Wednesday, August 15, 2012

#191 - Kuih raya & Tupperware

Ni entry mak mak sangat. haha



Sy takde skill membaking. Juga malas sebenarnya. haha.. Jadi sume kuih tunjuk2 je. Oh bukan tunjuk, sume klik2 online je. Most kuih sy beli dgn bloggers. Cornflakes cookies beli dgn Chics, choc coffee wafer dgn Hana, choc chip cookies & strawberry nougat dgn Elya & siput pedas (tiada dlm ini gambar) dgn FF . Yg kuih belah kanan sekali tu, entah kuih apa tah (x ingat nama), tapi dia panjang2 n sedap. Yg tu beli kat luar SACC Mall haritu. Pastu ada tambahan kerepek ubi (perisa black pepper) yg kakak sy jual n semalam KH ckp dia nak beli kerepek pisang cheese (?) kat office dia sbb org ckp sedap. Hamik kau, kuih raya sampai 6-7 jenis, balang kuih ada 4 jek. Takpelah, mana tak muat tu letak dlm Tupperware jek. haha

Speaking of Tupperware, saya mempunyai kegilaan dan ketagihan mengumpul brg2 Tupperware sekarang. Mula2 dulu beli satu dua je. Bulan puasa ni kemain memborong. Gambar di bawah menunjukkan hasil pembelian ketika bulan puasa sahaja. Yg set FreezerMate biru n merah tu sy beli dari Reen (nak lantik Reen jadi agen tetap sy lah. hahaha) n yg pink tu sy share dgn sorang blogger coz dia comes in one set with 10 bekas, so dia jual half pd saya.



Jadi tolong, jauhkan catalog Tupperware dari saya. Bila tgk kang, ade jeeee benda nak beli. Ni catalog baru dah keluar, dah plan dah nak beli apa lps raya nnt. HAHAHA

Kan dah ckp, ni entry #MakMakSangat. :p


Okaylah, ramai dah mood raya je skang. Semangat keja pon tah ke mana, sy (dan juga KH) ingin mengucapkan Selamat Hari Raya kpd semua dan minta ampun dan maaf jika ada terkasar bahasa dan sakitkan hati (tidak sengaja atau sengaja. hahaha). Selamat menjamu selera di pagi raya and drive safely. Tahun ni mak first time beraya nun jauh kat Kedah. huwaaaa.. (drama sgt)

Akhir kata, terimalah pantun tiga kerat drpd saya;

Ketupat palas dan rendang di negeri orang,
Nasi impit, lomang, ghondang nogoghi, kuah kacang, serunding dan lontong di negeri sendiri,
Memang seronok lagi lah di negeri sendiri. Kan?

Huwaaaa... nak balik Sembannnn!!! :p

12 comments:

balkidz_hunny said...

Makmak lah sangatttt!
aku pun mengumpul tapi tak sebanyak kau lah. plus aku curik mak aku punye ;p hahaha

kau tak balik somban eh tahun nie?
ehehe. sabar yer. Kedah pun ok wat dalam malaysia lagi :)

In case terlupa,
selamat hari raya sk. maaf salah silap sepanjang berwassap, bergossip dll :)

cha said...

kuih raya kat i belila tahun depan. ada almond london tart nenas dgn popia nestum eh terpromote plak haha

u sama dgn mak i hantu tupperware tp yg bestnya i dpt free je dr dia haha. kt rumah tu dh penuh pun dok beli beli lg adoi

i raya rumah suami huwaaa sedihhhh

selamat hari raya u. maaf zahir batin. jemputla raya kt rumah i :)

sk said...

balkidz:
hahaha.. dpt free lg best! Tupperware skang mahal oii. Tak mampu kumpul designer handbag, kumpul Tupperware jadilah. haha

Selamat hari raya kidz! aku pon nak mintak maaf jugak klu ada pape. Lps raya kita gossip gossip lagi k... hahaha

sk said...

cha:
almond london! fav husband i tp sbb kuih dh byk sgt ni so kitaorg tak beli pon. kijam punya isteri. hahaha okay next year i beli!

ha tuhla i pon sedey jugakk... huhuhuuuuu

selamat hari raya sasha! ampon maaf zahir dan batin. klu i gi nilai nnt i dtg beraya. nk mkn keropok roda tu. hehehe

~LeeyanaRadhi~ said...

ntung juge di negeri orang ade rendang.. di negeri orang saye xjumpe pon rendang..huhu..uwaaaaa...jumpe nasi kerabu, satay..sobsss..

#harus blk cni nnt, suh mak buat rendang kali kedua plak..hoho

sk said...

leeyana:
errr.. okay, sekarang sy bersyukur dgn negeri org sy. hehehe

ramai jugak senasib dgn sy ye, tahun ni beraya umah mertua dulu.. high five sket. hihihi

('',)pzAEdy~ said...

heheheh. entry mak2 ye ? hehehe.

selamat hari raya jugak !

LisaLisut said...

Kedah pn dlm mesia jgk haha siut ayt balkidz. Wpn i dgn mak i raya kt perak cuma kwsn lain2 sbb i folo raya umh husben kt kk huhu. Sedih tkt bjurai air mata time pantang2 ni huhu.slmt hr raya SK! Maaf zahir batin

Anonymous said...

wah glamer makkk. ku suka jugak yg bekas beso pink tu. tp xde tempat nak simpannn


reentartnenas

mls nak login

sk said...

pzaEdy:
selamat hari raya pza! :)

lisa:
kannn.. nnt i pon jumpa mak raya ke-3 kat ipoh. tp feelings dia lain okeh tak beraya kat umah family sendiri. huuu pagi raya jom ramai2 nyanyi lagu dendang perantau. HAHAHA

selamat hari raya lisa. klu ade kesempatan nnt i nak dtg tgk hannah! :)

sk said...

reen:
nyesal beli separuh je. sbb rasa mcm2 boleh letak! mula2 i pk takde tempat nak simpan gak, tp pedulik ah. terpedaya dgn syaitonnirrajimmm.. hahaha

Mrs Najib said...

Memang boleh ketagih nampak tupperware saya pun minat juga dulu set hijau skg pink plak tue yg buat hati meronta2 nak beli ke tidak..huhu