Wednesday, November 7, 2012

#203 - Serai, Cyberjaya

Dr dulu dok merengek dgn KH bwkla sy pegi Empire sbb nak mkn kat Serai. Tp sampai skang kitaorg tak pegi2. Kitaorg ni mmg slow sket dgn mall2 baru ni. Paradigm Mall, Setia City Mall dan segala mak nenek mall baru2 sumenye tak penah jejak lg. Midvalley jugak tetap di hati. kahhh

So, bila dgr Serai dh bukak kat Cyberjaya, haruslah terjah cepat2. Dah dekat je dgn rumah. Maka last weekend, keinginan nak mkn kat Serai akhirnya tercapai jugak. haha

Serai ni kat Shaftsbury Square. Google je la klu tatau ek. hihi



KH's teh ais & my calamansi mint soda. Gitu lah nama dia lebih kurang


KH's Serai Platter


My Nasi Ambang


Serai platter tu ada nasi putih, pastu ada lauk ayam goreng, asam pedas oxtail, acar & sotong madu. Saya punya nasi ambang ada nasi putih, mee goreng, ikan masin, kelapa kuning tu, sayur n rendang daging. Portion dia sgt huge, equivalent to their prices la kan. Kenyang gila makan.

Tapi, for me rasa dia okay2 je. Takdela sedap gila2. Ala, makanan kampung yg dah dimodenkan. So boleh predict la rasa dia camne kan?

Sbb dah sgt full, so pavlova tu kita take away jelah. Puas hati akhirnya dpt mkn gak Serai punya pavlova. Kalau compare dgn Alexis, Serai punya pavlova manis sikit. Tapi dua2 sama sedap. So siapa yg tak kuat manis mcm kitaorg, better makan kat Alexis lah.


Oh pavlova...

Takleh mkn selalu lah kat sini, boleh rabak poket. HAHAHA Sekali sekala bolehlah. Next time kita try makanan lain la pulak ye.

Oh btw, bestlah dah ada Shaftsbury tu. So dah bykla choice tempat mkn kat Cyber tu.. Kalau tak, asal gi Cyber je sbb nak mkn nasi arab kat Saba'. hehe

11 comments:

LisaLisut said...

aik baru tau ade kt cyber gak.haha i igt u g empire.

cha said...

Pavlova ni kedai auntie kawan i. Dia sndiri pn ckp mahal haha

Aaaa i mmg tak boleh telan la pavlova. Too sweet >.<

Western2 banyak tak? I tak pnh mkn kt serai lg haha

sk said...

LISA:
a'ah. baru bukak. sbb tu cpt2 pegi nak mkn pavlova. haha

CHA:
western pon ada. menu dia byk variety.

kitaorg pon tak suka manis2. pavlova kena letak buah2 yg masam utk balancekan rasa manis dia tu. try alexis punye sbb for me dia paling sedap la. tak manis sgt.

iza.rahman said...

dah bukak ye...ingatkan x bukak lagi sbb pegi hari ahad aritu tutup...:)

sk said...

IZA:
iza pegi ahad baru ni? kitaorg pon pegi hari ahad gak. ada je bukak.. :)

~LeeyanaRadhi~ said...

kat streetmall da try? Q-thai best jugak..hehe..sy suke udon mee..hehe

sk said...

LEEYANA:
kat mane pulak tu? jom nnt bebila kita gi mkn2 nak? ;)

~LeeyanaRadhi~ said...

hehe..kat terminal bus cyberjaya, sblh tu adalah streetmall..every tuesday n friday ade mcm2 jual kt situ from 11 to 3..sy selalu memborong tudung n baju bajan..hehe..boley aje..time wiken sy xke cyber..boring pulak hari2 ke sane..klu nk g juz let me know ye =)

iza.rahman said...

bukak ke???dia tingkat berapa eh???
Q-Thai tu dekat dengan Street Mall sebelah Terminal bas tu :) [ehehe sibok tolong jawabkan ;p]

sk said...

LEEYANA:
owhh.. tau2. tp tak penah gi mkn kat sana. okay, nnt satu hari kita lunch same ek! :)

IZA:
hehehe i tau terminal bas, tp tatau sebelah tu nama dia streetmall. hehe

dia kat tingkat 3. iza mesti silap tingkat sbb masa memula tu pon kitaorg silap, ingat dia tutup..

ElyaElmo said...

pavlova kat serai mmg manis laa. that was my first time try mkn pavlova. dulu masa zaman2 org gila dgn macaroon pun, i makan try mkn sekali je, lepas tu mls nk makan 2-2 benda tu haha.. manis sgt.
skang tgh gila durian crepe plak! nnt i buat review plak klo rajin.ekeke