Thursday, September 13, 2012

#194 - Langkawi: Fave Hotel

Dah masuk 3 bulan pegi Langkawi baru nak start review. huehuehue

Okay, this time pegi Langkawi sbb ada 2-day conference kat Meritus Pelangi Beach Resort & Spa sebenarnye. Tapi dah alang2 kan, haruslah angkut husband dan holiday sekali. Kitaorg pegi the day b4 conference and balik a day after conference. So sempatla jln2. Masa 1st day sampai Langkawi tu, hotel Meritus tu dah fully booked. So cariklah hotel murah2 utk tido 1 malam je. So lps survey2 we found Fave Hotel yg agak baru kat Pantai Cenang nun.


gambar dr website


Unfortunately, hotel ni bukan bebetul kat Pantai Cenang. Jauh sket la n tak mengadap laut. Tp no hal lah sbb kitaorg tak spent lama kat situ. Sampai Langkawi lps check in terus keluar naik cable car n jln2 sume. Blk hotel just for tidur n pepagi besok after bfast dah keluar for conference. KH je la tinggal hotel sementara nak tunggu check out.


bahagian lobby n bersambung dgn cafe


gambar dr website


Saya book hotel ni thru Asiarooms. Tak silap RM169/nite including bfast. Kalau tgk website dia, rasanya Fave Hotel ni originated from Indon kot. Design dia modern contemporary. Simple and nice.






Dlm bilik ada queen bed, meja, safe deposit box & flat screen tv with several astro channels. Takde almari baju tp kitaorg pun dok kejap je so tak guna pon.





Apa yg sy tak suka dgn hotel ni:

1. Sempit. Mmg sesuai dok 2 org je.
2. Buffet bfast dia tak berapa sedap n tak byk choice. Tp sy okay jek. Dpt nasi lemak n teh o panas pun dah cukup.. hehehe
3. Hotel bersih. Tapi bau pencuci lantai (yg maybe dicampur klorin) kuat sgt dr lobby ke dlm lift ke corridor bilik. Tahan je hidung time tu.
4. Location dia tak bebetul kat Pantai Cenang. Yelah, Pantai Cenang tu dh crowded sgt pun. So klu nak gi mkn or shopping kt Cenang, kena ada transport.
5. Swimming pool tak best. For KH yg suka swimming, he did not quite enjoy it.


Swimming pool dia kat belakang hotel


Mcm tu jelah swimming pool dia.


Apa yg sy suka dgn hotel ni:

1. Murah. Dan cantik. Yelah, hotel baru kan.
2. Mmg sesuai dgn sape2 yg sewa hotel just utk tidur je sbb bilik dia okay. Not for honeymooners. hihihi


Dkt area Pantai Cenang tu byk motel. And sgt crowded. So kalau sape2 yg tak suka dok kat motel and taknak crowded sgt, bleh try Fave Hotel ni. Dkt dgn Underwater World and nak jln2 shopping kat Cenang pun sgt dkt. 2 minit dah sampai. hehe

The next day tu kitaorg check in kat Meritus Pelangi Beach Resort & Spa. Tu next entry. :)

6 comments:

~LeeyanaRadhi~ said...

gmbr kakak sk amek sgt cantek..hihih

balkidz_hunny said...

jalannn sajeee.
hahaha. jeles.
ok, aku jadi pegi sabah! :)

kau sabar je lah kot nanti aku tanye kat wassap macam²!

sk said...

leeyana:
gambar yg takde watermark tu sume gambar dr website okay. jgn tertipu. haha

balkidz:
eh, jadi pulak? aaaaa bestnyaaa.. enjoy!!

bunga daisy said...

Last i pg langkawi I stayed at the cabin. 150 per nite. Tp ari tu x nmpk pun hotel ni.tk perasan pun eventho underconstruction.

sk said...

daisy:
zira, the cabin lg murah la camtu! i tgk review cantik kan tempat tu. n lg dkt dgn pantai cenang..

bunga daisy said...

A ah. Dlm.bilik dia sume brg ikea. To me ok la.dekat dgn pantai.jln kaki je.