Tuesday, October 14, 2014

#228 - Our well-spent weekend

The Zon All Suites & Residence Hotel

So kitaorg stay kat this hotel last weekend. main reason? sbb dkt dgn klcc. mcm lah rumah jauh sgt dr kl kan sampai nak kena tido kt hotel. ala saje je.. malas nak ulang alik...

booked the 1 bedroom suite thru agoda. dpt insider deal so mmg murah time tu. sampai hotel kul 4 lebih. tp boleh dia kata bilik tak ready lagi??!! pastu tunggu sampai 50 minit baru dpt kunci. wth sgt. kitaorg mmg marah la jugak kat receptionist tu sbb kena tunggu lama sgt. diaorg bg alasan housekeeping tgh tukar langsir. pfttt

bilik okay2 jelah. takdelah best sgt. mmg takde mood pon nak amik gambar bagai, sbb tgh hangen kan. haha tp one plus point, ada iron dlm bilik. so takyah nak mintak2 kat housekeeping. oh another plus point, the bathroom was huge. ada bath tub sekali tepi window, tp view kitaorg dpt tak best. hahaha

hotel mmg dkt dgn klcc, within walking distance jek. tp sbb dkt area masjid tu construction, so kena ikut jln jauh sket, takleh bypass klcc park. balik mlm tu lps tgk movie, baru kul 10 lebih pun dah seram jugak sbb kena jln kt lorong kecik. mata dok pandang kiri kanan je takut ada org2 yg suspicious. kalau jln sorg, mmg aku tak berani la.   
bfast was just okay... selection utk malay food mmg byk. ada mee goreng, bubur, nasi lemak, kuih muih, etc.. western choice takde sgt. sausage pun rasanya takde. omelette ada, made upon order. mkn sikit je pagi tu sbb save perut utk lunch. hehe

swimming pool moderate size. bila ramai, jadi crowded gak pool. aku x masuk pool, KH je swim, aku sedap tido kt kerusi. hahaha


Chili's

Lama tak mkn kat sini. as usual, chili's sentiasa penuh. nak masuk kena tunggu for almost half n hour. tgh tunggu2 tu, jihan (raja lawak) pun ada gak.. tp tak kuasa lah nak amik gambar dgn dia. lps makan, terus gi tgv kat sebelah tu. takyah jln jauh2.


our usuals. ribeye steak for him, fajita for me. yummmm
 
 
Maze Runner

Movie best. tp tak logik. hahaha n compare dgn Hunger Games, aku lg suka the latter. Hunger Games lg byk memainkan emosi dan perasaan ketika menonton. kikiki


Hotel Istana

Hari ahad pegi lunch buffet dkt hotel istana. guna voucher groupon yg beli haritu. i always love their variety of choices and spread. dahla sedap pulak tu. sbb tu bila ada promo groupon, n that one time tu dia bg further discount, aku terus je beli. tak silap, haritu beli rm44 je kot per person. kalau perut mcm belon, boleh je nak sumbatkan sume ikut hawa nafsu. hahaha

n aku just tak reti nak amik gambar all the spread kat table mcm blogger2 lain buat. malu kot. amik gambar kat table sendiri ni pon rasa mcm "aaaa nak kena amik gambar setiap kali nak mkn ke?". dasar gelojoh. hehe.. hence the lack of photos.


1st course. hehehe


tak sure course ke berapa. hehehehe

time mkn haritu ada clown dok bg2 belon kat budak2. n ada face painting. aaaa.. nak buatttt.. tp segannnn... haha

hand-painting :)

Petrosains

After lunch tu, balik ke klcc semula sbb nak gi petrosains. dua hari berturut2 gi klcc. sbb tu kena tido hotel. lol tetibe je rasa nak melawat petrosains. last masuk ada la 12 tahun yg lampau. ada tmpt yg ada improvement, ada yg maintain sama je dr dulu. tp rasa berbaloi la byr rm15 for entrance fee. guna mesra card ada further discount. ye, kitaorg mmg cheapskate. kahhhh

awal2 dh ckp dh nak naik helicopter time nak gi pelantar minyak tu, rupa2nya heli tu dah takde. wait, heli tu ada lg, tp dah 'transform' jd roller coaster. ah, sape penah pegi petrosains, korang paham la ape aku ckp ni. haha dahla kena byr pulak skang klu nak naik heli tu. tp kitaorg naik jelah, saje nak experience.

surprisingly, we spent about 3 hours jugak dlm petrosains. tu pon rasa x cukup. kitaorg mmg nerd kot, baca n tgk satu2. hahaha.. dah last2 tu byk yg kitaorg pass by sbb dh nak tutup. lps maghrib, kami pun pulang ke pangkal jalan...


pelantar minyak
 
 
overall, it was a great weekend n well-spent. makan, tgk movie, makan, tambah ilmu, n makan lagi. this weekend tak dpt nak pi mana2 sbb kena kerja... huwaaaa... :(

No comments: