Tuesday, July 31, 2012

#189 - Resepi ayam percik mudah dan sedap

Mula2 baca tweet & blog Erni pasal dia masak ayam percik utk buka puasa. Biasalah saya ni.. kalau psl makanan, cepat je teringin.. haha

Erni ikut resepi dari sini. Tgk mcm senang jek. Siap ada bantuan gambarajah maka haruslah lebih membantu kita2 yg 1st time nak mencuba ni kan?

Hasilnya, marvellous! KH kata sedap sedap sedap (maksudnya byk kali la tu dia ckp sedap. hihihi). Mekasih pada tuan punya blog sbb bagi resepi yg simple ini. Tapi haritu saya bakar ayam pakai grill atas dapur. Habis berasap satu rumah. hoho Tak terpikir nak bakar dlm oven jek. Dengg~ Bila nak mkn, baru tuang kuah atas ayam. Sedappp... :D

Gambar dan resepi silalah tgk di sini ya. Saya takmo letak gambar mknn time pose ni. Nnt ada yg terliur pulak.. :p

Selamat mencuba! :)

2 comments:

cha said...

Haish baru nak tgk gambar haha

sk said...

cha:
sila tgk kat link yg diberi ye. hahaha