Tuesday, September 25, 2012

#195 - Langkawi: Meritus Pelangi Beach Resort & Spa

Ish, leceh lah guna setting Blogger yg baru ni. Pening. Lama gila nak siapkan entry ni huhu

Anyway, sambung cite Langkawi.

Hari esoknya kitaorg checked in kat Meritus Pelangi Beach Resort & Spa. Penah stay kat sini tahun 2009 dulu sbb ada conference gak. Kalau time biasa2 tu, tak mampu la nak dok kat sini. Agak mahal la jugak.. hehe

gambar dr official website







Swimming pool kat sini mmg best. Besar mcm gambar kat atas ni. Sempatla spent masa kat swimming pool n seronok tak ramai org sbb time tu weekdays. hehe

Bilik dia jenis kayu. Ada yg facing pantai, ada jugak facing tasik. Kitaorg dpt bilik yg mengadap tasik mcm gambar kat bwh ini. Tapi ni gambar dr official website. Dlm realiti, takde pon bunga teratai byk2 kat tasik tu. HAHAHA



gambar dr official website







bilik kitaorg yg level bawah









 
dah sepah2 bilik br teringat nak amik gambar. hehe










tv lama. haha 

Staff kat sana kata diaorg mmg nak refurbish hotel ni n tukar brg2 lama mcm tv sume tu. Baguslah. Hotel dah 5 star dah, tapi still pakai tv besaq gedabak lagi. haha

 

pantry area

balcony

Kat sana, byk buggy disediakan so kalau malas jln tu boleh je panggil buggy. Kalau nak exercise sket, jalan pun boleh. After all, sana byk pokok2 so dptlah menikmati keindahan resort ni. Chewah :p

snap gambar masa dlm buggy on the way nak blk bilik





lps balik shopping. penuh buggy dgn brg kitaorg! hahaha

Food kat sini byk choice & sedap, especially their dessert n kuih muih. Sedap2 sumenye. Baru teringat takde amik gambar time makan pun. Nampak sgt focus pd makanan. HAHA


lobby area

receptionist

Mcm tak byk gambar eh? Gambar tepi pantai pun takde sbb masa tu tak bwk camera/phone sbb nak gi mandi kat swimming pool pastu.

Overall, mmg best dok kat sini. Sesuailah dgn harganya. huehuehue 

Right before check-out. Sy tgh call mintak buggy dtg. :)

4 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

nice view dia.. =)

sk said...

maera:
mmg cantik... :)

Suzana Fazlin aka Puan S said...

very nice hotel, dear :) pandai u pilih..

sk said...

zana:
sbb ade conference kat situ, so kitaorg dpt la duduk kt situ. tp mmg best hotel tu.. :)