Friday, December 20, 2013

#221 - "Sk, u mcm dah bambam lah"

Begitulah komen si Sasha kat insta aku haritu. kahkahkah
 
Memanglah aku dah gemok, tapi selama ni korang tak nampak sgt sbb terselindung di balik tudung dan baju kurung gitu. hahaha
 
Anyway, sbb lately ni mmg dah sedar diri badan ni semakin memberat, maka dah few weeks jugaklah aku ber-exercise & berjogging.. Lagipun baru2 ni ada kenalan sebaya aku yg confirm ada diabetes, so makinlah risau dgn kesihatan diri sendiri kan...
 
Mula2 aku follow fb Kevin Zahri dulu... So aku try buat Killer Leg Routine ni. Mula2 mmg semput, nak dpt 1 circuit pun susah. Lagipun aku x paksa diri, buat yg termampu je. Sikit2, esok try buat lagi. Pastu dah 2 minggu camtu dah dpt buat 1 ke 2 circuit sekali. Tapi tak pernah dpt buat 3, apatah lagi cukup 5. Takpe.. slow2...
 
 

 
 
Pastu.. aku demam, so takde exercise. Byk rehat je seminggu. Pastu aku gi Penang, melantak nasi kandar mcm org gila. Pastu skang dah kembali ke berat badan asal agaknya. HAHAHAHAHA
 
Skang ni jugak, kalau weekend2 tak blk Sban @ Taiping, hari Ahad aku n KH gi jogging kat Bukit Jalil. Best jugak dpt jogging2 amik angin. Takdela asik pegi shopping mall ngabihkan duit je kan. lol 
 
Lps jogging, dok rehat sambil mkn sate ikan sambil tgk monyet. Serius, monyet byk gila kat situ. Tapi tak kacau org.. Tapi mak still seriau.. Trauma dgn kejadian dahulu kala...
 
Bila dah rajin nak exercise ni, mulalah kan nafsu diri tu mengada. Nak beli sport shoes baru lah, tak cukup sports attire lah, nak beli tali skipping lah, mcm2 lagile... Tgh cuci mata kat butik online shopping Zalora, tetibe cam minat pulak dgn kasut ni.
 
 

 
 
Sabo je le.. padahal sport shoes yg aku pakai dr zaman u dulu elok je lagi. Nampak sgt jarang bersenam kan. Kasut 10 tahun lps pun still elok. haha
 
Oh, aku just realize Zalora bukan setakat jual baju je, ada kasut, accessories mcm backpack, iphone cover sume pon ade. Sungguh noob. -___-
 
So kwn2, doakan lah supaya aku istiqamah nak berexercise ye. Harap2 tak hangat2 tahi ayam lagi dah. Umur dah makin lanjut... kesihatan kena jaga.. huhu
 
Ptg ni nak try buat Killer Kardio ni. Tatau lah berjaya atau tidak. kuikuikui
 

 


7 comments:

~LeeyanaRadhi~ said...

kakak SK,

jom la join aerobic class..hehe :p

LisaLisut said...

Nama2 exercise ni punya la bombastik. Smpi i mcm hah killer leg. Skali tgk gmbr tu lerrrrrr sng je haha. Cewah blagak gle ckp senang. Cuba ko buat skali lisut mst semput hahahs. I ni yg ptt exercise weii. Mak n adik bdik aku sume ckp muscle lembik penuh air la ape la bdn lemau la ape la. Huhu. I lg ske buat aktiviti outdoor dr lepak dlm mall duit abis hahah. Moh le kite berbadminton sesame hehe

Meey@ said...

amboi sk..berkarddio bagai. nasi kandar penang the best kan??hehe.gud luck !!!;p

sk said...

leeyana:
haha tulah.. dr haritu kata nak join kan.. hihihi

lisa:
bila korang main badminton? klu main badminton, I tak reti nak serve. asik kena gelak jek.. lol

meeya:
nasi kandaq beratuq best gila! hehehe tq meeya!

NoraKerel Aira said...

hai sk. nora selalu gak nak diet tapi malas nak bersenam haha sedap nasi kandar tuuu :)

sk said...

nora:
hi nora.. penyakit M tu mmg bahaya.. kikiki

Zainur said...

wahhh rajinnya.... tapi dah kahwin memang paling tidak mesti berat naik sikit...kita pun dah berat walaupun takda anak lagi lol! Tapi bagus juga senam utk jaga kesihatan ek.. macam org2 kat sini dah tua pun masih fit...kagum betul!