Wednesday, November 28, 2012

#205 - Gambar-gambar makanan kat Instagram

Cite pasal makanan lagi. Kahhhh

Takde, sbb masa buat entry sebelum ni baru perasan mostly gambar2 dlm instag sumenye gambar makanan. Padanlah @paukacang suka sgt stalk instag ai. HAHAHA

Tgk gambar2 ni, rasa terliur pulak. Bleh? hihihi



Masak mee goreng kul 11 malam. Pastu makan panas2. Oh indahnyaaa.. #gemok



Haritu gi pasar malam, beli murtabak. Adalah menimbulkan amarah bila dpt murtabak serupa ini macam. Dahla tgh lapar. Don't mess with a hungry me. huh



Husband's fav bfast. Dia mmg suka bfast style omputih. Bini dia ni tekak melayu. Mesti nak nasi lemak ke, nasi goreng ke, nasi kerabu ke. So bfast camni mmg selalunya buat utk dia sorang.



Makan pavlova kat Delicious. Tak kena dgn selera ai. Mmg meringue dia keras eh? Pastu rasa susu tepung. Kuciwa sgt. :(

Pastu dpt mkn pavlova dkt Alexis & Serai, PUAS HATI HAKU. *sengih lebar*




Haritu pegi ikea beli frozen meatball dgn kuah instant dia tu. Senang. Pasni takyah nak pegi ikea semata2 nak mkn meatball. haha




Setelah bertahun2 cari resepi makaroni bakar yg meepati citarasa, akhirnya berjaya gak. Resepi dpt dari sini. Terima kasih sbb bg resepi siap ada gambar lagi. Senang sy nak follow. hehe



Perghh.. kecur liur nampak gambar nasi lemak ni. Kalau nasi lemak biasa, RM1 sahaja. Yg ni ada telur mata, harga RM2. Terbaekk ahh.. Pepagi mesti penuh je org beli kat kakak ni. *double thumbs up*


Aaa.. lapar. Dah, nak gi cari makanan. Bai!

6 comments:

cha said...

u perasan tak kt gmbr u asyik i je like haha nmpk sgt suka makan gak. dhla i tgk instagram i penuh gmbr makanan je huwahuwa :D

err yg bab breakfast omputih tu samala husband kita. haha i lg suka breakfast melayu ni dia x suka sgt haha

sk said...

CHA:
ya rabbi sasha i baru perasan dkt sume gambar ni u ada like. HAHAHAHA

tuhla, i tak suka sgt mkn manis2 pagi2. KH suka mkn waffle ke, pancake ke.. tp i tekak melayu... hehehe

With Julia said...

sedapppp ye hehheheh ;)

sk said...

JULIA:
mmg sedappp... hehehe :D

BAIZURA NATASHA said...

SK, nk bli meatball frozen n gravy instant tu kt mn? Kt ats tmpt kte oder food tu jgak ke? Or kt bwh, sebelah tmpt karipap, tmpt jual biscuit/choc daim tu? I xpnh prasan plak. I pn mls nk ke ikea smata nk mkn meatball..sbb kot mn pn mst i melencong round tgk brg n terbeli la 1,2 benda. Haha

sk said...

BAIZURA:
meatball tu ada dkt bwh, tempat jual biskut/choc sume tu. selalu diaorg letak dkt2; meatball, kuah instant n ada jem tu sekali. tp kitaorg tak suka mkn meatball dgn jem tu.. hehe