Monday, November 26, 2012

#204 - Fontana Cafe & Catering

Blog ni dah takde cite lain. Cite psl makan jek. hewhewhew

Kalau org2 dkt Equine mesti tau kat mana Fontana nih. Dia dkt dgn Mcd Equine tu. Kalau Mcd tu belah kiri, jln depan sket ada shoplots belah kiri, kat situlah Fontana.

Fontana penah masuk jjcm dulu sbb saiz burger dia yg besar. Bak kata pengacara jjcm yg tak best dulu tu, burger ni sama besar dgn saiz muka dia. Apehal ko nak ukur saiz burger dgn muka sendiri? haha 



Harga burger besaq ni tak silap RM10 camtu je. Mmg besar. Rasa? Okaylah...

Kitaorg selalu je pegi mkn kat sana. But not for the burger. Dia byk lagi menu2 lain. Masakan Thai, Chinese, Western, etc2.. Sy suka nasi paprik dia. Menepati citarasa ai gittew.




KH asal gi sana je dia order chicken chop. Dia mmg jenis yg kalau dah suka tu, itu jelah dia makan. Jenis x cepat boring. Sungguh contradictory dgn binimu ini.




Baru2 ni try kuey teow tomyam. Perghh.. Pedas, pekat, penuh dgn haiwan dan tumbuhan. Just the way I like it. Tetibe speaking. haha



Ada sekali haritu try lah pasta dia. Sy order spaghetti carbonara. Rasa okay, tapi kuciwa sbb ada sosej jek? Chiss.. baik buat sendiri guna sos prego jek. Tapi habis gak sy makan. HAHAHA #TuhanMarahKalauMembazir :p

Overall, sy suka masakan Thai dia. Kalau kenyang n rasa nak mkn ringan2, makan nachos dia pun sedap gak. Harga kat sana not bad. Takdela mahal sgt. Sbb tu bleh je nak gi mkn kat sana selalu. haha

Nak tgk review lain, bacalah kat sini.

Nanti kita cerita psl makanan lain pulak ek. Bai!

4 comments:

cha said...

haha i pun rasa blog i byk pasal makan je u. well nanti boleh try kat sini. klau husband mesti suka western i nk try thai food la haha

sk said...

CHA:
dah takde keja lain kita ni. asik pegi jalan2 cari man je.. haha

BAIZURA NATASHA said...

Omg..nape Equin tu jauh sgt frm my place. I tingin nk mkn beger besaqq.. Haha

sk said...

BAIZURA:
meh dtg equine meh. hehe i rasa ade tempat2 lain lg yg jual burger besar nih, tp x ingat kat mana...