beli. So guna je apa yg ada kat rumah tu. Hamik kau, bunga sebesar alam aku letak. Pastu time nak mkn, KH kata, "Ala.. letakla bunga ni kat tepi. Tak nampak muka la.." kahkahkah



Birthday guy yg happy :D


Chicken chop with black pepper sauce, mashed potato, coleslaw & fries.
Ayam beli yg dah siap marinate kat Giant, yg lain sy prepare sendiri. *kembang hidung*


Oreo milkshake buat sendiri jugak.
Thanks to my fellowship, Farr for the recipe


Birthday guy dlm suasana terang. hihihi


Time makan, no tv please.. KH kena paksa dgr mp3 piano music utk tambah effect candle light dinner. hihihi

Lepas mkn.. sy ckp dgn KH, sy nak baring kejap sbb penat sgt hari ni. Last2, sy tertido sampai ke pagi, KH yg kemas semua benda! Kek pun tak sempat nak potong!! kahkahkah

Teruk betul bini dia nih. hahahaha

Esoknya kitaorg gi mkn kat Palm Garden Hotel, sy belanja. Okay tipu. Ni sebenarnye sy dpt byk voucher utk lunch & high tea kat sana, tp tak guna2. So dah alang2 ni jom la kita guna utk celebrate birthday suami.


Photo taken by Palm Garden Cafe staff.
Bagus service depa ni. Food pon sedap.
Puas hati, apatah lagi benda free kan.. :D


Birthday cake yg smlm tak sempat potong tu? Kitaorg bwk balik S'ban potong ramai2 dgn family sy. Tp sy & KH tatap tak dpt mkn kek tu sbb dah selamat dimkn oleh bebudak kat rumah tu. Sabo jela.. sian KH. Sampai hari ni sy tak ganti lg birthday cake dia. Ampun! hihihi




To husband,
HAPPY BIRTHDAY again, love!
yg lain2 takyah la sebut open kat sini hihihi

16 comments:

cha said...

aaaaaaaaaaaaaaa sweetnya u. mesti sengih lebar je hubby u kan :p.

wahh sedapnya u masak. kene blaja dgn u ni

i pn over tau. blum kawen dh pkir apa breakfast, lunch pertama i nk buat utk kazaa haha :)

sk said...

cha:
a'ah, dia surprise la jugak. hhehehe

sume resepi i amik kat internet je. maklumat di hujung jari kan.. hahaha

excited kan sasha. i rasa haritu lauk first i masak ialah ikan goreng berlada. ke masak kicap. lupa dah. hahahaha

cik yaya said...

sedap nye ciken cop.rajin ke eksesais oi.TERnampak besikal kat belakang KH ok ok ok jgn block aku

aTy _faRed~ said...

waaahhh..betul2 lomantikkk..!!! :)

LisaLisut said...

oiii SK! sweet gila kot!!!! awwwwwwwwwwwww.u beri inspirasi pd i utk next KR's bday hahaha.sedapnya air oreo tuu. kek pn nmpk sedap.

bole u tdo lps makan hahaha.sbr jelah.btw say happy belated bday to KH :P

sk said...

yaya:
ko mmg suka menggeledah bukti kan? mestila aku TAK rajin nak exercise. lagi mau tanya. hahahaha

aty:
haha setahun sekali jela merasa lomantik gini.. haha

sk said...

lisa:
sila2. it's the effort that counts kan.. n kalau celebrate kat fancy restaurant ke takleh terus gi tidur lps mkn. kahkahkah

sedih kek tak dpt rasa. dahla i punya indecisive time nak pilih kek tu. haha

Zainur said...

awwww sweeettnyaaa...heeee... next year i nak buat surprise jugaklah kat hubby..hehe

iedchan said...

alahai comelnyeee.heheh heppy besday to ur husband yeee..:D

ctmz said...

sooo sweeeettt!! i luv it...

http://the-red-heart.blogspot.com/

eMaH SoMeL said...

class kaw maria!..romantic gitu..i celebrate bday hubby with his parents..so cover2 ckit moment2 romantic..huhu

sk said...

zainur:
mesti buat zainur. mesti husband senyum lebar. hihihi

iedchan:
husband said tq.. :)

ctmz:
:)

emah:
dpn parents, kena la cover2 sikit ye tak? :D

nieda said...

so sweet lah ety..mesti KH suka..nieda yg tengok gambar ni pun dapat rasa betapa romantiknya candle light dinner tu..food pun sgt marvellous.

Happy belated birthday to ur husband...semoga gembira selalu..

Mrs. Fathie said...

wahhhhhh!! sgt2 romantik....

MissRhana said...

sweet sgt!!!!

ElyaElmo said...

kd!!! baru nk reply entry u ni....
terer nyee u masakkkkkkk....jeless tauuu