Wednesday, September 17, 2014

#225 - Everskill Design Kitchen Cabinet sucks! part 2

So akhirnya drama kitchen cabinet kitaorg sudah berakhir. Syukur.. nasib baik dh habis seksa. haha

lps buat kecoh kat fb diaorg (lol!), pastu asyik berbalas2 whatsapp & call, n previous blog entry, barula diaorg ni serius sikit buat kerja. ada jugak rupanya yg penah terkena mcm kitaorg (refer comment kat previous entry).

lps raya haritu diaorg bukak balik semua pintu, n ganti yg baru. jims kata dia tukar factory, which is bagus sbb sebelum ni pintu sume pecah lah senget lah. n we requested for other installer. installer yg sebelum ni mmg buat keja main2 je kitaorg tgk. pasang ala kadar.

ada few installer everskill yg penah dtg buat keja kat rumah kitaorg. i'd highly recommend uncle cina yg agak berumur ni. sori tatau nama sbb dia dtg sekali je haritu masa pasang semua pintu. dia mmg buat keja teliti sgt. n every defect yg kitaorg complaint sume dia betulkan. even ilyani pon ada mentioned n letak gambar this uncle in her blog entry.

lps raya haritu rasanya dkt sebulan jugak baru settle. ni payment sume dah settle. diaorg bg kc warranty 1 year as a compensation kat kitaorg.. we'll see.. hopefully takde masalah la sbb aku dh serik la nak engage dgn diaorg ni lg.

so inilah kitchen cabinet yg byk drama sampai berbulan2 tu...







kitaorg buat tv cabinet dgn divider jugak. tv cabinet tu actually ada problem gak masa pasang, tp kitaorg tutup mata je.




so everything dah settled. kalau diaorg tak buat pasal dr awal2 lg mesti kitaorg recommend je diaorg kt org lain...

but anyways, kitaorg nak ucap thanks dkt jims, the manager. sbb dia yg respond to our complaints sume, n he took all the actions. hi jims! i know u're reading this!! :D

so settle bab everskill. harap2 everskill buat damage control so takde lg customer yg senasib mcm kitaorg.

8 comments:

LisaLisut said...

lawa okayyyyy.sama taste :) hehe
penantian penyeksaan kire baloi jgk ni.huhu.. ade soklan nk tye. nt i pm kt twitter mssge.
anyway u fight for ur rights la kan dh byr mahal2. bg diorg celik mata skit supaya xkena pd org lain. cuak gak i ni huhu

sk said...

lisa:
hehe thanks.. yup, berbaloi kitaorg bising2 kt fb diaorg sume. baru puas hati haku. hahahaha

I dah reply to ur pm tau.. :D

rini.borhan said...

cantiknye umah die..memacam dram reno umah ni kan..kita masih kumpul dana nk reno umah..hehe..

happywaytales : all about me

sk said...

rini:
hehe thanks rini.. kitaorg pon byk sebenarnye nak reno, tp ongkos x cukup.. kikiki

~LeeyanaRadhi~ said...

SK canteknye umah...kite xmampu lg nk beli umh kt cni plus pak mentua suh blk kg je pencen nnt dia da sedia umh duduk sederet dgn adik2...adehhhh...

1 lg klu deco2 umh sewa ni, ramai la yg dtg dok ckp ,xde anak bulihla letak mcm2..hias mcm2...ade anak nnt tgula...perghhh pffftttt sgt mulot kak kiah tu..hahha

sk said...

leeyana:
hehe thanks... mulut org takleh nak buat ape.. masuk telinga kiri, keluar telinga kanan..

nnt kalau ada lalu area sepang or nilai, beritau la.. bleh dtg rumah.. lama x jumpa.. :)

Umie Aisya said...

cantik okay kc u!berbaloi u mengamok.kekeke.living hall pon cun.x nmpk pon any flaws :)

sk said...

umie:
hehe thanks! a'ah berbaloi buat kecoh jap haritu.. kikiki