Monday, November 25, 2013

#219 - Birthday and Cyberview Resort & Spa

Haha.. Ini 6 bulan lps punya cerita. Gambar dah upload dlm draft, so marilah kita gigih update jugak. hehe
 
So birthday aku tahun ni jatuh hari Sabtu. Hari Jumaat time keja tetibe org Blooming.com.my call ade flower delivery. Ingatkan tahun ni x dpt bunga, tp dpt jugak a day advance. Tengkiu husband! hikhikhik
 

 


Ptg tu lps hbs keja terus gi check in kat Cyberview Resort & Spa. Kitaorg beli voucher Groupon 3D2N stay + bfast RM499 JE. Skang ni mmg tak sempat nak gi holiday lama2 n jauh2. So dpt short getaway berdua dkt2 camni pun dah syiok dah.. :)


Dpt bilik double bed. No problem, kita kasi cantum itu katil.
 
 

 
 
Suka sgt hotel yg provide sejadah & iron siap2 dlm bilik.
So takyah nak request kat housekeeping dah.


Mmg cantik lah hotel ni. Suka sgt.. Ala2 nature gitu. Bilik kitaorg jauh dr lobby, tp no problem, boleh call buggy je kalau malas jalan. Parking mmg boleh dkt luar bilik je. So senang.

Tp time kitaorg pegi tu swimming pool situ tgh under maintenance. But they provide transport to go swimming dkt Cyberview Garden Villa. Dkt across the street je. So we went. Jadilah kan, dpt mandi manda kejap kan. Tapi leceh lah nak ulang alik sana je. So pegi swimming pool sana sekali je.


Takpe, berendam dlm bath tub je pun dah best. Cantik kan toilet dia?!


Food kat hotel mmg best. Time bfast byk varieties. Puas hati lah pendek kata. *dasar kuat makan*



Aku mmg tekak melayu. Suami tekak omputih.
 
Tak ingat round ke berapa tah ni. Ni rasanya masa bfast last day.
 
Café besar. Time bfast haritu pon org tak ramai sgt. Maka aman damai lah kami.

 
Dessert & cereal bar. Husband's favourite.

Kitaorg byk lepak kat hotel je. Byk jln2 dlm hotel explore sana sini. Pegi spa saja survey2. Nak duduk kat jacuzzi FOC for hotel guest. Tapi asing laki ppuan, kalau nak private room for couple ada charge. Okaylah, takpe. hehe


Masuk gym. Lama pulak kitaorg duduk main2 kat sini. Gym dia best!
 


Masuk kids area. besar gak. Tu ada sorg 'kanak2' tgh main. hehehe

 
Cantiklah surrounding dia. Byk pokok2. Very relaxing.

 
Gambo senget. Ni dkt kids pool.
Masa last day, kids pool dah bukak, tp adult belum. Kempunan.. :(
 




Dah nak check out...


Kat lobby, time nak check out.

Overall, best lah hotel ni. Nak relax2, mmg sesuai sgt. Location dia dkt sgt dgn area Shaftsbury Square sume tu. Staff pun semua okay, so no complaints. :)

Lastly, mestilah ada gambar tuan blog kan. hehe.. Kwn aku ckp bila aku pakai spek nampak mcm budak university sgt. HAHAHA


Thank u husband!
One day we go short2 getaway like this some more okay? Ngeee~

2 comments:

LisaLisut said...

bestnyaaa. SK,if ade deals best2 cmni kt groupon bgtau. sometimes i termiss.huhuhu

sk said...

lisa:
u nak hotel dkt2 camni ke? okay2, nnt klu ade yg best2 I inform u. hehe